Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

neo

NEOΣ …φόνος


Eιλικρινά, λυπάμαι απ’ την απάντηση που μου έδωσε ο Γνήσιος το βράδι της περασμένης Παρασκευής, ότι δηλαδή έχει πλήρη άγνοια για τις μπάρες που μπήκαν στη Γέφυρα!
O Δήμαρχος που στηρίξαμε και εμπιστευτήκαμε με τη σημαία της «μονοδρόμησης» της Γέφυρας, να λέει ότι δεν ξέρει τίποτα για το νέο «φόνο» που συντελέστηκε επ’ αυτής από τον ίδιο τον Δήμο!
vinieta papadatos xristos kaliEχουμε γράψει ότι ο Γνήσιος έδωσε πολλές μάχες για την υπόθεση της μονοδρόμησης. Oντως. Oμως απ’ τη στιγμή που άρχισε το έργο της Γέφυρας (παρά «τα τσιμέντα που θα έριχνε ο Mαρούλης για να την κάνει πιο δυνατή, ώστε να περνάνε άνετα τα ελαφρά I.X.»), άρχισε σιγά-σιγά να παραδίδει τα όπλα. Kαι έπεσε, δυστυχώς, αμαχητί.
Kαι όπως είδαμε, μάζεψε τα «40 παλικάρια» στον Πλατύ Γιαλό φωνάζοντας ότι …θα χυθεί αίμα αν φύγει η παραλία αυτή απ’ τον Δήμο, ενώ για τη Γέφυρα δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ, έστω για το …θεαθήναι.
Eρχεται, λοιπόν, σήμερα η Δημοτική Apχή που υποστήριζε προεκλογικά τη «μονοδρόμηση» και πρωτοστατεί για να μπούνε μπάρες στη Γέφυρα! Oχι ότι έγινε κάτι τραγικό στην κατάσταση που είναι ο Πόντες, αλλά η ενέργεια αυτή δείχνει ότι ο δήμααρχος δεν είναι πλέον συνεπής με τις υποσχέσεις του και –το κυριότερο- δεν σέβεται τα απέναντι Xωριά και πολύ κόσμο απ’ το Aργοστόλι που τον στήριξαν αναφανδόν.
Aλέξανδρε, είσαι υπεύθυνος όχι μόνον για τη Γέφυρα, αλλά και για όσα τραγικά γίνονται στον Δήμο. Eίτε ξέρεις, είτε δεν ξέρεις. Eμείς εσένα βγάλαμε δήμαρχο και αν ακόμα δεν ήξερες, όφειλες να ξέρεις!

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον Δήμο;


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, μαζί και ο αντιδήμαρχος έργων κ. Διονύσιος Λυκούδης δεν έκριναν σωστό να γίνει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Αργοστολίου. Το αίτημα υπέβαλαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι επιβάλλεται πολύ περισσότερο, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα ενημέρωση έγινε στους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής στο γραφείο του κ. Λυκούδη την περασμένη εβδομάδα.
Επ’ αυτών προκύπτουν δύο μείζονα ζητήματα για την λειτουργία του Δήμου και τρία ακόμη με την ευκαιρία για τα έργα.
Πρώτον: Τελικά ποιος κυβερνάει τον Δήμο Κεφαλονιάς (για να παραφράσουμε το γνωστό σλόγκαν του Κωνσταντίνου Καραμανλή);
Ο Αλέξανδρος Παρίσης που εξέλεξαν οι Κεφαλονίτες ή ο Διονύσιος Λυκούδης;
Σε διάστημα ολίγων ημερών δύο φορές ο ίδιος ο εκλεγμένος δήμαρχος δίνει, εμμέσως, την απάντηση:
Τον Δήμο Κεφαλονιάς κυβερνάει ο κ. Λυκούδης!
Η πρώτη “ομολογία” του δημάρχου ήταν όταν την περασμένη Παρασκευή το βράδι σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα μας δήλωσε απόλυτη άγνοια για τις μπάρες που μπήκαν την ίδια ημέρα στη Γέφυρα μετά από αίτημα του Δήμου και προσωπικά του αντιδημάρχου κ. Λυκούδη.
Η δεύτερη “ομολογία” του δημάρχου ήλθε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν δήλωσε επανειλημμένα ότι «ούτε καν έχει ασχοληθεί με το έργο της Πλατείας από τη στιγμή που υπεύθυνος γι αυτό είναι ο κ. Λυκούδης»!
Δεύτερον: Η συγκέντρωση – ενημέρωση των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής για τα έργα στο ιστορικό κέντρο της πόλης την Παρασκευή το πρωί στο γραφείο του κ. Λυκούδη, γιατί έμεινε μυστική για το σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης εκτός ενός που, όλως τυχαίως, είναι κάτι σαν το ”επίσημο μέσο” της Δημοτικής Αρχής;
Η “απάντηση” δόθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ίδιο τον δήμαρχο.
Ο εκλεγμένος δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης είναι …ωσεί δήμαρχος!
Και αυτό όταν ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι «δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την Πλατεία» και δεν γνωρίζει τίποτα για το έργο, ομολόγησε ότι απλά …δημαρχεύει.
Και με την ευκαιρία.
Γράφτηκε ότι στη συγκέντρωση των δημοτικών συμβούλων ο κ. Λυκούδης διαβεβαίωσε ότι «καμιά δημόσια Αρχή δεν έχει σταματήσει τα έργα, ούτε κάποιο πρόβλημα υφίσταται με τους εργολάβους. Υπάρχει απλώς μια καθυστέρηση λόγω του θέματος με τα μπάζα».
Βάσει αυτής της δήλωσης, ας μας επιτραπούν τρία ζητήματα:
1ον) «Μπλόκο» στο έργο έγινε από την Αστυνομία στις 29/10/2016, είτε γιατί βρέθηκαν στο εργοτάξιο μηχανήματα ανασφάλιστα και εργαζόμενοι δίχως τα απαραίτητα διπλώματα και ασφάλεια στο ΙΚΑ, είτε γιατί η διαχείριση των μπάζων δεν γινόταν σύμφωνα με το νόμο.
Απ’ ό,τι γνωρίζουμε η Αστυνομία είναι Δημόσια Αρχή.
2ον) Η διαχείριση των μπάζων ήταν στις συμβατικές υποχρεώσεις των εργολάβων.
Επομένως το θέμα δεν προέκυψε από την ανώνυμη καταγγελία!
3ον) Έχει περάσει πάνω από μήνας (25/10/2016) που αποκαλύψαμε ότι σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση στις 7/7/2016 που δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την ίδια ημέρα (ΑΔΑ: Ω4ΝΛ 4653O7-91Β) οι προβλεπόμενες πιστώσεις για τα τρία έργα αναπλάσεων στο Αργοστόλι (πλατεία, δρόμος, παραλία) μέχρι το τέλος του 2016 είναι …ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ!
Από την Δημοτική Αρχή (αλλά και την Περιφερειακή Αρχή που μέσω αυτής χρηματοδοτούνται τα τρία έργα) 36 ημέρες τώρα δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση, καμία διάψευση.
Δικαιούμαστε επομένως να ισχυριστούμε ότι ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ!
Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «Η»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου