Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018


21/06/2018ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά από καταγγελίες, δημοσιεύματα και ερώτηση στη βουλή μέσα του 2016, το Νοέμβριο του ίδιου έτους διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από Ειδικούς Επιθεωρητές του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή την κινητικότητα γύρω από τον έλεγχο της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου με το γνωστό αλαζονικό υφάκι που μόνο κακό της προξενεί όποτε χρησιμοποιείται και φυσικά τη γνωστή μέθοδο του φτηνού αντιπερισπασμού …για όλα «φταίνε οι άλλοι»!
Τα δημοσιεύματα τα χαρακτήρισε «στημένα ρεπορτάζ», την ερώτηση στη βουλή «ανάξια λόγου» και προκαταλαμβάνοντας τα αποτελέσματα του ελέγχου ενημερώνει πως «ο Δήμος Κεφαλονιάς λειτουργεί απόλυτα νόμιμα τηρώντας όλες τις κείμενες νομοθεσίες και ουδέν μεμπτόν εντοπίστηκε».
Το αποτέλεσμα;
Νοέμβριο του 2017 εκδίδεται έκθεση ελέγχου-φωτιά για την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και παραπέμπονται για αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος ενώ ο πρώην αναπληρωτής δημάρχου Σάββας Σαββαόγλου γλυτώνει τον πειθαρχικό έλεγχο γιατί δεν είναι εν ενεργεία αιρετός, ενώ η έκθεση απεστάλη στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας για τα περεταίρω.
Επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο για το πόρισμα δεν βγαίνει παρά μόνο σχόλια και διαρροές μέσω των γνωστών παπαγαλακίων που αφενός υποτιμούν το θέμα και αντεπιτίθενται στους …«προηγούμενους» για εκκρεμούσες υποθέσεις και πορίσματα και αφετέρου γίνεται αναφορά (του ίδιου του δημάρχου) στους επιθεωρητές …για διαρροή της έκθεσης!
Εν τω μεταξύ σε τοπικά μέσα (και στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ) συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα με αποκορύφωμα τις φοβερές καταγγελίες δύο στελεχών της «ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» του μέλους της τοπικής κοινότητας Αργοστολίου Κώστα Διακάτου για την κατάσταση στο Δράπανο και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Σάμης Γαβρίλη Ρασσιά που παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και το αναίτιο μπουκάρισμα εργολάβου στα γραφεία του «Η» εργολάβου του Λιμενικού Ταμείου.
Στο Λιμενικό Ταμείο οι αποκαλύψεις με ντοκουμέντα για κακοδιαχείριση έχουν πάρει κατακλυσμιαία μορφή.
Στη ΔΕΥΑ μετά από 7 χρόνια και ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια …βαριάς βιομηχανίας απευθείας αναθέσεων, σταματάει ξαφνικά η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων και γίνεται από …το Διοικητικό Συμβούλιο, με ό,τι σημαίνει αυτή η ομολογία.
Στην ΚΕΔΗΚΕ …αυτοαποκαλύπτεται συστηματική κακοδιαχείριση από το 2011 με τη μη υποβολή των ετησίων ισολογισμών (!) εκτός από δύο χρόνια και
Στο Δήμο η κακοδιαχείριση στην κατασκευή των έργων και των οικονομικών συνεχίζει να είναι στην επικαιρότητα με αιχμή, την προσφυγή στη δικαιοσύνη του ανεξάρτητου συμβούλου Γ. Τζωρτζάτου για τις παραλίες και το σκάνδαλο ΣΙΚΥΩΝ – δωρεά Τυπάλδου όπως και τα έσοδα των δημοτικών σπηλαίων («Η» 17/5 καταγγελίες Γκισγκίνη) και άλλων για άλλες υποθέσεις.
Στο Γηροκομείο οι παραιτήσεις των αντιπροέδρων λόγω του σύγχρονου «Γεφυριού της Αρτας» του νέου κτιρίου αποτελούν το μεγάλο αγκάθι της Δημοτικής Αρχής και πλανώνται φοβερά και τρομερά πράγματα.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και άλλα πολλά ακόμη, η Δημοτική Αρχή δια των γνωστών-αγνώστων «εκπροσώπων Τύπου» που έχει πιαστεί το χέρι τους να γράφουν ανακοινώσεις που άλλοι τις υπογράφουν -ποτέ οι ίδιοι(!) … και δημοσιεύματα ή αναρτήσεις «σφυρίζει κλέφτικα» λες και δεν τρέχει τίποτα.
Ο ανταυτού πασών των αρμοδιοτήτων αναπληρωτής δημάρχου κύριος Διονύσιος Λυκούδης έχει εξαφανιστεί από τα δημοτικά πράγματα από τον περασμένο Δεκέμβριο και να εμφανίζεται «στη χάση και στη φέξη» εκτελών τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως αφήνοντας τους άλλους (ακόμη και τώρα που γίνεται έλεγχος…) να βγάλουν μόνοι τους «τα κάστανα από τη φωτιά» και τον Αλούπη …να υπερασπιστεί την τιμή της παράταξης στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης!
Απειλούνται με πορίσματα και εκθέσεις …πρώην δήμαρχοι και η βουλευτίνα!
Και άμα λάχει επιστρατεύονται και άλλου είδους …μάγκικα μέσα εναντίον αντιφρονούντων που συγκαλύπτονται …μυστυριωδώς!
Είπαμε …«για όλα φταίνε οι πρώην και οι επόμενοι» και ας είναι οκτώ χρόνια στα πράγματα οι ίδιοι!
Και φθάνουμε στους σημερινούς ελέγχους.
Πρώτα απ’όλα ο έλεγχος γίνεται αυτή τη φορά από πέντε «Ράμπο» της καταπολέμησης της διαφθοράς! Ενα το κρατούμενο…
Το δεύτερο είναι ότι οι Ράμπο δεν είναι πρωτόμπαρκοι αλλά αντίθετα σύμφωνα με δημοσιεύματα …«οι δυο εξ αυτών είναι Μηχανικοί οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχίες σε ελέγχους μεγάλων τεχνικών έργων, ο τρίτος έχει εξειδίκευση στα Οικονομικά θέματα και συμμετοχή σε μεγάλες έρευνες υποθέσεων οικονομικής διαφθοράς και οι άλλοι δυο είναι εξειδικευμένοι σε θέματα δημόσιας διοίκησης».
Και το τρίτο πως οι εν λόγω επιθεωρητές έρχονται αυτή τη φορά όχι με εντολή της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης αλλά με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Κασσαβέτη Δημοσθένη!
Ολα τα παραπάνω προφανώς και δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις …αφού μιλάνε από μόνα τους.
Ομως…
Οτι δημοτικός παράγοντας προσπάθησε να πουλήσει τζάμπα μαγκιές με αυτήκοους και παρουσία υπαλλήλων και μη (μιλάει και δυνατά αν δεν κραυγάζει όταν μιλάει ο μπαγάσας…) αρνούμενος αρχικά τον έλεγχο με επιχειρήματα τα ίδια πάνω κάτω με αυτά που γράφτηκαν και στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου και ότι στη συνέχεια το γύρισε …στα «συγνώμη», «παρεξήγηση» και άλλα τέτοια ακλουθώντας τη μέθοδο … Μπαρμπαρούση (πρώτα μαγκιές και μετά κοτούλες), είναι πέρα πάσης αμφιβολίας, γι’ αυτό και προκαλούν θυμηδία τα σχετικά «Ο έλεγχος που διεξάγεται στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Κεφαλονιάς υλοποιείται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα»!
Οτι ο έλεγχος γίνεται συστηματικά και μεθοδικά επίσης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, οπότε και το να προκαταλαμβάνονται τα αποτελέσματα με υπέρτιτλους μάλιστα στα δελτία τύπου «Ουδέν πρόβλημα με τους ελέγχους στον Δήμο Κεφαλονιάς» δείχνουν αν όχι τίποτε άλλο ασέβεια στους θεσμούς και τις διαδικασίες του επίσημου κράτους, αλλά και …παιδική αφέλεια και μαζί υπέρμετρο άγχος να προκαταληφθούν οι εξελίξεις.
Το να αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση (έστω …) του «Γραφείου Επικοινωνίας» του Δήμου ότι «το «περίφημο» πόρισμα εις βάρος του Δήμου Κεφαλονιάς έχει ήδη αποδε(ι)χθεί νομικά ανυπόστατο ενώ αντίθετα διεξάγεται δικαστική έρευνα για παραβίαση των κανόνων ελέγχου από την υπηρεσία που το συνέταξε» και να γνωρίζει ο συντάκτης ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απλά είναι …αυτοχειριασμός και μάλιστα για το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση και όχι μόνο για τον εαυτόν του!
Και για να τελειώνουμε δύο είναι τα ζητήματα:
Πρώτον: Αν «το περίφημο» πόρισμα εις βάρος του Δήμου Κεφαλονιάς έχει ήδη αποδε(ι)χθεί νομικά ανυπόστατο», δεν έχει παρά ο ίδιος ο δήμαρχος (και ας αφήσει για τόσο σοβαρά θέματα να βγάζει μπροστά το …«Γραφείο Επικοινωνίας» και μάλιστα πίσω από αυτό κρυπτόμενος ο γνωστός – άγνωστος κονδυλοφόρος) να δώσει στη δημοσιότητα τη νομική απόφαση που καθιστά «ανυπόστατο» το πόρισμα (προφανώς εννοείται το από Νοέμβριο 2017).
Δεύτερον: Με τις ψευτομαγκιές για να μην γίνει ή έστω να δυσκολευτεί ο έλεγχος, με τις ανοίκειες ανακοινώσεις του Μεγάρου και τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα των δημοτικών παπαγαλακίων, δεν κερδίζει τίποτε άλλο η Δημοτική Αρχή παρά την ομολογία της ενοχής της! Αυτό το τόσο απλό δεν υπάρχει αλήθεια ένας σώφρων εκεί στα Μεγαρίτικα Ανάκτορα που να το καταλαβαίνει;
Ή για να το πούμε απλά: Τι φοβάται η δημοτική ηγεσία και προσωπικά ο δήμαρχος από έναν έλεγχο των Επιθεωρητών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και παίζει είτε με τις λέξεις είτε (και το χειρότερο) με τον κοινό νου;
Θέλει ή δεν θέλει η δημοτική ηγεσία τον έλεγχο από τους Ράμπο κατά της Διαφθοράς;
Αν ναι ας αφήσει τις ανακοινώσεις και τις ψευτομαγκιές που θέλει κιόλας (!) να τις κρατήσει αφελέστατα μακριά από τη δημοσιότητα και να παράσχει τα πάντα στους Επιθεωρητές!
Ολα τα υπόλοιπα δείχνουν ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ή στην καλύτερη περίπτωση προσπάθεια ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ παράνομων ενεργειών!
Ο λαός Κύριε Δήμαρχε το λέει με πέντε λέξεις:
«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»!
Υ.Γ.: Για τους «βιαστικούς» θα θυμίσουμε ότι ο πρώην δήμαρχος της Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός (Γιάνναρος) ξηλώθηκε με απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου στις 10/9/2013 όταν παραπέμφθηκε …οκτώ μήνες πριν στις 8/1/2013!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου