Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

 Εφημερίδα Κεφαλονιά

Αυτογελοιοποιούνται στη δήθεν «αγωνία» τους για τα έργα της Κεφαλονιάς

By on June 9, 2017 
DSC03844
 Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται στον ηλεκτρονικό τύπο της Κεφαλονιάς δημοσιεύματα με αντικείμενο τα έργα και τις δράσεις που γίνονται στο νησί με ευθύνη του Δήμου, χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Στα δημοσιεύματα αυτά, ο επώνυμος ή ανώνυμος συντάκτης, παρουσιάζεται “θορυβημένος” για την πορεία των έργων και την ετοιμότητα ή όχι του Δήμου, αλλά στο τέλος καταλήγει, χρησιμοποιώντας είτε ψευδείς ισχυρισμούς και ανύπαρκτα στοιχεία είτε την… πλούσια φαντασία του, να στρέφεται εναντίον της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη. Επαναλαμβάνουμε κατ’ αρχήν το αυτονόητο για κάθε νουνεχή συμπατριώτη μας που επιθυμεί και αγωνιά για την πρόοδο την ευημερία και την τοπική ανάπτυξη: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου στηρίζει τεχνικά και οικονομικά κάθε ένα από τους 7 Δήμους της δικαιοδοσίας της και συνεργάζεται αρμονικά μαζί τους με ισότιμο τρόπο χωρίς να λαμβάνει υπ όψη της, τόσο τις ιδεολογικές αναφορές όσο και τις κομματικές προτιμήσεις των Δημάρχων. Γιατί αυτό που μετράει για την ΠΙΝ είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες των πολιτών που επιζητούν την λύση τους και την ικανοποίηση τους.
Με λύπη μας παρατηρούμε ότι την ίδια εκτίμηση δεν φαίνεται να ενστερνίζονται οι ανώνυμοι/επώνυμοι συντάκτες των παραπάνω δημοσιευμάτων σε σχέση με τον Δήμο Κεφαλονιάς. Αλήθεια, μπροστά στην πολιτική η άλλη αντίθεσή τους με την σημερινή δημοτική αρχή θα επιθυμούσαν τον αποκλεισμό του Δήμου Κεφαλονιάς από τις χρηματοδοτήσεις της ΠΙΝ; Είναι εντιμότερο να βγουν και να το ομολογήσουν ανοικτά από το να χαλκεύουν στοιχεία και να κατηγορούν παντελώς αβάσιμα την περιφερειακή αρχή και τον Περιφερειάρχη.
Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν;
Για τα τρία έργα ανάπλασης της πόλης του Αργοστολίου που εκτελούνται αυτήν την στιγμή, υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για την κάλυψή τους από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ, που έχουν εξασφαλισθεί εν μέρει κατ’ αρχήν το 2015 και εξ ολοκλήρου το 2016 από την σημερινή περιφερειακή αρχή. Η χρηματοδοτική αυτή επάρκεια είναι η κυριότερη εγγύηση για την ομαλή και όσο το δυνατόν έγκαιρη παράδοση των έργων αυτών στο Αργοστόλι στην Κεφαλονιά και την τοπική κοινωνία και οικονομία. Οι περί του αντιθέτου αστήρικτοι ισχυρισμοί των ανώνυμων/επώνυμων συντακτών εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους ίδιους, και φυσικά τα μέσα που τους παρέχουν απλόχερα χώρο.
Ο Περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή έχουν υποχρέωση να παρακολουθούν και να ελέγχουν την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και στα πλαίσια αυτά πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις εργασίας με όλους τους δικαιούχους των ενταγμένων έργων και δράσεων. Αλήθεια, είναι δεοντολογικά σωστό, αντί να επικροτείται η πρακτική αυτή της περιφέρειας, να βαφτίζεται από τον επώνυμο συντάκτη «χάντρες για ιθαγενείς» η συνάντηση εργασίας και ελέγχου του περιφερειάρχη με την δημοτική αρχή της Κεφαλονιάς; Είναι αλήθεια ηθικό και τίμιο σ’ ένα κείμενο μερικών γραμμών του ίδιου συντάκτη να χρησιμοποιούνται άλλα μέτρα και άλλα σταθμά στην υποτιθέμενη αξιολόγηση των «στοιχείων» για την Λευκάδα ή την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο και άλλα για την Κεφαλονιά, μόνο και μόνο για να εξαχθεί το, επιδιωκόμενο προφανώς, συμπέρασμα του επώνυμου συντάκτη ότι ο Περιφερειάρχης αποτυγχάνει στο έργο του για την Κεφαλονιά;
Αν ήθελαν οι ανώνυμοι/επώνυμοι συντάκτες και τα μέσα που τους φιλοξενούν, αν είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για την πορεία των έργων, τις προοπτικές και τα προβλήματα τους θα μπορούσαν να ζητήσουν υπεύθυνη ενημέρωση από την Περιφέρεια, τις υπηρεσίες της και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Το γεγονός ότι αποφεύγουν να το πράξουν και συνεχίζουν συνειδητά να χαλκεύουν στοιχεία και να ψευδολογούν αποκαλύπτει και τις πραγματικές προθέσεις τους. Ας είναι σίγουροι ανώνυμοι/επώνυμοι και κρυπτόμενοι ότι ο Περιφερειάρχης τιμά την αγάπη των συμπατριωτών του Κεφαλονιτών και Ιθακησίων και φροντίζει καθημερινά για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους, όπως και για όλα ανεξαιρέτως τα νησιά του Ιονίου. Ματαιοπονούν πιστεύοντας ότι μπορούν να τον εκθέσουν με αλχημείες και ανυπόστατες κατηγορίες.
«Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν»
Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου