Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι έντιμη, πρέπει και να το δέιχνει»


Τι θα λέγατε αν βλέπατε μία φωτογραφία που να δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πίνουν τσίπουρα με τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα τους σε πλήρη ευθυμία και την προηγουμένη να «πλακωνότανε» στην Βουλή;
Και μπορεί τέτοιο συμβάν με τους πρωταγωνιστές της κεντρικής πολιτικής σκηνής να μην έχει υπάρξει, όμως στα δικά μας δεδομένα Παρίσης και Ρουχωτάς βρέθηκαν δίπλα -δίπλα να πίνουν τσίπουρα στο Ληξούρι το περασμένο Σάββατο !
Και θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το συγκεκριμένο συμβάν αφορά την ιδιωτική ζωή των δύο ανδρών. Κι έτσι θα ήταν (τουλάχιστον ο «Η» στην πολύχρονη πορεία του έχει σεβαστεί απόλυτα την ιδιωτική ζωή των πρωταγωνιστών της τοπικής πολιτικής σκηνής) αν δεν κυκλοφορούσαν φωτογραφίες της τσιπουροποσίας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν δημοσιοποιούταν η σύναξη και μάλιστα σταλμένες (οι φωτογραφίες) από την παρέα των Παρίση – Ρουχωτά.
Το συμβάν σίγουρα δημιουργεί πελώρια ερωτήματα για την ποιότητα του τοπικού πολιτικού δυναμικού όταν λίγες ημέρες πριν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Βασίλης Ρουχωτάς ενεπλάκη σε (άλλον ένα) ομηρικό καυγά με τα στελέχη της παράταξης του δημάρχου Δ. Λυκούδη, Ν. Ανουσάκη και Ηλ. Κουρκουμέλη, με διαλόγους που κάθε άλλο δικαιολογούν κοινωνικές σχέσεις και μάλιστα στενότατες (ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ 23/11/2016). Χαρακτηριστικότερη όλων η ατάκα του Νίκου Ανουσάκη προς τον Βασίλη Ρουχωτά:
«Δεν μπορούμε να δώσουμε ένα αντίσκηνο, να βάλουμε τίτλο «Ρουχωτάς αντιδήμαρχος», να κάτσει μες στο αντίσκηνο να κάνει τον αντιδήμαρχο, να ηρεμήσει και η Κεφαλονιά, να σταματήσουν οι καταγγελίες. Επιτέλους, δώστε του ένα ρόλο, μία θέση, μία σφραγίδα, δώστε του κάτι. Αντιδήμαρχος γενικών καθηκόντων-Ρουχωτάς Βασίλης»!
Και σαν να μην έφθαναν όλα τα προηγούμενα, δύο ημέρες μετά την κοινωνική συνεύρεση Παρίση – Ρουχωτά στο Ληξούρι συνοδεία τσίπουρων, στο Δημοτικό Συμβούλιο προχθές Δευτέρα ο Σπύρος Σαμούρης ζήτησε «μια ξεκάθαρη απάντηση» από τον Δήμαρχο με αφορμή τις κατηγορίες που δέχεται από ορισμένους ότι ο ίδιος και ο Βασίλης Ρουχωτάς «κρύβονται» πίσω από τις καταγγελίες που έχουν γίνει για το έργο της Πλατείας.
Προφανώς ο Σαμούρης ενήργησε εν γνώσει και σε συμφωνία με τον Ρουχωτά ο οποίος δεν παρευρίσκετο στη συνεδρίαση.
Δεν ξέρουμε αν ικανοποιήθηκαν Σαμούρης – Ρουχωτάς με την απάντηση του δημάρχου αλλά και του Δ. Λυκούδη που κινήθηκε στο ίδιο μήκος, όμως εκ των πραγμάτων δημιουργήθηκαν …περισσότερα ερωτήματα από τις όποιες απαντήσεις.
Η απάντηση συγκεκριμένα των δύο ισχυρών αδρών της Δημοτικής Αρχής μόνο ξεκάθαρη δεν ήταν όπως ζήτησε ο Σαμούρης.
Συγκεκριμένα Παρίσης και Δ. Λυκούδης σε γενικές γραμμές ΔΕΝ ανέφεραν ξεκάθαρα ότι «όχι Σαμούρης και Ρουχωτάς δεν «κρύβονται» πίσω από τις καταγγελίες που έχουν γίνει για το έργο» όπως τους ζητήθηκε, αλλά ο μεν πρώτος είπε ότι «ο ίδιος ουδέποτε έχει αναφέρει κάποιο όνομα από την αντιπολίτευση αφού δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την Πλατεία» και ο δεύτερος, ακόμα πιο γενικόλογα, διαβεβαίωσε ότι «υπάρχουν πολιτικοί οργανισμοί και κυκλώματα που αντιπολιτεύονται τη Δημοτική Αρχή και σ’ αυτούς γινόταν αναφορά γύρω από τις καταγγελίες που έγιναν για τον τρόπο υλοποίησης του έργου».
Και βέβαια Σαμούρης και Ρουχωτάς δεν ασχολούνται με την ουσία των προβλημάτων στα πολύπαθα έργα, αλλά …με της φήμες για τα πρόσωπά τους, πετώντας το μπαλάκι σε κάποιους άλλους.
Παίζουν το παιγνίδι της Δημοτικής Αρχής και δείχνουν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι η ουσία των πραγμάτων αλλά η …πάρτη τους.
Δεν τους ενδιαφέρει ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος αφήνει να φαίνεται ως πραγματικός δήμαρχος ο Διονύσης Λυκούδης.
Δεν ασχολούνται με τις πρωτοφανείς ομολογίες του Παρίση – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ! – … πως δεν ασχολείται με το έργο της Πλατείας και πως δεν γνωρίζει τίποτα για την εντολή Λυκούδη να μπουν μπάρες στην Γέφυρα !
Κάποιες χλιαρές και νερόβραστες ανακοινώσεις για την τιμή των όπλων για την Πλατεία φυσικά και δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν την θεσμική ευθύνη της αντιπολίτευσης για τον «βομβαρδισμό»-Χαλέπι που βιώνει το κέντρο του Αργοστολίου και κυρίως για τα όσα πρόκειται να βιώσει.
Και αυτό βέβαια το εκμεταλλεύεται η Δημοτική Αρχή καταλλήλως, αποπροσανατολίζοντας την υπόθεση.
«Σαμούρης και Ρουχωτάς λένε πως δεν έχουν σχέση με τις καταγγελίες» διακινεί η Δημοτική Αρχή και …κουβέντα για τα έργα που έχουν τελματώσει και πλέον είναι σίγουρο (με βάση τις ημερομηνίες που έδωσε ο Δ. Λυκούδης) ότι η επόμενη τουριστική περίοδος θα βρει το Αργοστόλι …με λαμαρίνες και μπάζα.
Η συζήτηση για τα έργα μετατίθεται από Συμβούλιο σε Συμβούλιο, αλλά την ίδια ώρα γίνονται …«μυστικές» συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, προφανώς για εσωτερική κατανάλωση.
Την ίδια ώρα τα έργα κολλημένα περιμένουν τον …από μηχανής θεό να επανακινήσουν.
Προς το παρόν …κάντε ησυχία όλοι οι Κεφαλονίτες γιατί η αντιπολίτευση αν δεν τα τσούζει με την Δημοτική Αρχή, ασχολείται με το να καθαρίσει το όνομα των στελεχών της από τις κακόβουλες φήμες που κυκλοφορούν.
Στις δημοκρατίες η πλειοψηφία κυβερνάει και η αντιπολίτευση ελέγχει.
Εδώ στην Κεφαλονιά τα πράγματα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής σκηνής είναι αρκετά μπερδεμένα.
Την μια μέρα βρίζονται, έρχονται στα χέρια και πρωταγωνιστούν σε …σκυλοκαβγάδες Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση, με ένθεν και ένθεν κατηγορίες που πολλές φορές αδυνατούμε ακόμη και να δημοσιεύσουμε λόγω του ότι εμπίπτουν στις διατάξεις περί Τύπου και την επομένη τα πίνουν μες στην τρελή χαρά, δημοσιοποιώντας μάλιστα οι ίδιοι με αποδεικτικά στοιχεία την κοινωνική τους συνεύρεση.
Δεν πάει πολύς καιρός που ο Σαμούρης διέψευδε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να προσχωρεί στην παράταξη του Μιχαλάτου και τα οποία συνοδευόταν από φωτογραφίες ανάλογης οινοποσίας.
Με δυό λέξεις ο σοφός λαός τα έχει πει προ πολλού …«η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι έντιμη, πρέπει και να το δείχνει» !
Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «Η»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου