Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018


ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΑΤΑ


Εχουμε και λέμε: Η αποκάλυψη του Θεόφιλου Μιχαλάτου την περασμένη Τρίτη ότι «η καταγγελία (η οποία στάθηκε η αφορμή για την διερεύνηση της υπόθεσης της διαχείρισης των οικονομικών του πρώην Δήμου Λειβαθούς) εστάλη στις εισαγγελικές αρχές με φαξ του οποίου ο αριθμός αντιστοιχούσε στο “ΞΕΝΙΑ” όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου με ημερομηνία 16/1/2013», άνετα μπαίνει στη λίστα των πιο σημαντικών τοπικών ειδήσεων και όχι μόνο για την χρονιά που τρέχει, αλλά συνολικά για τα οκτώ τελευταία χρόνια της Δημοτικής Αρχής Παρίση.
Δεν είναι και για πέταμα η είδηση:
«Η καταγγελία για τη Λειβαθώ έφυγε από fax του Δήμου» που ανήκει, όπως θα δούμε στη συνέχεια στον αντιδήμαρχο Σπύρο Ματιάτο!
Κι όμως…
Ο μεν Μιχαλάτος έτσι που το είπε και διαχειρίστηκε την αποκάλυψη, πάλι καλά που …δεν το ξείπε.
Δυστυχώς για τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης ήταν και είναι εσφαλμένος ο τρόπος διαχείρισης της μεγάλης αποκάλυψης. Η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο από την ηχηρή σιωπή που ακολούθησε την αποκάλυψη «βόμβα» Μιχαλάτου, ήταν πως …του ξέφυγε και τόπε στη συνέντευξη …χωρίς να το θέλει!
Ειπώθηκε σαν …εν τη ρύμη του λόγου, γράφτηκε η είδηση ξερά και ασχολίαστη στα δύο μέσα ενημέρωσης του Μιχαλάτου και μάλιστα στο ένα δίχως το ντοκουμέντο της αποκάλυψης του fax από το οποίο στάλθηκε η καταγγελία και …μέχρι εκεί!
Αν δεν υπήρχαν ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ και το kefaloniapress να αναδείξουν το θέμα θα πέρναγε εντελώς …στο ντούκου! Αυτή είναι η αλήθεια!
Και η απορία να πλανάται από την περασμένη Τρίτη: Ο Μιχαλάτος ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος, όπως ανακοίνωσε, και πάλι στις εκλογές του Μαΐου του ’19, τι λόγο έχει να εξαντληθεί μια τόσο σημαντική αποκάλυψη στην απλή αναφορά του γεγονότος στη συνέντευξή του και …μέχρι εκεί; Ούτε καν …δεν κατάγγειλε το γεγονός…απλά το ανάφερε!
Και φυσικά όλοι να αναρωτιόνται: Τι λόγο έχει ο Μιχαλάτος όσο καιρό γνωρίζει αυτό που ανέφερε ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΗΧΗΡΑ, είτε αν το έμαθε από την πρώτη στιγμή εδώ και 5½ χρόνια, είτε εδώ κι ένα χρόνο που κλήθηκε από τον ανακριτή και κατάθεσε για την υπόθεση της Λειβαθούς;
Μόνο Ο ΙΔΙΟΣ μπορεί να δώσει εξηγήσεις και κακώς δεν έδωσε όσο καιρό γνωρίζει τη φοβερή αλήθεια. Μήνες ή χρόνια δεν έχει σημασία… Κακώς πολύ κακώς δεν έχει καταγγείλει και δεν έχει αποκαλύψει τα υπόγεια και σατανικά παιγνίδια που εκκινούν από το Μέγαρο και τα υποκαταστήματά του.
Το μόνο που πέτυχε ήταν να ρίξει σκιές στην δικιά του αξιοπιστία και το δικό του προφίλ…
Και για να τα πούμε όλα, το γεγονός έρχεται σαν συνέχεια του άλλου επεισοδίου εδώ και 1½ μήνα και του τραμπουκισμού στελέχους της παράταξης Μιχαλάτου από τοπικό παράγοντα στον περίβολο της επιχείρησής του στα Κοκκύλια με το συμβάν να καταγράφεται στις κάμερες ασφαλείας και που ενώ βούιζε όλη η Κεφαλονιά και ρώταγε και ξαναρώταγε ο «Η», καλύφθηκε επίσης από πέπλο ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΣΙΓΗΣ!
Αγαπητέ Θεόφιλε, με όλη την εκτίμηση, χειρίζεσαι εσύ και οι συνεργάτες σου λάθος κορυφαία θέματα της τοπικής πολιτικής σκηνής και …ΠΑΡΕΞΗΓΙΕΣΑΙ!!
Και ερχόμαστε στη Δημοτική Αρχή.
Καταρχήν αποκλείεται το Μέγαρο να έμαθε από τη συνέντευξη του Μιχαλάτου πως η καταγγελία για τον πρώην Δήμο Λειβαθούς έφυγε από «μέσα», από το Fax 26710 22832 στις 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 14.01.
Οπως έχει στην κατοχή του ο Μιχαλάτος το ενοχοποιητικό στοιχείο της ταυτότητας της αποστολής …τόχει και η Δημοτική Αρχή.
Και αφού το έχει, με ένα απλό γκουγκλάρισμα του εν λόγω νούμερου ή πληροφορία να ζητήσεις σε οποιαδήποτε τηλεφωνική εταιρεία πληροφοριών να ζητήσεις (π.χ. 11880) πέφτεις απάνω στον κάτοχό του που δεν είναι άλλος παρά ο Δήμος στο «πρώην Ξενία» και το Γραφείο αντιδημάρχου του Σπύρου Ματιάτου!
Κατά δεύτερον ο υπογράφων την καταγγελία για τον πρώην Δήμο Λειβαθούς «Γεράσιμος Μενεγάτος» και την «κατάχρηση €4.000.000» ένοικος …στο Ξενία και δημοτικός υπάλληλος ή έχων έστω σχέση με το Δήμο και ειδικότερα τη Δημοτική Αρχή …δεν υπάρχει.
Αρα κάποιος χρησιμοποίησε το εν λόγω ψευδώνυμο για να στείλει την καταγγελία και μαζί το σχετικό έγγραφο του Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που φαρδιά πλατειά στην κορυφή του φέρνει τον αριθμό του fax από το οποίο στάλθηκε και την ημερομηνία και την ώρα αποστολής.
Πόσοι αλήθεια έχουν (ή μπορεί να έχουν…) στην διάθεσή τους τον Δεκέμβρη του 2012 αυτό το έγγραφο;
Χωρίς πολλά λόγια μόνο κάποιος που έχει σχέση με τη Δημοτική Αρχή Παρίση που διάνυε τότε το δεύτερο χρόνο της θητείας της, οπότε και τι κάνει …«νιάου-νιάου στα κεραμίδια»; «Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» ποιος λεβέντης είναι μανούλα στα ψευδώνυμα κατακλύζοντας τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης «αλλάζοντας σαν τα πουκάμισα» τα ονόματα και αρέσκεται στην διοχέτευση ανώνυμων καταγγελιών σε φιλικά μέσα ή αποτελεί …τον γνωστό-άγνωστο κονδυλοφόρο αγράμματων στελεχών της Δημοτικής Αρχής για τις πύρινες ανακοινώσεις τους.
Και βέβαια επιβεβαιώνονται πλέον περίτρανα όλοι αυτοί που τόσο καιρό ισχυρίζονται ότι οι καταγγελίες θέλεις για τη Λειβαθώ, θέλεις για την Πύλαρο, θέλεις για τα έργα ανάπλασης, θέλεις για το Λιμενικό Ταμείο, αλλά και για τον ίδιο το Δήμο Κεφαλονιάς, έχουν ως σημείο εκκίνησης το Μέγαρο και τα υποκαταστήματά του!
Και βέβαια θα αναρωτηθείτε ποιο είναι το κίνητρο;
Απλά σατανικό και μαζί …αρρώστια!
Μόνο ένα αρρωστημένο μυαλό μπορεί να καταγγέλλει …τον εαυτό του για να δημιουργεί κατάσταση πως …τον κυνηγάνε.
Ταυτόχρονα βέβαια με τις παντός είδους καταγγελίες διατηρείται ένα πολεμικό κλίμα που επισκιάζει τις αδυναμίες και την ανικανότητα στην παραγωγή έργου!
Η μέθοδος της προβοκάτσιας και οι Βυζαντινολογίες είναι παλιές και έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως αφορμές πολέμων!
Ο ρόλος του «Γνήσιου»
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί εύλογα:
Καλά ο πάλαι ποτέ Γνήσιος τι ρόλο παίζει;
Ξέρει ή …σαν τον απατημένο σύζυγο τα μαθαίνει εκ των υστέρων, όπως του έγραψε ο blogger; Ο,τι και να συμβαίνει, το ίδιο κάνει.
«Το καράβι του Δήμου είναι ακυβέρνητο», όπως έχουμε χιλιοπεί εδώ και καιρό! «Μπάτε σκύλοι αλέστε»… Οποιος θέλει, ό,τι ώρα θέλει, μπαίνει σε οποιοδήποτε γραφείο του Δήμου από το γραφείο του Δημάρχου και των αντιδημάρχων και στέλνει από τα φαξ και τα μέιλ …ό,τι γουστάρει!
Θέλετε την επιβεβαίωση;
Κυριακάτικα από το γραφείο του δημάρχου στέλνεται στις 22 του περασμένου Απριλίου το πλέον κατάπτυστο κείμενο δημοτικού παράγοντα εναντίον του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ υπογραμμένο από τον πρόεδρο …του Λιμενικού Ταμείου!
Ποιος αλήθεια έχει κλειδιά του γραφείου του δημάρχου να μπαινοβγαίνει και να στέλνει επιστολές όποτε γουστάρει από το μειλ του δημάρχου;
Κάπως έτσι και η καταγγελία του ανύπαρκτου «Γεράσιμου Μενεγάτου» στάλθηκε 21/12/2012, ημέρα Παρασκευή τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν …τα Χριστούγεννα και ώρα προχωρημένη που όλοι οι υπάλληλοι είχαν φύγει σαν ημιαργία!
Ποιος λοιπόν έχει κλειδιά του Ξενία και του γραφείου του αντιδημάρχου Σπύρου Ματιάτου και στέλνει ψευδώνυμες καταγγελίες στον εισαγγελέα;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η καταγγελία δεν στάθηκε από τους δύο αντιδημάρχους (Κεκάτος και Κουρκουμέλης) που βρίσκονται ανάμεσα στους κατηγορούμενους της υπόθεσης της Λειβαθούς.
Εν ολίγοις, πρέπει να είσαι … μα πάρα πολύ άρρωστος για να καταγγέλλεις δύο αντιδημάρχους μέσω του φαξ ενός …άλλου αντιδημάρχου!
Και μπορεί τα μέσα ενημέρωσης της Δημοτικής Αρχής να έχουν λόγο που έκαναν …γαργάρα την φοβερή είδηση!
Ο δήμαρχος όμως Αλέκος Παρίσης και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος γιατί σιωπούν;
Οφείλουν να δώσουν έστω και ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ πειστικές απαντήσεις, όχι γενικολογίες!
Στην αντίθετη περίπτωση γίνονται συνεργοί του «τρελού αποστολέα» και γνωστού-άγνωστου κονδυλοφόρου που κρυμμένος πίσω από ψεύτικα ονόματα και με «σίγουρες πλάτες» όλα αυτά τα χρόνια ραδιουργεί κατά πάντων παλεύοντας με τα προσωπικά του φαντάσματα, αλλά κατ’ ουσίαν υπονομεύει την ίδια τη Δημοτική Αρχή και δηλητηριάζει το τοπικό πολιτικό κλίμα!
Aλ. Παρίσης
Θ. Μιχαλάτος
Σπ. Ματιάτος
«Γ. Μενεγάτος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου