Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

«Ήταν που θα κάνανε το Ληξούρι Μόντε Κάρλο και τώρα δεν θα έχουμε ούτε λιμάνι...»


Με τη φράση αυτή τόνισε την απογοήτευσή της για τις τελευταίες εξελίξεις με το λιμάνι του Ληξουρίου η τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς, Ελπίδα Κατσαΐτη η οποία θεωρεί υπεύθυνη τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και την ηγεσία του Λιμενικού Ταμείου για την τροπή που πήραν τα πράγματα, αφού δεν φρόντισαν να λύσουν το θέμα νωρίτερα, παρότι, όπως είπε, ήταν και οι δύο ενήμερες.

«Έχουν γίνει λάθος χειρισμοί από την πρώτη στιγμή», είπε στα Κεφαλονίτικα Νέα η κ. Κατσαΐτη. «Το ΥΠΟΜΕΔΙ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, τα έλεγε στον δήμαρχο και τον προειδοποιούσε ότι θα σταματήσει το έργο... θεωρώ ότι είναι κι εκείνος υπεύθυνος.  Έγιναν λάθος χειρισμοί τους οποίους πληρώνουμε αυτή τη στιγμή. Δεν δόθηκε σημασία όταν το υπουργείο τους έλεγε ότι το έργο θα σταματούσε».

Και συνέχισε:
«Ύστερα από τόσο καιρό, ύστερα από τόσους μήνες, τώρα σκεφτήκανε να πούνε ότι δεν προχωράει το λιμάνι λόγω των πυρομαχικών; Μα αφού η σύμβαση έχει υπογραφεί, ο ανάδοχος έχει βρεθεί. Είναι κρίμα κι άδικο αυτό που συμβαίνει...», είπε στα Κεφαλονίτικα Νέα η κ. Κατσαΐτη.

«Εγώ πραγματικά λυπάμαι γιατί έδωσα μάχη τότε για να προχωρήσει και η πρώτη φάση και η δεύτερη.  Με το ΥΠΟΜΕΔΙ προχωρήσαμε τάχιστα, μέχρι τον Ιούνιο μήνα είχε προχωρήσει και η δεύτερη φάση, είχε γίνει μελέτη, είχαν γίνει όλα. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το λιμάνι του Ληξουριού, εξαιτίας αυτής της βλακείας, έτσι όπως το χειρίστηκαν, θα πρέπει να μείνει σ' αυτή την κατάσταση. Γιατί αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στο Λιμάνι είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει».

«Το ίδιο και με τα Λεγατάτα, «σκοτώνεται» ο κόσμος την ώρα που περπατάει, και πιστεύαμε ότι με αυτή τη φάση, που μετά από αγώνα μπήκαν και τα Λεγατάτα μέσα, ότι θα μπορούσε πλέον το λιμάνι να πάρει μία διαφορετική όψη. Εγώ δεν πίστεψα ποτέ αυτά που λέγανε για θεατράκια στην παραλία και για πλακοστρώσεις... Εδώ παλεύαμε να γίνουν τα απολύτως αναγκαία. Αλλά από αυτό μέχρι σήμερα να λένε ότι δεν βλέπουν το λιμάνι να φτιάχνεται και ιδιαίτερα για το θέμα των πυρομαχικών... »

Η κ. Κατσαΐτη μάλιστα ευχήθηκε όλα αυτά να μη γίνονται εξ αιτίας μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, γιατί «με τον πόνο του κόσμου, ειδικά στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή δεν παίζεις...», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου