Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Σκάνδαλο Σικυών: Νέα …περίεργα στην νομική κάλυψη για την Κληρονομιά Τυπάλδου

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά! Υποκλινόμαστε στην ανικανότητα και τις σκοπιμότητες της Δημοτικής Aρχής στην υπόθεση του «ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΙΚΥΩΝ», ή αλλιώς «Σκάνδαλο κληρονομιάς Τυπάλδου».
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της σοφίας της ηγεσίας της Δημοτικής Αρχής για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση του «ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΙΚΥΩΝ».
Αισθανόμαστε ελάχιστοι μπροστά στις σκοπιμότητες της νομικής κάλυψης της υπόθεσης.
Πριν λίγες ημέρες στις 20 Δεκεμβρίου αποκαλύπταμε ότι η Δημοτική Αρχή δια της αντιδημάρχου οικονομικών δέσμευε άλλα 7.440 ευρώ (εκτός των αρχικών 4.960 ευρώ) για το νομικό χειρισμό της υπόθεσης της κληρονομιάς Τυπάλδου και σημειώναμε με νόημα «μέχρι στιγμής …12.400 σε δικηγόρους κι έχει ο Θεός».
Η Δημοτική Αρχή λοιπόν δεν φτάνει που χειρίζεται ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ την υπόθεση με ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ λες και μιλάμε για εθνικά μυστικά, έχει αρχίσει και σκορπάει το δημοτικό χρήμα σε δικηγόρους (για την ακρίβεια δύο συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία) και …λογαριασμό δεν δίνει σε κανένα.
Εκεί που για 7 χρόνια είχε την υπόθεση στα αζήτητα και ουδείς από την Δημοτική Αρχή ασχολιόταν με αυτήν, ξαφνικά τέλη του περασμένου Αυγούστου ξύπνησαν από τον λήθαργο της αδράνειας και ανακάλυψαν όχι μόνο …«την ιδιαίτερη σηµασία για τα συμφέροντα του Δήµου» της υπόθεσης αλλά και ότι για τον χειρισμό της «απαιτείται εξειδικευμένη δικηγορική γνώση και εμπειρία»!!!
Αφησαν «απ’ έξω» τους Κεφαλονίτες δικηγόρους που ασκούν την δικηγορία ευδόκιμα εντός και εκτός Κεφαλονιάς κάνοντας περήφανο το νησί μας, λες και διαχειρίζονται προσωπικές τους υποθέσεις αναθέσανε την υπόθεση σε κάποιους δικηγόρους δίχως να δώσουν καμία μα καμία εξήγηση για «την εξειδικευμένη δικηγορική γνώση και εμπειρία τους» και που όσο και να γκουγκλάραμε, τα μόνα στοιχεία που βρήκαμε γι’ αυτούς ήταν …τα σχετικά με την υπόθεση δημοσιεύματα των Κεφαλονίτικων sites.
Αρχικά λοιπόν γίνεται η πρώτη ανάθεση έναντι 4.960 ευρώ και με πρωτοσέλιδο άρθρο μας στον «Η» στις 14 Οκτωβρίου αποκαλύψαμε τα «ΚΕΝΑ ΚΑΙ …ΠΕΡΙΕΡΓΑ στη νομική κάλυψη» της υπόθεσης και τον περιπετειώδη τρόπο με τον οποίο έγινε η ανάθεση.
Κι εκεί που η υπόθεση ανατέθηκε για να ολοκληρωθεί σε 365 ημέρες (ένα έτος) ξαφνικά στις 2 Νοεμβρίου …45 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης με την υπογραφή της αντιδημάρχου οικονομικών Σοφίας Γαρμπή πληρώθηκε το χρηματικό ένταλμα 2828Β (ΑΔΑ: 6ΗΨΜΩΕ5-ΗΗΨ) 4.960 ευρώ στον δικηγόρο της υπόθεσης ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ και υποτίθεται ότι ολοκληρώθηκε η δουλειά!!!
Με νέο πρωτοσέλιδο στον «Η» στις 4 Νοεμβρίου αποκαλύψαμε «ΤΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ στη νομική υποστήριξη του σκανδάλου Σικυών» με την πληρωμή των 4.960 ευρώ …πολύ πριν την ώρα τους!!!
Η λαλίστατη Δημοτική Αρχή επέλεξε και πάλι τη σιγή ασυρμάτου…
Για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Για ένα θέμα που οι σκοτεινές πλευρές του είναι πολύ περισσότερες από τις φωτεινές.
Για ένα καραμπινάτο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην αυλή της Δημοτικής Αρχής…
Καταλήγαμε τότε το δημοσίευμα πριν δύο μήνες (2 Νοεμβρίου) με μια προφητική απ’ ότι αποδεικνύεται σήμερα αναφορά:
«Παίζει και ένα τελευταίο… ο Πετούμενος στην πορεία να βρήκε λίγα τα 4.960 ευρώ και τις επόμενες ημέρες να δούμε νέες αποφάσεις ανάθεσης και νέες συμβάσεις με επί πλέον αμοιβές!!!
Κάτι τέτοιο το θεωρούμε πολύ απίθανο να συμβεί, αλλά …καλού-κακού το λέμε»!!!
Κι όμως! Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύοντας ότι τίποτε δεν είναι γι’αυτήν «απίθανο», στις 22/12/2017 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ, 100%, την προφητεία και τους φόβους μας!!!
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης στις 22/12/2017 υπέγραψε ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (41072/2017 με ΑΔΑ: ΩΕ8ΟΩΕ5-ΗΝΣ) με τα Δικηγορικά Γραφεία KMPLaw και τον εντολοδόχο τους Κωνσταντίνο Μ. Πετούμενο!!!
Και φυσικά με επί πλέον αμοιβή …όπως τόχαμε προβλέψει!!!
Αυτή τη φορά …τρεις φορές και παραπάνω από την πρώτη …16.120 Ε!!!
Για την ιστορία είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις 329/2017 της Οικονομικής Επιτροπής και 381/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου.
Και για να καταδειχθεί το μέγεθος της υπευθυνότητας με την οποία η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει την Κληρονομιά Τυπάλδου δώστε προσοχή στα παρακάτω γεγονότα:
1ον. Με την 195/14-7-2016 (ΑΔΑ: ΩΤΦ7ΩΕ5-Δ78) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε «η άσκηση αίτησης ενώπιον του Εφετείου Πατρών µε την εκούσια δικαιοδοσία για ερμηνεία της δήλωσης βούλησης του διαθέτη αείμνηστου Σπυρογεράσιµου Τυπάλδου ή Τζάνη» και με την ίδια απόφαση χορηγήθηκε η εντολή στην δικηγόρο του Δήµου κ. Νίκη Χριστοφοράτου να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του ∆Δήµου Κεφαλονιάς.
2ον. Δύο ημέρες πριν την δικάσιμο που είχε οριστεί για τις 21/9/2017 ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης με την 500/19-9-2017 απόφασή του (ΑΔΑ: 6Α0ΓΩΕ5-ΝΛ0) παρέχει την εντολή στην δικηγόρο του Δήμου κ. Νίκη Χριστοφοράτου να προβεί σε κατάθεση δήλωσης παραίτησης ενώπιον του Εφετείου Πατρών από το δικόγραφο της από 23-09-2016 (αρ. κατ. 48/2016).
3ον. Με την πρόσφατη σύμβαση μεταξύ του δημάρχου και του Κ. Πετούμενου στις 22/12/2017 η πρώτη-πρώτη νομική υπηρεσία που του ανατίθεται είναι: «Η σύνταξη και άμεση κατάθεση δικογράφου αναγνωριστικής αγωγής του δήμου Κεφαλλονιάς για την ερμηνεία της βούλησης του διαθέτη»!!!
Εν ολίγοις μετά από …δεκαεπτά μήνες παλινωδιών η Δημοτική Αρχή επανέρχεται στη δικαστική ενέργεια που είχε αποφασίσει και στη συνέχεια …ξεαποφασίσει!!!
Τα σχόλια περιττεύουν. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Ο Θεός και η ψυχή τους!!!
Αυτό που υπολογίζουμε πάντως είναι πως …αν ήταν δικιά τους, προσωπική υπόθεση, η Κληρονομιά Τυπάλδου, αποκλείεται να την χειριζόταν με τόση ελαφρότητα και από πάνω να σκορπούσαν τόσο απλόχερα τα ευρώ για δικηγορικές αμοιβές, όταν ο δήμαρχος έχει μία δικηγόρο γενική γραμματέα, μία δικηγόρο επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Δήμου, δύο δικηγόρους ειδικούς συμβούλους και δύο διακεκριμένους και μάχιμους δικηγόρους άμεσους και στενούς συνεργάτες στην δημοτική του ομάδα, σύνολο …έξι!!!
Να τολμήσουμε πάντως μήπως αυτή τη φορά να διακινδυνεύσουμε την εκτίμηση πως οι αναθέσεις, οι συμβάσεις και οι αμοιβές …θα σταματήσουν στα 21.080 ευρώ;
Οχι!
Με αυτή τη Δημοτική Αρχή ακόμη και τα αυτονόητα, όπως η υπευθυνότητα και η διαφάνεια είναι …ψιλά γράμματα!!!
Ο αείμνηστος Σπύρος Τυπάλδος και η σύζυγός του Σουζάνα που άφησαν την Κληρονομιά στο Δήμο Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου