Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017


http://efimeridakefalonia.gr/gr/wp-content/uploads/2015/07/logo.jpg

Γ. Τζωρτζάτος: «Σε λίγο καιρό σε κάποιους θα πετάνε πέτρες»

By on January 9, 2017

1
Την παράσταση στην κοπή της πίτας της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς έκλεψε ο… σχεδόν ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός από την πλευρά της συμπολίτευσης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.
Ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ξεπερνώντας τα πρωτόκολλα, πήρε τον λόγο δύο φορές. Στην πρώτη του ομιλία, η οποία ήταν και ο χαιρετισμός, έδωσε συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Κεκάτο για την δουλειά που κάνει στον τουρισμό της Κεφαλονιάς, ως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που είχαν οι δύο τους όταν αυτός είχε τα ηνία στο Λιμενικό Ταμείο αναφέροντας μάλιστα ορισμένες δικές του πράξεις ως πρόεδρος, που συνέβαλαν στο να βελτιωθεί τουριστικά το νησί μας. Την δεύτερη φορά που πήρε τον λόγο ήταν μια εμφάνιση που παρέπεμπε σε προεκλογική εξαγγελία, αφού μίλησε για ενότητα όλων για το κοινό καλό αφήνοντας αιχμές για κάποιους που βρίσκονται τώρα στην εξουσία. Στο περιθώριο της εκδήλωσης και αφού είχαν σβήσει τα φώτα και οι κάμερες μπήκαμε στον πειρασμό να του κάνουμε κάποιες ερωτήσεις αναφορικά με τη θητεία του στο Λιμενικό Ταμείο και την επιθετική στάση που κράτησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. «Εγώ δεν είναι χειροκροτητής κανενός, έχω τη δική μου άποψη και δεν ακολουθώ τον εκάστοτε αρχηγό σαν… πρόβατο. Έκανα τα πάντα για να μην χάσει ούτε ευρώ το Λιμενικό Ταμείο, αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντά τους. Παραιτήθηκα και μάλιστα δύο φορές από τη συγκεκριμένη θέση, αφού θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και συνείδησή μου. Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε για χρέη συγκεκριμένης εταιρίας στο Λιμενικό Ταμείο και επειδή γράφτηκε ότι ετοιμάζονται να μου κάνουν μηνύσεις και αγωγές, σαν ενημερώνω ότι τους περιμένω με ανοικτή αγκαλιά. Ποτέ δεν ήθελα να χαθεί ευρώ από το Λιμενικό Ταμείο. Είχα στείλει επιστολή στη συγκεκριμένη εταιρία για τα χρέη της, όπως είχα στείλει και επιστολή σε ακτοπλοϊκή εταιρία, λέγοντας πως αν δεν πληρώσει θα απαγορεύσω τον απόπλου των πλοίων της από το λιμάνι του Πόρου».
Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα ο κ. Τζωρτζάτος ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θεωρεί σωστό, άσχετα από ποια παράταξη προέρχεται η πρόταση. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου παραδέχθηκε ότι μετά το επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο στα μέσα Δεκεμβρίου βγήκε για φαγητό με τον Δήμαρχο, ο οποίος, κατά τα λεγόμενα του κ. Τζωρτζάτου, προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον επαναφέρει στην… τάξη. «Βγήκαμε για φαγητό και προειδοποίησα τον Δήμαρχο να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες είσπραξης των τελών στο Λιμενικό Ταμείο, διότι κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως πρόεδρος για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του. Δεν έχω κάτι προσωπικά με τον Δήμαρχο, αλλά με μια μικρή ομάδα μέσα στην παράταξη που τον επηρεάζει, τις περισσότερες φορές αρνητικά. Η Κεφαλονιά δεν πάει καλά και πάρτε παράδειγμα από την πλατεία στο Αργοστόλι. Εγώ κυκλοφορώ με το κεφάλι ψηλά, την ώρα που κάποιοι άλλοι σε λίγο καιρό θα τρώνε… πέτρες από τους συμπολίτες μας. Όταν φτάσει εκείνη η ώρα δεν θα αφήσω την Κεφαλονιά να πάει παρακάτω…». Αναφορικά με την τελευταία του φράση δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διερευνήσεις, ωστόσο είναι ηλίου φαεινότερο ότι αναφερόταν στις Δημοτικές Εκλογές του 2019.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου