Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018


28/02/2018ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΙΝΑΙ άπαιχτοι τελικά στην αποτελεσματικότητα οι «φωστήρες» του Μεγάρου.
Ιδού το τελευταίο τους επίτευγμα, μια ιστορία …«για αγρίους» που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είναι ανίκανοι ακόμη και για …«να μοιράσουνε δυό γαϊδάρωνε σανό».
Ο χώρος που στεγαζότανε η λαχαναγορά στην Παραλία που γκρεμίστηκε προ ετών και περιελήφθη στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης είναι το οικοδομικό τετράγωνο με στοιχεία Ο.Τ. 185Α.
Με την υπ’ αριθμό 240/31-7-2017 ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να τροποποιηθεί το ΟΤ 185Α το οποίο στο σύνολο του έχει επιφάνεια 400 τ.μ. σε κοινόχρηστο χώρο.
Εκτοτε έχουν περάσει 7 μήνες και η τύχη της απόφασης αγνοείται με κάποιους να αμφιβάλλουν ακόμη …και αν έχει διεκπεραιωθεί το αίτημα.
Πέρυσι παρ’ ό,τι το έργο είχε ολοκληρωθεί και είχε δοθεί στους πολίτες από τον Ιούνιο οι «φωστήρες» του Μεγάρου…δεν κατάφεραν (διότι περί κατορθώματος πρόκειται…) να δοθεί ο χώρος στους απέναντι επαγγελματίες για τραπεζοκαθίσματα.
Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «φωστήρες» έδειξαν να μην γνωρίζουν ότι για να δοθεί ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου όπως το Ο.Τ. 185Α σε έναν επαγγελματία πρέπει …να γίνει δημοπρασία και όχι όπως οι κοινόχρηστοι χώροι που δίνονται στους επαγγελματίες αυτούς που τα μαγαζιά τους είναι μπροστά!!!
Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφάσισαν να τροποποιήσουν τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκτασης των 400 τ.μ. του γουλόστρωτου και από οικοδομικό τετράγωνο να γίνει κοινόχρηστος χώρος. Ομως η απόφαση πάρθηκε μεσούντος του καλοκαιριού 31 Ιουλίου και το καλοκαίρι πέρασε και ο επαγγελματίας που ενδιαφερόταν έμεινε …αμόντε.
Επτά μήνες μετά οι «φωστήρες» δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την μετατροπή του χώρου και είπαν να ακολουθήσουν την διαδικασία του διαγωνισμού.
Ετσι λοιπόν με την 225/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η εκμίσθωση δύο τμημάτων επιφανείας 56,56 τ.μ το καθένα στο Ο.Τ. 185Α για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων δύο αντίστοιχα επιχειρήσεων και με την 22/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καταρτίσθηκαν οι όροι και καθορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας την 28-02-2018.
Ελα όμως που οι «φωστήρες» δεν πήραν χαμπάρι ότι άλλος ένας επαγγελματίας ενδιαφέρεται, οπότε και φέρνουν στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ως κατεπείγον μάλιστα θέμα, την «Ματαίωση του διαγωνισμού»!
Μπρος πίσω δηλαδή….και τούμπαλιν!!!
Που σας βρήκαμε βρε «φωστήρες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου