Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018


ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Χρήμα με ουρά» στο Δήμο, αλλά και …ομερτά για το που πάει!

Υπάρχουν περί τα 15.000.000 ευρώ έσοδα από διάφορες πηγές στο Δήμο Κεφαλλονιάς την περίοδο της Δημαρχίας Παρίση από το 2011 μέχρι σήμερα που όσο και αν ακούγεται παράξενο, στην καλύτερη περίπτωση …αγνοείται που έχουν καταλήξει και στη χειρότερη …δεν πηγαίνουν για τους σκοπούς που ο νόμος ορίζει!
Και «το καταπληκτικό» στην υπόθεση; Ουδείς ασχολείται με το που πάνε αυτά τα εκατομμύρια, ακόμα και αυτά που ρητά ορίζεται από το νόμο όπως τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες! Κάτι σαν …ομερτά, λες και υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία!
Ζητούμε, λοιπον, από τη Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει άμεσα που έχουν πάει τα χρήματα αυτά, δίνοντας τον απαιτούμενο λογαριασμό που οφείλει στους πολίτες.
Ιδού!
Τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες
Η υπόθεση είναι σε όλους γνωστή. Πάμπολλες φορές ο «Η» έχει ασχοληθεί και έχει αναδείξει το θέμα (τελευταία φορά με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ στις 2/2/2018) αλλά …«δεν ιδρώνει το αυτί» των δημοτικών αρχόντων. Χάρη στην επιμονή λίγων Διλινάδων η Δημοτική Αρχή με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο αναγκάστηκε καταρχήν να παραδεχτεί ότι …«ναι τα λεφτά που δίνονται στο Δήμο κάθε χρόνο από τις εταιρείες που έχουν τις ανεμογεννήτριες πρέπει να πηγαίνουν για έργα στα χωριά που τις φιλοξενούν».
Ομως επί της ουσίας …«μία από τα ίδια»!
Από τα 1.806.435,36 ευρώ που έχουν εισπραχθεί από το 2011 έως και το 2017, συν 45.087,19 ευρώ το 2018 σύνολο 1.851.522,35 ευρώ, μόνο …9.752,10 ευρώ έχουν πάει για την παιδική χαρά των Διλινάτων!!!
Τα υπόλοιπα 1.841.770,45 ευρώ που έχουν πάει; …Υπέρ πατρίδος και πίστεως;
Αγνωστο που έχουν καταλήξει και παρά τις σαφείς δεσμεύσεις του νόμου!
Κάθε χρόνο βουνό οι υποσχέσεις και τα έργα στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου! Εργα που όμως ποτέ δεν γίνονται! Και η κοροϊδία …να πηγαίνει σύννεφο!
Τα Μακρυώτικα (524.000), τα Διλινάτα (331.000), το Νύφι (301.000), τα Διβαράτα (203.000), ο Αγκώνας (51.000), η Θηνιά (47.000) και τα Κουρουκλάτα (19.000) υπομονετικά περιμένουν από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του να πάρουν τα λεφτά που τους οφείλονται και να λύσουν τις μεγάλες, τις τεράστιες ανάγκες τους (σε παρένθεση τα λεφτά που κατά προσέγγιση οφείλονται σε κάθε χωριό).
Μια ΜΕΛΑΝΗ ΣΕΛΙΔΑ στην 8χρονη θητεία Παρίση που μόνο καλή κατάληξη δεν μπορεί να έχει για όλους τους εμπλεκόμενους εκλεγμένους και υπαλλήλους, πολύ περισσότερο που μετά από απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου έχει γίνει καταγγελία σε κάθε αρμόδιο και τον εισαγγελέα!
Τα λεφτά είναι άγνωστο προς τα πού οδεύουν και πάντως όχι για τους σκοπούς που ορίζει ο νόμος, απ’ ό,τι φαίνεται. Οπως ας πούμε στα πολυδάπανα ταξίδια της ΚΕΚΑΤΟS TOURS. Λόγου χάρη από πού καλύφθηκαν τα …6 χιλιαρικάκια του φετινού ετήσιου ταξιδίου στο Μαϊάμι Μπητς;
Αυτό που ακόμα εκπλήσσει είναι «οι βελούδινες» αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Μια ανεξήγητη ομερτά που δημιουργεί πλήθος ερωτηματικά για μια υπόθεση κακοδιαχείρισης των δημοτικών εσόδων που βγάζει μάτια…
Εσοδα από άλλες πηγές
Υπάρχουν ακόμη τέσσερεις κατηγορίες εσόδων για το Δήμο που ναι μεν ο νόμος δεν καθορίζει ότι πηγαίνουν οπωσδήποτε για κάποια συγκεκριμένα έργα και σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, αλλά ούτε «για τα μάτια του κόσμου» καν δεν ξαναγυρίζουν ψίχουλα έστω στις δημοτικές ενότητες και τα χωριά που βρίσκονται!
Συγκεκριμένα μιλάμε για:
Τα έσοδα από τα Ιχθυοτροφεία
Αναφερόμαστε για τα χθυοτροφεία που είναι στον Κόλπο Αργοστολίου κυρίως και λιγότερο αυτά στην θαλάσσια περιοχή.
Στοιχεία αναλυτικά έχουμε για τις χρονιές από το 2014 έως και το 2017.
Συνολικά ο Δήμος έχει εισπράξει 366.296,60 ευρώ συν 13.321 ευρώ για το 2018 σύνολο μέχρι σήμερα 379.617,60 ευρώ.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και περίπου 300.000 ευρώ για τα τρία προηγούμενα χρόνια (2011, 2012, 2013) μιλάμε για ένα έσοδο της τάξης των 700.000 ευρώ από το 2011 έως σήμερα.
Παλιότερα επί Κοινοτήτων και Δήμου Αργοστολίου τα έσοδα από τα Ιχθυοτροφεία πηγαίνανε στα χωριά που φιλοξενούν στα θαλάσσια όρια τους ιχθυοκλοβούς. Στη δεκαετία του ’90 μέχρι κινητοποιήσεις είχαν γίνει από τους κατοίκους των χωριών για να πηγαίνουν σε αυτά τα έσοδα των Ιχθυοτροφείων. Από το 2011 …η Θηνιά, τα Κουρουκλάτα και τα Φάρσα δεν έχουν πάρει …δεκάρα τσακιστή από τα έσοδα των Ιχθυοτροφείων παρά τα τεράστια προβλήματα που έχουν.
Αλλη μία υπόσχεση του Παρίση και των συνεργατών του έχει πάει …στον κάλαθο των αχρήστων.
Τα έσοδα από τα Σπήλαια
Οπως είναι γνωστό ο Δήμος εκμεταλλεύεται δύο χρυσοφόρες πηγές που βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Σάμης.
Ο λόγος για τα Σπήλαια της Μελισσάνης (Καραβόμυλος) και της Δρογκαράτης (Χαλιωτάτα).
Δεν θα μιλήσουμε εδώ για τον τρόπο διαχείρισης των εσόδων, τα εισιτήρια και τις προσλήψεις που επανειλημμένα έχουν καταγγελθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως σκανδαλώδεις με τη Δημοτική Αρχή να αποφεύγει κάθε φορά τη συζήτηση «όπως ο διάολος το λιβάνι». Θα μιλήσουμε μόνο για τα επίσημα έσοδα που εμφανίζονται και αυτά αναλυτικά από το 2014 που έχουμε επίσημα στοιχεία.
Για τη Μελισσάνη τα έσοδα τις χρονιές από το 2014 μέχρι και το 2017 είναι 3.800.480 ευρώ.
Για την Δρογκαράτη είναι 1.412.178.80 ευρώ.
Συνολικά τα έσοδα από τα δύο Σπήλαια για την περίοδο 2014-2017 είναι 5.212.658, 80 ευρώ!
Αν σε αυτά προσθέσουμε και άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου για την τριετία 2011, 2012, 2013 μιλάμε για ένα έσοδο την περίοδο της Δημαρχίας Παρίση που αγγίζει αν δεν ξεπερνάει τα …10.000.000 ευρώ!
Ποσόν ασύλληπτο, τεράστιο για τα δεδομένα όχι μόνο των δύο Χωριών και της Δημοτικής Ενότητας που ανήκουν, αλλά και για όλο το Δήμο.
Για κάποιους στο Δημοτικό Συμβούλιο που υπαινίσσονται κακοδιαχείριση δίχως όμως και να το αποδεικνύουν …πολύ περισσότερα.
Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα:
Που έχουν πάει αυτά τα 10 εκατομμύρια των Σπηλαίων;
Οσο και να ψάξαμε έργο αξιόλογο στον Καραβόμυλο, στα Χαλιωτάτα, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της Σάμης ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ, εκτός βεβαίως των παγίων εξόδων (μισθοδοσία προσωπικό και κάτι λίγα για συντήρηση των Σπηλαίων)!!!
Δεν ξέρουμε αν μπορεί να βοηθήσει στην απάντηση των Σαμικών ο αρμόδιος για την περιοχή αντιδήμαρχος Διονύσιος Λυκούδης, ο οποίος από την ανάληψη των καθηκόντων του το Σεπτέμβριο 2014 είναι …άγνωστος στη Δημοτική Ενότητα Σάμης και μόνο από το καράβι της οικογενειακής του επιχείρησης που κάνει την γραμμή Σάμη -Ιθάκη-Πάτρα είναι γνωστός.
Τα έσοδα από το τουριστικό αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας
Τα έσοδα από το τουριστικό αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας για τις χρονιές 2014-2017) είναι 247.222,09 ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσουμε και γύρω στα 180.000 ευρώ για τις τρεις χρονιές 2011, 2012, 2013 φθάνουμε σε ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό που έχει μπει στα ταμεία του Δήμου στα 7 χρόνια της Δημαρχίας Παρίση από το τουριστικό χωριό της Κεφαλονιάς αρκετά πάνω από 400 χιλιάρικα!
Που έχουν πάει αυτά τα 400 χιλιάρικα;
Πάντως όχι σε κάποιο αξιόλογο έργο της Αγίας Ευφημίας.
Ειδικότερα στο μεγάλο, το τεράστιο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αγίας Ευφημίας ο Δήμος δεν έχει επενδύσει δεκάρα τσακιστή κι ας κινδυνεύουν κάθε χρόνο περιουσίες και ζωές ακόμα!
Τα έσοδα από τον Μύρτο
Τώρα τι να πεις για την περίπτωση του Μύρτου;
Οτι η Δημαρχία Παρίση τον παρέλαβε βιτρίνα της Κεφαλονιάς και καμάρι της Ελλάδας και τον κατάντησε παραλία του ΑΙΣΧΟΥΣ;
Με μια μπαράκα χειρότερη και από αυτήν του Καραγκιόζη για καντίνα και με εξαθλιωμένες υπηρεσίες, έτσι που πέρυσι 2017 της επήρανε …τη Γαλάζια Σημαία;
ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ!
Ακόμα κι έτσι εξαθλιωμένος ο ξακουσμένος σε όλο τον Κόσμο Μύρτος δίνει στο Δήμο ζεστά ευρουλάκια.
852.807,98 ευρώ ήτανε τα έσοδα του Δήμου τις τέσσερις τελευταίες χρονιές 2014-2017!
Και αν σε αυτές προσθέσουμε και το λιγότερο 600 χιλιάδες για τις χρονιές 2011, 2012, 2013 μιλάμε για έσοδα της τάξης των 900.000 ευρώ την περίοδο Παρίση!
Που πήγανε αυτά τα (λιγότερο) 900 χιλιάρικα έσοδα από το Μύρτο;
Πάντως όχι στην παράγκα του Καραγκιόζη του Μύρτου, όχι σε αναβάθμιση του εξοπλισμού της παραλίας, ούτε καν σε ναυαγοσώστες οπότε και ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και αφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία!
Παραμένει δε μυστήριο πως γίνεται την ώρα που εξαθλιώνονται και απαξιώνονται επί Δημαρχίας Παρίση οι δύο δημοτικές παραλίες του Μύρτου και του Πλατύ Γιαλού (κλειστή από το 2016) οι ιδιωτικές παραλίες στην υπόλοιπη Κεφαλονιά ανθούν και κάνουν τρελές εισπράξεις…
Οι δωρεές από τους σεισμούς
Εκτός από τα παραπάνω έσοδα που ουδείς γνωρίζει (ή έστω ενδιαφέρεται να μάθει…) για το που καταλήγουν, υπάρχουν και δύο δωρεές από την εποχή των σεισμών του 2014 που επίσης αγνοούνται.
Συγκεκριμένα:
500 χιλιάρικα δωρεάς Μαρινάκη
Στις πρώτες ημέρες μετά τους σεισμούς του 2014 έκανε το γύρο της Ελλάδας η είδηση για «δωρεά Μαρινάκη», του Ολυμπιακού Πειραιά, στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά!
500.000 ευρώ έδινε ο Ολυμπιακός τα οποία όπως είχε δηλώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα πήγαιναν για την ανακατασκευή τεσσάρων σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό!
Στην Κεφαλονιά ήλθε μάλιστα και αντιπροσωπεία της ομάδας και έγινε η ανάλογη διαφήμιση στο πανελλήνιο.
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης …«τα έδωσε όλα». Τι δεν είπε για την φιλία του με τον πατέρα Μαρινάκη, τι δεν είπε για «μεγάλους Ελληνες» και άλλα πολλά συνοδεύοντας τα με μία υπόσχεση: «Μία από τις επισκευασθείσες πτέρυγες θα ονομαστεί …«ΠΤΕΡΥΓΑ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ή ΠΤΕΡΥΓΑ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»!!!
Τέσσερα χρόνια μετά (και κάτι μήνες) ο Βαγγέλης Μαρινάκης ακόμα περιμένει μήνυμα από τον Παρίση όχι βέβαια για να εγκαινιάσουν μαζί την αίθουσα αλλά ούτε καν για …να αξιοποιηθούν τα 500 χιλιάρικα!
Και μην πουν περί μελετών και άλλες εύκολες δικαιολογίες, γιατί αν όχι τίποτε άλλο με 90 (και κάτι) χιλιάρικα από τη δωρεά Μαρινάκη θα μπορούσε να είχε φτιαχτεί το Νηπιαγωγείο της Λακύθρας και όχι τέσσερα χρόνια μετά να γυρίζουνε οι μικροί μαθητές και οι νηπιαγωγοί τους από σχολείο σε σχολείο της Λειβαθούς!
2 εκατομμύρια δωρεάς Κεντρικής Ενωσης Δήμων (ΚΕΔΕ)
Καταρχήν δωρεά ΚΕΔΕ …δεν υπήρξε ποτέ!
Και δεν υπήρξε γιατί απ’ότι αποδεικνύεται η ΚΕΔΕ …«με ξένα κόλλυβα έκανε μνημόσυνο».
Και εξηγούμαστε: Με δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ στις 6/2/2014 έγινε γνωστό ότι με απόφαση της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε «οικονομική ενίσχυση ύψους 2 εκ. ευρώ να διατεθεί στο Δήμο Κεφαλονιάς από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων της χώρας»!!!
Πράγματι με την 5497/13-02-2014 Υπουργική απόφαση εγκρίθηκε το ποσόν.
Από κει και πέρα και αυτή η δωρεά …αγνοείται.
Μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17/6/ 2015 ο Ανταυτού Διονύσιος Λυκούδης είχε πει προς την αντιπολίτευση το αμίμητο «θα πω στην οικονομική υπηρεσία να σας δώσει όλα τα στοιχεία και θα σας φωνάξω στο γραφείο μου να τα πάρετε».
Τρία χρόνια μετά φαίνεται ότι ή λόγω φόρτου εργασίας της οικονομικής υπηρεσίας δεν έχουν μαζευτεί τα στοιχεία για τα 2 εκατ. της δωρεάς ΚΕΔΕ (ΚΑΠ) ή ο Ανταυτού έχει τόσες πολλές δουλειές που δεν έχει καταφέρει να φωνάξει την αντιπολίτευση και να την ενημερώσει.
Οτι και από τα δύο να συμβαίνει η ουσία είναι ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δωρεά της ΚΕΔΕ …δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για το που πήγαν τα 2 εκατ. αν και η προαναφερόμενη υπουργική απόφαση ήταν σαφής: «Για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών μετά την καταστροφική σεισμική δραστηριότητα».
Και καλά ο Ανταυτού και μαζί όλη η ηγεσία του Δήμου έχουν κάθε λόγω «να ξεχνάνε» την υποχρέωσή τους να ενημερώσουν που πήγαν τα 2 εκατ. της ΚΕΔΕ, αφού, κατά τα φαινόμενα, τα λεφτά πήγαν …αλλού ντ’ αλλού και όχι για «την κάλυψη επιτακτικών αναγκών» όπως καθόριζε η υπουργική απόφαση. Γιατί αν είχαν πάει θα είχε …«τρίψει τα στοιχεία στη μούρη» της αντιπολίτευσης!
Η αντιπολίτευση όμως τι λόγους έχει να έχει ξεχάσει;
Η άγνωστη υλική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς
Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στην τεράστια, την ανυπολόγιστη βοήθεια που ήλθε στην Κεφαλονιά σε οικιακά είδη και πρώτης ανάγκης την περίοδο των σεισμών από κάθε σημείο της Ελλάδας και από κάθε φορέα.
Γι’ αυτή την βοήθεια ανυπολόγιστης αξίας η ηγεσία του Δήμου όσες φορές και νάχει προκληθεί από δημοτικούς συμβούλους και μέσα ενημέρωσης προτιμάει …να σωπαίνει, αφού προηγούμενα καταχεριάζει τους πάντες. Οταν δε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος ζήτησε λογαριασμό για τις δωρεές των σεισμών ο κύριος Ανταυτού Δονύσιος Λυκούδης του είπε το το εξής αμίμητο: -Ελα στο γραφείο μου να δεις όλους τους λογαριασμούς για τους σεισμούς στο κομπιούτερ!!!
Ο διάσημος Μύρτος δίνει στο Δήμο ευρουλάκια, αλλά κανείς δεν ξέρει που πάνε …και επιπλέον, από βιτρίνα της Κεφαλονιάς κατάντησε βιτρίνα της αθλιότητας…
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης πρέπει να μας πει αναλυτικά όχι μόνον που πήγανε τα λεφτά του Μύρτου, αλλά και που πήγανε τα λεφτά απ’ όλες τις δραστηριότητες της Δημαρχίας του…

Εσοδα εκατομμυρίων με άγνωστη κατάληξη…


Εσοδα εκατομμυρίων με άγνωστη κατάληξη εμφανίζονται από διάφορες πηγές του Δήμου Κεφαλονιάς.
Εκτός των αναφερομένων εσόδων -στις διπλανές στήλες- υπάρχουν και άλλες πηγές εσόδων εκτός των επιχορηγήσεων από το κράτος και των εσόδων που εισπράττονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και που πάνε υποχρεωτικά στις λεγόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες (απορρίμματα, ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα). Αυτές λοιπόν «οι άλλες πηγές εσόδων» είναι η οικονομική δύναμη για τον Δήμο Κεφαλονιάς που μπορεί να μην τον καθιστούν πλούσιο αλλά τουλάχιστον τον κάνουν ισχυρό οικονομικά.
Μιλάμε συγκεκριμένα (σε παρένθεση τα έσοδα το 2017 και οι αντίστοιχοι κωδικοί από τον προϋπολογισμό) για τα έσοδα από:
  • Μισθώματα από ακίνητα, δημοτική αγορά κ.λ.π. (440.767, 75 κωδικοί 0.111, 0.129, 3219.09, 0.114 και 3219.02).
  • Τόκοι χρηματικών καταθέσεων σε τράπεζες (22.273,50 κωδικός 0211).
  • Τέλος ακίνητης περιουσίας (373.639,14 κωδικοί 0441 και 2115).
  •  Τέλος διαμονής παρεπιδημούντων (417.550,70 κωδικοί 0451 και 3218.01).
  • Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων τουριστικ. ειδών (12.888,92 κωδικοί 0452.01 και 3218.02)
  • Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων (83.626,37 κωδικός 0452.02)
  • Τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων (232.774,17 κωδικοί 0461.00, 3219.04 και 3219,29).
  • Τέλη χρήσης Αιγιαλών, υπόγειοι χώροι (332.797,78 κωδικός 0461.01).
  • Εσοδα από ενοίκια Παραλίας (11.547,90 κωδικός 3219.12).
  • Τέλος διαφήμισης (41.780 κωδικός 0462).
  • Τέλος αδειών οικοδομών (26.869,63 κωδικός 0468).
  • Παράβολα για την έκδοση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (20.955 κωδικός 0713).
  • Τέλος τέλεσης πολιτικών γάμων (24.450 κωδικός 0718,01).
  • Πρόστιμα ΚΟΚ Τροχαίας (219.905,77 κωδικοί 1512.02και 3219.11).
  • Πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών (23.437,67 κωδικός 1514).
  • Τακτικά έσοδα από δυνητικά ανταποδοτικά τέλη και εισφορές (Δημοτικός Φόρος) (90.780,63 κωδικοί 2116, 3219.06 και 3219.22).
  • Τακτικά έσοδα επί των ακαθαρίστων εσόδων επιτηδευματιών (165.661,89 κωδικοί 2118.01 και 3218.04).
  • Τακτικά έσοδα επί των ακαθαρίστων εσόδων επιτηδευματιών (εστιατορίων κλπ) (90.929,30 κωδικοί 2118.02 και 3218.03).
  • Τακτικά έσοδα επί των ακαθαρίστων εσόδων επιτηδευματιών (τουριστικά καταστήματα) (9.129,54 κωδικός 2118.03).
  • Ειδικό τέλος λατομικών προϊόντων (4.462,89 κωδικός 2119.04).
  • Εσοδα από διάφορες πηγές (150.603,92 κωδικοί 20).
Ολες οι παραπάνω πηγές απέδωσαν στο Δήμο το 2017 το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των …2.796.829,47 ευρώ!
Αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε και άλλες 722.007,31 ευρώ (κωδικός 5111) το οποίο εμφανίζεται ως « Χρηματικό υπόλοιπο προερχόμενο από τακτικά έσοδα για την κάλυψη υποχρεώσεων παρελθόντων ετών» φθάνουμε αισίως σε έσοδα …3.518.836,78 ευρώ μέσα στο 2017 που αν δεν το καταλάβατε πρόκειται για ζεστό χρήμα.
Αν στο παραπάνω συναθροίσουμε και τα έσοδα του 2017 από τα Σπήλαια, το Μύρτο, την Αγία Ευφημία, τα Ιχθυοτροφεία και τις ανεμογεννήτριες που προαναφέραμε και τα οποία είναι 1.870.539,34 ευρώ φθάνουμε στο ιλιγγιώ δες ποσό των 5.389.376,12 ευρώ που αντιστοιχεί στο …16.5% των συνολικών εσόδων (32.762.836,86) του Δήμου!
Λεφτά, δηλαδή, που ο Δήμος τα κάνει ό,τι θέλει. Τα χαλάει όπου θέλει, όποτε θέλει και πληρώνει όσο, όποιους και όποτε θέλει.
Που πήγαν θα αναρωτηθείτε. Ας μας πει ο κ. δήμαρχος έστω και τώρα!
Πάντως όχι στο Ληξούρι και τα χωριά της Παλικής που παραμένουν στη μοίρα τους τέσσερα χρόνια μετά τους σεισμούς.
Ούτε φυσικά και στα υπόλοιπα ξεχασμένα, στην κυριολεξία ξεχασμένα, χωριά από τη Δημοτική Αρχή.
30% των εσόδων του Δήμου από …την κυβέρνηση !
Και για να κλείσουμε κι επειδή μπορεί νάχετε πιστέψει στους αφορισμούς της ηγεσίας της Δημοτικής Αρχής ότι …«η κακιά» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και «η άχρηστη» βουλευτίνα δεν στέλνουν φράγκο στο Δήμο Κεφαλονιάς επειδή λέει …είναι νεοδημοκράτες (άσχετα αν κάποιοι από δαύτους είναι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ), το 2017 τα έσοδα του Δήμου από κρατική επιχορήγηση έφθασαν στα …10.188.825,77 ευρώ που αντιστοιχούν στο …31,10% των συνολικών εσόδων (32.762.836,86) του Δήμου!!!
Και σε αυτά δεν υπολογίζονται οι επιχορηγήσεις για έργα και άλλες δράσεις…
Με λίγες λέξεις…
Αν σας ζαλίσαμε με τα νούμερα και τα «παιγνίδια» με το χρήμα στο Δήμο θα σας το πούμε με λίγες λέξεις…
Για τα 2 εκατ. από τις ανεμογεννήτριες και τα 2 εκατ. της δωρεάς της ΚΕΔΕ πρέπει επιτέλους να ανακοινωθεί αναλυτικά που πήγαν!
Η αντιπολίτευση που είτε σιωπά, είτε «στη χάση και τη φέξη» θυμάται να βγάλει καμιά ανούσια ανακοίνωση και να κάνει κανά «καυγά» στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι, αν δεν το έχει καταλάβει…, συνυπεύθυνη σε αυτή την περίεργη …ομερτά.
Ο Μαρινάκης πάντως, που δεν μπορείς να τον πεις και χαζό…, κάτι θα ήξερε που δεν τα έδωσε εν λευκώ τα 500 χιλιάρικα, έστω και στον φίλο του μακαρίτη του πατέρα του (όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Παρίσης στην ευχαριστήρια επιστολή του)!
Εν ολίγοις:
Κάθε χρόνο στο Δήμο μπαίνει «χρήμα με ουρά» είτε από δικές του πηγές, είτε από κρατική επιχορήγηση κι ας γκρινιάζει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του πως δεν έχουν φράγκο, ίσως γιατί …ούτε οι ίδιοι ξέρουν που πάει!.. Αν πάλι εμείς κάνουμε λάθος, ας βγούνε να μας πούνε που!!!
Πολιτικός Αναλυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου