Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανοικτή επιστολή στον κύριο Γεράσιμο Φόρτε

από http://e-kefalonia.net/

Ο Γεώργιος Μενεγάτος εξηγεί τους λόγους της άρνησής άρνησή του να στελεχώσει το συνδυασμό ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Κύριε Φόρτε,

Το προχθεσινό σου τηλεφώνημα με έπιασε απροετοίμαστο. Η άρνησή μου να στελεχώσω το συνδυασμό ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ που φτιάχνεις ήταν δεδομένη και σου την εξέφρασα αμέσως με καθαρότητα. Αλλά στην ολιγόλεπτη συνομιλία μας δεν μπόρεσα λόγω δισταγμού, να σου εξηγήσω τους λόγους της άρνησής μου. Η αδυναμία μου αυτή με ταλανίζει 2 εικοσιτετράωρα τώρα. Επειδή δεν επιτρέπω στον εαυτό μου και στην πορεία μου μέχρι σήμερα στο χώρο της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης να μη λέω τα πράγματα με το όνομά τους, επανέρχομαι. Το οφείλω σε μένα.

Επανέρχομαι και εξηγούμε. Το 2010 όταν κατέβηκες στην Κεφαλονιά με τους αντάρτες του ΠΑΣΟΚ στο συνδυασμό ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, σε στήριξα και εγώ και πολλοί χωριανοί. Το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ είχε πάρει λάθος δρόμο με το μνημόνιο και όλοι εμείς οι δυσαρεστημένοι μαζευτήκαμε σε ένα συνδυασμό των διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ για να δώσουμε ένα μήνυμα και να φέρουμε το κόμμα μας στον ίσιο δρόμο. Κανένας από εμάς που ήμαστε από το 1976 στο ΠΑΣΟΚ δε θέλαμε να βλάψουμε το κόμμα μας. Έτσι και αλλιώς, και στην ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ όλοι ΠΑΣΟΚ ήμασταν.

Φαντάζεσαι νομίζω πως νιώσαμε όλοι, όταν τη δεύτερη Κυριακή που έμεινε έξω η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και εμείς γυρίζαμε στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ του Μπεριάτου και του Γιωργάτου, εσύ να μας έλεγες ότι πάση θυσία πρέπει να ψηφίσουμε τη ΝΔ και το Κουρή. Εγώ δε συμφωνούσα με το μνημόνιο αλλά δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, δεν ήθελα να βλάψω το ΠΑΣΟΚ. Την πρώτη Κυριακή δώσαμε το μήνυμά μας και αφού μείναμε απέξω έπρεπε όλοι να γυρίσουμε στο κόμμα μας. Εσύ δε το ήθελες αυτό. Ήθελες να χάσει το ΠΑΣΟΚ και να βγει η ΝΔ και ο Σπύρου. Έβαλες την έχθρα που είχες με το Μπεριάτο και το Βαλλιανάτο πάνω από το κόμμα και κατάφερες και έβγαλες τον Σπύρου.

Διαβάζω αραιά και πού στα σάϊτ και λες συνέχεια εναντίον του Περιφερειάρχη. Εσύ τον έβγαλες περιφερειάρχη κ. Φόρτε. Δικιά σου επιλογή ήταν. Εγώ τότε σου είπα να μην τον ψηφίσουμε και να γυρίσουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα τον βρίζεις; Δε σου κάνει; Εσύ έχεις κάνει την αυτοκριτική σου; Δεν είδα πουθενά να δηλώνεις ότι μετάνιωσες που ψήφισες τη ΝΔ, τον Σπύρου και τον Κουρή.

Κύριε Φόρτε, αν ήθελα να πάω στον Παρίση δε χρειάζομαι εσένα να με πας. Πάω και μόνος μου. Γιατί αν χάσεις στο πρώτο γύρω, που είναι και το πιθανότερο θα προσπαθήσεις να μας πας όλους στον Παρίση και να κάνεις κάποια συμφωνία μαζί του. Δεν έπρεπε να συμπεριφέρεσαι έτσι στο ΠΑΣΟΚ. Είσαι από τους πιο ωφελημένους από το ΠΑΣΟΚ. Ο πιο ωφελημένος. Σε βγάλαμε 12 χρόνια Δήμαρχο Αργοστολίου στο μεγαλύτερο Δήμο. 12 χρόνια εισέπραττες το μισθό του καθηγητή και το μισθό του Δημάρχου, σύνολο 5-6 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Πήρες πολλά λεφτά από αυτή τη διπλομισθία και πας ενάντια στο ΠΑΣΟΚ που σε ωφέλησε τόσο πολύ; Γιατί; Κανένας άλλος δεν ωφελήθηκε τόσο πολύ μέσα στο ΠΑΣΟΚ όσο εσύ. Ξέρεις τις λέξεις αχαριστία και κακία;

Θα σου πω ακόμη ότι δε μου αρέσει το όνομα του καινούργιου σου συνδυασμού. Το όνομα ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ είναι κλεμμένο από το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ με τον Κοτσιλίνη που λεγόταν ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Μια λέξη λείπει. Με αυτά τα φθηνά λογοπαίγνια δε πρόκειται να ξεγελάσεις κανέναν και δεν είναι και ηθικό να προσπαθείς να σφετεριστείς το όνομα του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ και να κλέψεις τους υποψηφίους του. Εσύ πολέμησες το ΠΑΣΟΚ. Το γκρέμισες. Μη ξαναπάρεις τηλέφωνο παρακαλώ. Δεν είμαι πρόβατό σου να με πηγαίνεις μια στο Σπύρου και μια στον Παρίση. Υπάρχουν και οι λέξεις ήθος και φιλία στην Ελληνική γλώσσα. Τις ξέρεις;



Γεώργιος Γ. Μενεγάτος

Κάτοικος Άσσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου