Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012



EKTPOXIAΣMOΣ ΣTO Δ.Σ.
(από εφημερίδα Ημερήσιος)


Νέα θύελλα ξέσπασε χθες το βράδι (αλλά και τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα) στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, με αφορμή τη συζήτηση για τη 2η γραμμή τουριστικού τρένου στο Αργοστόλι, με τη γνωστή διεκδίκηση από τον επιχειρηματία κ. Νίκο Σκλαβούνο και τον συγγενή του ιδιαιτέρου του δημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη.

Ενώ μιλούσε προς το Σώμα ο κ. Σκλαβούνος για τις διαδικασίες της υπόθεσης, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, οπότε ο κ. Σκλαβούνος του έδειξε το «μπλε φάκελο» του τρένου και του είπε ότι μπορεί να παρουσιάσει κασέτα στην οποία ο κ. Παρίσης συνομιλεί με την περιφέρεια για την άδεια του τρένου.

«Αν ακούσεις δήμαρχε την κασέτα, θα παραιτηθείς;», ρώτησε ο κ. Σκλαβούνος.

O δήμαρχος απάντησε ότι είναι ακέραιος και ουδέποτε αναμείχθηκε με άδειες γενικώς, αλλά παράλληλα διερωτήθηκε αν κάποιος θέλει νόμιμα να διεκδικήσει κάποια άδεια, δεν μπορεί;

Στη συνέχεια ξέσπασε διαμάχη μεταξύ του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μάρκου Κοτσιλίνη και του ιδιαιτέρου του δημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη, όταν ο κ. Κοτσιλίνης είπε ότι «στο Δημαρχείο ο δήμαρχος ανέχεται θεσμική εκτροπή. Εχετε εγκαταστήσει μέσα στο Δημαρχείο ένα εξωθεσμικό άτομο και αναφέρομαι στον κ. Διονύση Λυκούδη».

Απαντώντας ο κ. Λυκούδης είπε ότι «πολιτική εκτροπή δεν είναι να έχει ο δήμαρχος άμισθο πολιτικό συνεργάτη. Θεσμική εκτροπή όμως είναι κ. Κοτσιλίνη να είστε δήμαρχος και να έχετε νοικιάσει το πτυχίο σας σε εργοληπτικές εταιρείες και να πληρώνεστε ως υπάλληλός τους, ενώ παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο. Μη μιλάτε για πολιτική εκτροπή όταν θα πρέπει να μας πείτε που πήγανε τα χρήματα που λείπουν από το Δήμο Πυλάρου, κάτι που πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί».

O κ. Κοτσιλίνης απάντησε ότι όλα αυτά δεν ευσταθούν και ότι ασκούσε ελεύθερο επάγγελμα σε νόμιμα πλαίσια και για το θέμα του Δήμου Πυλαρέων «έχω ζητήσει να έρθουν ορκωτοί λογιστές».

• Oύτε και στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το καυτό θέμα της πυροπροστασίας της Κεφαλονιάς, θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη συνεδρίαση! O συνδυασμός της πλειοψηφίας μετά από σχετική ψηφοφορία τάχθηκε και πάλι κατά της συζήτησης (!) ενώ υπήρξε δέσμευση από το Προεδρείο ότι θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως κανονικό θέμα Η.Δ.

Αντίθετα, η αντιπολίτευση (Μάρκος Κοτσιλίνης κ.λπ.) ζήτησε να συζητηθεί «εδώ και τώρα» το θέμα της πυροπροστασίας αφού φωτιές μπήκαν ήδη σε αρκετά μέρη του νησιού μας ενώ όσο μπαίνουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών αυξάνει σημαντικά.

• Επίσης, ο κ. Κοτσιλίνης ζήτησε να τεθεί το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της διαχείρισης του νερού στο λιμάνι του Αργοστολίου αλλά ο συνδυασμός της πλειοψηφίας απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης να συζητηθεί το θέμα αυτό εκτός Η.Δ.

Ως κατεπείγον συζητήθηκε το θέμα της «Διαδικτυακής Πύλης» (πόρταλ) για την Τουριστική διαφήμιση της Κεφαλονιάς μέσω ευρωπαϊκού Προγράμματος συνολικού κόστους 300.000 ευρώ! Μέσω του συγκεκριμένου πόρταλ θα υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε δυνητικό επισκέπτη του νησιού μας να βλέπει βίντεο, φωτογραφίες, διάφορες πληροφορίες ή διαφημιστικό υλικό που σχετίζεται με την Κεφαλονιά κ.λπ.

Oμως η αντιπολίτευση έθεσε θέμα ως προς την μεθόδευση της συζήτησης του θέματος αυτού, ενώ ο δ.σ. κ. Βασίλης Ρουχωτάς αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο συσχετίζοντας το «κατ’ επείγον» του θέματος με την «κατ’ επείγουσα» ανάθεση μελέτης τον περασμένο Φεβρουάριο που αφορούσε την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο υδρευτικό δίκτυο Ληξουρίου, ενώ η ανάθεση του συγκεκριμένου έργου έγινε πρόσφατα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου