Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το μέλλον του Δημοτικού Συμβουλίου είναι θολό. 

από http://kefalonianews.gr

Το μέλλον του Δημοτικού Συμβουλίου  είναι θολό.
Όλοι αναρωτιούνται ποιο θα είναι το μέλλον της παράταξης του Καλαφάτη μετά την φυγή του. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Αλέκος ακόμα τρέχει, τόσο πολύ είχε την επιθυμία να αποχωρήσει απ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο.
Όμως, δυστυχώς, δεν έκανε ο Αλέκος σωστά τα κουμάντα του. Αυτοί που τον έπεισαν να… εκτεθεί σε κοινή «διαπόμπευση», αυτοί που τον πήραν στο λαιμό τους, κανένας απ’ αυτούς δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του. Έχετε δει ή έχετε διαβάσει κανένα άρθρο για τους λόγους της αποτυχίας του Αλέκου Καλαφάτη, το οποίο να προέρχεται από το περιβάλλον του; Όχι βέβαια, διότι όλοι έχουν χεσμένη τη φωλιά τους, με το συμπάθιο. Όλοι κρύβονται κι όλοι χρησιμοποιούν την καραμέλα της ….απόσυρσης από τα κοινά. Λες και τα «κοινά», θα πρέπει να εναρμονίζονται ανάλογα με τις επιθυμίες τους και τις εφήμερες επιτυχίες τους. Δηλαδή, πάνε καλά τα πράγματα, έχουμε αναγνώριση και νίκες, τότε ασχολούμαστε με τα κοινά, την πολιτική και το καλό του λαού.
Ο Αλέκος Καλαφάτης, ασφαλώς έχει συνηθίσει μια πολιτική ζωή «πριγκιπική», πολιτική ζωή με επιτυχίες ΜΟΝΟ, μια πολιτική χωρίς αποτυχίες και απογοητεύσεις. Έτσι, λοιπόν άλλη μια φορά οι συνεργάτες του, τον συμβούλεψαν λάθος. Ποιος ξέρει τι ετοιμάζουν, τι σκαρφίζονται. Κι αν δεν είναι έτσι, όπως θεωρώ εγώ, έχω την εντύπωση ότι ήταν λάθος η αποχώρηση του. Ας μου βρει ένα δημοτικό συμβούλιο πανελλαδικά που δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις πολλές φορές στα άκρα, με φωνές και αντεγκλήσεις, σκυλοκαβγάς όπως το λέει ο Αλέκος. Βέβαια, στο δικό μας συμβούλιο, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, εκτός από έντονους καβγάδες, είναι και ο Διον. Λυκούδης, που κάποιοι δεν θέλουν να βλέπουν. Ειλικρινά, άλλοι είναι αυτοί που τον διάλεξαν σ’ αυτή τη θέση. Πρώτοι οι Ληξουριώτες και κατόπιν ο ίδιος ο Δήμαρχος λόγω ανεπάρκειας και λόγω ηλικίας. Μην ξεχνάτε ότι ο Αλέξανδρος γερνάει.
Πιστεύω ότι άλλος είναι ο λόγος που ο Αλέκος αναχώρησε, όχι οι σκυλοκαβγάδες, αλλά και η πολιτική του ανεπάρκεια, λόγω της απουσίας του τόσα χρόνια, αλλά και η παρουσία του Διον. Λυκούδη.
Δυστυχώς η παράταξη που άφησε πίσω του, δεν έχει εκείνη την δυναμικότητα που να της επιτρέπει να διακριθεί. Αν εξαιρέσουμε τον Βασίλη Ρουχωτά, που κι αυτός θα την «κάνει» πολύ σύντομα μην αντέχοντας, όντας νεοδημοκράτης, να του καταλογίζουν ότι συνεργάζεται με ένα κόμμα που φθίνει, εξαφανίζεται.
Ο Σπύρος Σαμούρης, έχω την εντύπωση ότι έχει φτάσει στα όρια του. Προσωπικά με έχει απαξιώσει, διότι όπως μου αποκάλυψε, στην εκλογική περίοδο τον ….έβρισα. Μεγάλο ψέμα. Εγώ δεν βρίζω κανέναν. Πολιτική κριτική κάνω, εξάλλου προσωπικά με κανέναν δεν ασχολήθηκα, στα κόμματα τους έκανα σκληρή κριτική, την οποία θεώρησαν βρίσιμο. Τέτοια πολιτική αντίληψη των πραγμάτων έχουν, τέτοια λένε.
Για να μην το ξεχάσω. Στη θέση του Αλέκου μάλλον θα πάει ο Μάκης Φόρτες, αν αρνηθεί σειρά έχει ο Σταμούλης.
Η αντιπολίτευση προς το παρόν δεν έχει δείξει ότι θα μπορέσει να στριμώξει τη δημοτική αρχή. Η μείζονα αντιπολίτευση, προσπαθεί, ιδιαίτερα ο Διον. Αραβαντινός, ο Θεόφιλος κάνει μεγάλες προσπάθειες. Οι μόνοι που έχουν στριμώξει την δημοτική αρχή είναι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αν απέφευγε κάποιες υπερβολές, η παρουσία της θα ήταν ένα σεμινάριο αντιπολιτευτικής τακτικής. Πλατειάζουν, φλυαρούν χωρίς λόγο και χάνουν τον στόχο.
Οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ εφαρμόζουν μια τακτική που δεν μπορώ να ερμηνεύσω. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα.
Για τους ΦΙΚΟ, ο κ. Παρίσης έχω την εντύπωση ότι έχει δυναμική παρουσία.
Το μέλλον του Δημοτικού Συμβουλίου είναι θολό. Θα πρέπει κάποια «πρωτοπαλίκαρα» να μαζέψουν τα νεύρα τους. Λίγους μήνες λειτουργεί, κι όμως κινδυνεύει να απαξιωθεί απ’ όλους. Ήδη, έχουν εμφανιστεί προβλήματα απαξίωσης από την ίδια την δημοτική αρχή. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ίδια δικαιώματα έχει και η αντιπολίτευση, θα πρέπει να την σέβονται κι όχι να ειρωνεύονται και να χλευάζουν.
Σπ. Αλεβιζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου