Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017


Πριν από 7 χρόνια αναλάμβανε τα ηνία του νεότευκτου Δήμου Κεφαλονιάς ο Αλέξανδρος Παρίσης με τους συνεργάτες του.
Οι προσδοκίες μεγάλες! Και περισσότερες οι υποσχέσεις.
Και πριν από τρία χρόνια οι Κεφαλονίτες ανανέωναν την εντολή στον Γνήσιο, όχι τόσο ξεκάθαρη όπως αυτή το 2010 αλλά πάντως νικηφόρα.
Και τότε άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα.
Ο Παρίσης και οι συνεργάτες τους πλέον γίνανε …παλιοί, και φυσικά κανείς δεν τους ακούει όταν …7 χρόνια μετά για ό,τι στραβό συμβαίνει σε αυτό το νησί τους φταίνε …οι προηγούμενοι.
Γιατί τα λέμε αυτά;
Γιατί πλέον ο Παρίσης και οι «Μεγαρείς» του χρεώνονται από «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», τις αναρίθμητες υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και «τις ακάλυπτες επιταγές».
Δεν θα σταθούμε στα καθημερινά τα μικρά που καθορίζουν τη ζωή μας και τα οποία μας τα στερεί η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Παρίση και των συνεργατών του.
Θα μιλήσουμε όμως για τρία μεγάλα, κορυφαία θέματα που η αρνητική εξέλιξη τους στιγματίζει και θα στιγματίζει ανεξίτηλα την περίοδο Παρίση στα τοπικά πράγματα. Τρία γεγονότα που ο Παρίσης και οι συνεργάτες του με «κατεβασμένα τα χέρια» αποδείχθηκαν επιλήσμονες στους Κεφαλονίτες.
Πρώτα η χρήση της Γέφυρας Δεβοσέτου και η ένταξή της στον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης.
Η προεκλογική υπόσχεση Παρίση σαφής, τόσο το 2010 όσο και το 2014.
«Η Γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία».
Το αποτέλεσμα γνωστό!
Το χειρότερο όλων και ανεξάρτητα του ποια είναι η θέση του καθενός για το θέμα: Καμία ενέργεια, καμία προσπάθεια να υλοποιηθεί η υπόσχεση. Η μόνη αντίδραση – διαμαρτυρία ήταν …για την ποιότητα και το χρώμα των κυβόλιθων από τον Κύριο Ανταυτού αντιδήμαρχο Λυκούδη. Και επιπλέον ο Δήμος έβαλε και στη Γέφυρα απαγορευτικές μπάρες!!!
Υστερα είναι η ιστορική παραλία του Πλατύ Γιαλού.
Επρεπε να λήξει η παραχώρηση της παραλίας από το Κράτος πριν ένα χρόνο …για να κάνει κάθοδο στην παραλία ο δήμαρχος με τους υποταχτικούς του και να πει το αμίμητο «θα χυθεί αίμα» για τον Πλατύ Γιαλό.
Τελικά ουδείς έχει καταλάβει γιατί ο Παρίσης και οι Μεγαρείς του δεν διεκδίκησαν τον Πλατύ Γιαλό από το 2011 έως το 2016; Ή μάλλον «ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι»…
Και τέλος είναι ο Μύρτος.
Το σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς
Είναι γνωστό πως το περιβόητο ΠΔ βγήκε το 2009. Δηλαδή στα 8 χρόνια που ισχύει τα …7 ανήκουν στη θητεία Παρίση! Από ποιόν λοιπόν σήμερα ζητάτε τα ρέστα κ. Παρίση όταν τόσα χρόνια κοιμόσαστε – όλοι σας – τον ύπνο του δικαίου; Ανεξάρτητα λοιπόν του τι λέει το ΠΔ και ποια είναι η γνώμη του καθενός, ο Παρίσης και οι Μεγαρείς του χρεώνονται μια τρίτη, μια εξίσου μεγάλη απώλεια για την Κεφαλονιά.
ΚΙ επειδή για όλα τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στην Κεφαλονιά ευθύνονται κατά τον Κύριο Δήμαρχο και τους Ανταυτού του οι προηγούμενοι και η σημερινή Κυβέρνηση, θα τους θυμίσουμε ότι στα 4 πρώτα χρόνια της εφτάχρονης θητείας τους Κυβέρνηση ήταν οι δικοί τους «τα αδέλφια τους». Από το 2011 μέχρι και το 2014 τι κάνατε με «τα αδέλφια» για την Γέφυρα, τον Πλατύ Γιαλό και τον Μύρτο;
Θα σας πούμε λοιπόν εμείς αυτό που λένε όλοι οι Κεφαλονίτες. ΤΙΠΟΤΑ!
Γιαυτό και σήμερα «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε» όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας μέντορας αρκετών εξ υμών…
Αυτές οι τρεις μεγάλες αμαρτίες για σας αποτελούν τρεις τεράστιες απώλειες για τη Κεφαλονιά, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν τους πραγματικούς «κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας» για τους οποίους και θα μείνετε στην ιστορία.
Ολα τα υπόλοιπα είναι για τα μπίρι σου και μπίρι μου στα Facebook και για εσωτερική κατανάλωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου