Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017


Αφήστε κατά μέρος το …καλαμπούρι σας!

Σήμερα λοιπόν συνεχίζουμε «το καλαμπούρι» με… τα κατά Λυκούδη έργα στο Ληξούρι, την Παλική και τις άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς, έτσι όπως τα εξέθεσε με το αντίστοιχο ύφος χιλίων (και βάλε…) καρδιναλίων στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που είχε θέμα τον (ετεροχρονισμένο) απολογισμό του 2015.
Δύο τινά υπάρχουν σε σχέση με τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος έργων Διονύσιος Λυκούδης για το έργο της Δημοτικής Αρχής στο Ληξούρι, την Παλική και τις άλλες περιοχές: Ή ζει (ζούνε) στην κοσμάρα του(ς) ή μας δουλεύει(ουν) πολύ, μα πάρα πολύ χοντρά. Ό,τι και να συμβαίνει πάντως, μόνο στην πλάκα μπορείς να πάρεις την περίπου …κοσμογονία στο Ληξούρι, την Παλική και την υπόλοιπη Κεφαλονιά. Είναι αδύνατον των αδυνάτων να τα πάρεις στα σοβαρά, όσο καλή διάθεση και νάχεις.
Είπε λοιπόν ο Κύριος Λυκούδης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7/7 με τον βαρύγδουπο (όπως συνηθίζει άλλωστε) τίτλο: «Εμείς φανταστήκαμε και φτιάξαμε στο Ληξούρι και στην Παλική» απαρίθμησε το κοσμογονικό έργο της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή.
Το Ενυδρείο.
Καταρχήν ο Κύριος Λυκούδης θα πρέπει να μην ξεχνάει ότι είναι γέννημα θρέμμα Ληξουριώτης και σύμβουλος Παλικής, οπότε και δύσκολα μπορεί να κοροϊδέψει τους Ληξουριώτες/Παληκισιάνους.
Για ποιο λοιπόν Ενυδρείο μιλάει; Ενός έργου που θυμίζει την περιβόητη φράση της Μαρίας Αντουανέτας «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι;»…
Δεν έχουν οι Ληξουριώτες/Παλικισιάνοι δρόμους, δεν έχουν Σχολεία, δεν έχουν Δημαρχείο, δεν έχουν Θέατρο, δεν έχουν Λιμάνι, δεν έχουν Νεκροταφεία, δεν έχουνε…, δεν έχουνε… Τέσσερα χρόνια παρά κάτι από τους σεισμούς του 2014 και το Ληξούρι/Παλική βρίσκονται εγκαταλειμμένοι στη μοίρα τους και το μόνο που τους έλειπε ήταν …το Ενυδρείο.
Και αν θέλει, να μιλήσουμε για το έργο… Κι αυτό είναι άλλο ένα έργο φάντασμα, ένα «γεφύρι της Άρτας» όπως όλα τα άλλα. Ή μήπως δεν είναι αλήθεια πως το έργο έπρεπε να τελειώσει τέλη 2015 και μέχρι σήμερα δημοσιευμένη απόφαση ολοκλήρωσης του έργου δεν υπάρχει; Ή μήπως δεν είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. (τουλάχιστον δεν είναι δημοσιευμένη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ) παράτασης των εργασιών;
Επισκευή του Δημοτικού Σχολείου μέσα στο Ληξούρι
Θα προτείναμε κάτι στον Κύριο Λυκούδη, τον Δήμαρχο και όλη την Δημοτική Αρχή, με όλη την εκτίμηση που τους έχουμε:
Αυτό το έργο μην το πολυαναφέρουν και ιδιαίτερα μην το εμφανίζουν για επίτευγμα.
Δεν θέλουν και πολύ οι γνωστοί για το χιούμορ και τις πλάκες τους Ληξουριώτες να τους πάρουν ….με τα ζυφολέμονα !
Γιατί, το να μιλάς …κουτοπόνηρα για «επισκευή του Δημοτικού Σχολείου μέσα στο Ληξούρι» και ένας που δεν ξέρει να υποθέτει ότι επιτέλους επισκευάστηκε ένα σχολείο στο πολύπαθο Ληξούρι, αλλά όμως αυτό να αφορά την αποκατάσταση των όψεων και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ενός παλαιού Δημοτικού Σχολειού στο Ληξούρι και μόνο και τίποτε άλλο, είναι το λιγότερο …προσπάθεια «εξαπάτησης» του κόσμου. Μιλάει λοιπόν, να το ξεκαθαρίζουμε, ο Κύριος Λυκούδης για το έργο που ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ στις 5/5/2017 το χαρακτήρισε και δικαίως …«απ’ έξω λινάτσα και μέσα κλαπάτσα». Αποκάλυψε λοιπόν ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ότι Πεταχτήκανε (Πεταχτήκανε στην κυριολεξία με «Π» κεφαλαίο) 800 χιλιάρικα, εκ των οποίων τα 750 από έσοδα του Δήμου (!) σ’ένα έργο που δεν έχει ΚΑΜΙΑ χρηστικότητα, την ώρα που δεκάδες προβλήματα σε Ληξούρι/Παλική είναι στον αέρα και κυρίως …πετιόνται για την βιτρίνα της Δημοτικής Αρχής 800 χιλιάρικα και τρία Σχολεία του Ληξουριού κάνουν μάθημα σε παράγκες-προκάτ αίθουσες!
Τον παραλιακό δρόμο με υποδομές
Αν δεν κάνουμε λάθος είναι το έργο που φτιάχνεται το μισό με λεφτά από το Υπουργείο Μεταφορών και το άλλο μισό από το Λιμενικό Ταμείο με δικά του λεφτά. Μιλάμε ή κάνουμε λάθος ότι ο Κύριος Λυκούδης μιλάει για το έργο που οδήγησε σε παραίτηση τον Γιώργο Τζωρτζάτο από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, όταν ήθελε ο ίδιος ο Κύριος Λυκούδης να του επιβάλει τον εργολάβο της αρεσκείας του;
Τους κοινόχρηστους χώρους
Αλήθεια για ποιους κοινόχρηστους χώρους σε Ληξούρι/Παλική μιλάει ο Κύριος Λυκούδης; Πόσο καιρό έχει να πάει από εκεί; Πόσο καιρό έχει να ενημερωθεί για την τύχη του ενός και μοναδικού έργου στο κέντρο του Ληξουριού που αφορά την Αποκατάσταση ζημιών Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως και παρακείμενων πεζόδρομων;
Σε 10 μέρες θα δημοπρατηθεί η μελέτη για την επισκευή του Δημαρχείου και του Δημοτικού Θεάτρου
Ουδείς πιστεύει πια στα ταξίματα του Κυρίου Λυκούδη μετά τις τόσες και τόσες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του …«Από το πούντονε μέχρι το έντονε» υπάρχει τεράστια απόσταση λέγανε οι παππούδες μας. Η ουσία του θέματος είναι ότι 4 χρόνια παρά κάτι μήνες από τους σεισμούς του 2014, το Ληξούρι παραμένει χωρίς το Δημαρχείο του, χωρίς το Θέατρό του.
Και αν για την ανικανότητά της η Δημοτική Αρχή να επισκευάσει τα δικά της Σχολεία, τους δικούς της δρόμους και όλα τα υπόλοιπα δικά της προβλήματα, βρίσκει ως αιτιολογία ότι …δεν της δίνει λεφτά η Κυβέρνηση, για τα συγκεκριμένα δύο έργα η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ βρίσκεται σε αυτήν, αφού τα λεφτά προέρχονται από …την ασφάλεια των κτιρίων.
Και μια και ο λόγος για λεφτά και επιχορηγήσεις, θα σχολιάσουμε δύο σχετικές αναφορές του Δημάρχου στην ίδια απολογιστική συνεδρίαση του ΔΣ:
Γνήσιος: «Ούτε ένα Ευρώ δεν μας έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015».
Και μιας και ο λόγος για το εγκαταλειμμένο Ληξούρι και τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής να πετάει τα λεφτά του Δήμου σε έργα (στην κυριολεξία) βιτρίνας και όχι στην αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό του 2014, στην ίδια συνεδρίαση του απολογισμού του 2015 ο δήμαρχος δικαιολογώντας το ανύπαρκτο έργο της Δημοτικής Αρχής, είπε το αμίμητο «oύτε ένα Ευρώ δεν μας έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015».
Μια φιλική συμβουλή προς τον Δήμαρχο τον αγαπητό Γνήσιο όπως πρώτος ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ τον καθιέρωσε: Μην λέει ό,τι πομφολογία του λένε στο αφτί οι διάφοροι Ανταυτού… Εκτίθεται!
Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ειδικά το 2015 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στο Δήμο Κεφαλονιάς ως κρατική επιχορήγηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού που παρουσίασε ο δήμαρχος στην συνεδρίαση, το ποσόν των 9.451.488,14 ευρώ που αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη αύξηση 26,77 % της θητείας του!
Και επί πλέον αυτών το 2015 ο Δήμος Κεφαλονιάς πήρε ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ονοματισμένων εργασιών (κυρίως στο Ληξούρι) από τους σεισμούς του 2014 το ποσόν των 150.000 ευρώ συν ακόμη 102.541,81 ευρώ ως επιχορήγηση από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για την διενέργεια επισκευών στα Σχολεία, λόγων των αναγκών που δημιούργησαν οι σεισμοί του 2014.
Γνήσιος: «Ο Κωνσταντάκης κατάφερε -με τα ψέματα- με 100.000 Ε να λάμπει η Κεφαλονιά πολιτιστικά, ενώ οι προηγούμενοι στην ΚΕΔΗΚΕ θέλανε πάνω από 700.000 Ε».
Στο ξανάπαμε Γνήσιε …κράτα λόγια! Σε εκθέτουν όσοι σου ψιθυρίζουν λόγια και νούμερα στο αυτί.
Θέλεις να μάθεις λοιπόν την αλήθεια;
Άκου λοιπόν τι λεφτά ανάφερες εσύ ο ίδιος ότι έδωσε ο Δήμος ως επιχορήγηση στην ΚΕΔΗΚΕ το 2015: 787.000 ευρώ και όχι …100.000!!!
Και το 2016 το ποσόν αυτό ανέβηκε στα …818.000 ευρώ!!!
Εκτίθεσαι λοιπόν ανεπανόρθωτα Γνήσιε δίνοντας ΨΕΥΤΙΚΑ στοιχεία για να προβάλεις το δήθεν έργο διαφόρων προσώπων, που στην πράξη εποφθαλμιούν να γίνουν Βεζίρηδες στη θέση του Βεζίρη…
Ομαλά, Σάμη, Πύλαρος, Έρισος;
Και ολοκλήρωσε τον απολογισμό των έργων της Δημοτικής Αρχής ο Ανταυτού Κύριος Λυκούδης αναφέροντας… τρία όλα κι όλα έργα για ολόκληρη την Κεφαλονιά!
Ολοκληρώσαμε την αγροτική οδοποιία σε Ελειό-Πρόννους και σε Λειβαθώ
Εδώ ο Κύριος Λυκούδης έδωσε τα ρέστα του…
Μιλάει για δύο έργα που εντάχθηκαν σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το μακρινό… 2001, προ …6 δηλαδή ετών, που οι μελέτες τους πληρώθηκαν μετά από προσφυγή του μελετητή (που τυγχάνει …κορυφαίο στέλεχος της τοπικής ΝΔ) και που είδαν κι έπαθαν να ολοκληρωθούν και αυτό με επιφυλάξεις αν και πόσο έχει συμβεί…
Προσέχτε την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής που υπερηφανεύεται ο Κύριος Λυκούδης αντί να σιωπά…
Η μεν αγροτική οδοποιία σε Ελειό-Πρόννους έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 27/3/2015 (300 ημέρες από το σύμβαση που έγινε στις 5/5/2014) και δύο χρόνια μετά ….στις 14/6/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο έδινε …την 7η κατά σειρά παράταση και …«Eνας Θεός ξέρει» ακόμη!
Η μεν αγροτική οδοποιία Ελειού-Πρόννων έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 24/3/2015 (300 ημέρες από το σύμβαση που έγινε στις 8/5/2014) και ένα χρόνο μετά …στις 29/7/2016 το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 3-4 παρατάσεις έγκρινε το Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής με την οριστική παραλαβή του έργου να αγνοείται…
Eχει ολοκληρωθεί κατά 90% η αποχέτευση του Πόρου 4,5 εκ.
Τι ήθελε και ανάφερε αυτό το έργο ο Κύριος Ανταυτού;
Δεν το έκανε καλλίτερα γαργάρα…
Τι ήθελε να αναφερθεί σε ένα ακόμα μνημείο ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας της Δημοτικής Αρχής; Σ’ ένα έργο που έχει δρομολογηθεί προ αμνημονεύτων ετών (τουλάχιστον …10 χρόνια!!!) και έπρεπε να έχει λειτουργήσει μαζί με τα αδελφά έργα της αποχέτευσης της Σκάλας και του Βιολογικού Καθαρισμού επίσης …προ αμνημονεύτων ετών.
Αν τώρα είναι να υπερηφανεύεται ο Κύριος Ανταυτού που παρέλαβαν τρία έργα εδώ και …εφτά χρόνια και σήμερα αγνοείται η τύχη τους και ο ίδιος κοκορεύεται πως έχει ολοκληρωθεί το ένα εξ αυτών (!) και μάλιστα κατά… 90%, τότε …«άξιος ο μισθός του»!!!
Κι εδώ ο Κύριος Ανταυτού …ολοκλήρωσε τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής με ένα απαξιωτικό για όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς …«και πολλά άλλα»!!!
Έτσι ακριβώς: Μ’ ένα αφ’υψηλού «και πολλά άλλα» ξεμπέρδεψε με τον απολογισμό των έργων που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή ο Κύριος Λυκούδης.
Ούτε καν μία αναφορά έργου για τα Ομαλά την περιοχή δύο εξεχόντων στελεχών της Δημοτικής Αρχής των αντιδημάρχων οικονομικών κ. Γαρμπή και καθαριότητας-πρασίνου κ.λπ. κ. Ματιάτου!
Ούτε μία αναφορά έργου για τη Σάμη (αλήθεια θυμάται ο Κύριος Ανταυτού ότι είναι (ΚΑΙ) αντιδήμαρχος Σάμης;) την περιοχή που και κάθε χρόνο δίνει ζεστό χρήμα στα ταμεία του Δήμου γύρω στα 2 εκατ. ευρώ από τα Σπήλαια! Την περιοχή που η Δημοτική Αρχή λόγω των γνωστών εφοπλιστικών συμφερόντων συνδράμει με την αδιαφορία της στην ακτοπλοϊκή απομόνωση από την Πάτρα, ιστορικό λιμάνι σύνδεσης της Κεφαλονιάς!
Ούτε μία αναφορά έργου για την χρυσοφόρα μεν πολύπαθη και εγκαταλειμμένη δε Πύλαρο. Για την περιοχή που μόνο από το τουριστικό αγκυροβόλιο, τον Μύρτο (που κατάφερε η Δημοτική αρχή και αυτή την ξακουστή στην οικουμένη παραλία να την χάσει όπως τον Πλατύ Γιαλό με …κατεβασμένα τα χέρια) και τις ανεμογεννήτριες να δίνει στο Δήμο ζεστό χρήμα πάνω από 1 εκατ. ευρώ !
Την περιοχή που κάθε χρόνο πνίγεται από τις νεροποντές, η Δημοτική Αρχή την ξεπετάει με …18 χιλιάρικα για μια παιδική χαρά!
Ούτε καν μία αναφορά έργου στην Έρισο, που επί 4 χρόνια βολόδερνε αποκομμένη με το έργο του Χάρακα και την ανοχή (αν όχι συγκάλυψη) της Δημοτικής Αρχής στην ανικανότητα άλλων να τελειώσουνε το έργο. Τι να πει αλήθεια ο Κύριος Ανταυτού για το ξεχασμένο σήμα κατατεθέν της τουριστικής Κεφαλονιάς Φισκάρδο που δεν είναι ικανοί ούτε μία πλωτή εξέδρα να φτιάξουν και να βρουν ένα οικόπεδο για να φτιάξουν το εργοστάσιο αφαλάτωσης; Ή για το άλλο εμβληματικό τουριστικό χωριό της Ερίσου την Ασσο που όλο το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής είναι …να γκρεμίσει ένα αυθαίρετο τοιχίο στην παραλία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου