Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Που τους βρήκες όλους αυτούς Δήμαρχε;
(από e-kefalonia.net)

Ανοιχτή επιστολή του e-kefalonia.net στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, μετά τα τελευταία γεγονότα στο «Μέγαρο»
Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης είναι σήμερα από τους λίγους αναγνωρίσιμους Κεφαλλονίτες πολιτικούς εκτός των τειχών της νήσου! Αυτός που έφερε το 2006 την υπερκομματική αντίληψη, σε ένα νησί που μέχρι τότε ήταν βυθισμένο στον κομματισμό του «Ρεγγίνα». Χωρίς ουσιαστικά να έχει κάποιον έστω ισοδύναμο από την απέναντι πλευρά (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) και τους υπάρχοντες διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου φανερά αποδυναμωμένους.
Η αλήθεια είναι πως, μονάχα αν χάσει από μόνος του ο Παρισης, θα καταφέρει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να δει την είσοδο στο Δημαρχείο της Κεφαλονιάς.
Το κακό είναι πως η πλευρά του …Μεγάρου, φαίνεται να ενεργεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε να χάσει από μόνη της το σχεδόν κερδισμένο παιχνίδι των επόμενων εκλογών. Κάθε βράδυ, επίμονα, σχεδόν εμμονικά, το περιβάλλον του Δημάρχου (σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, παρατρεχάμενοι, γραμματείς, αυλικοί, φαρισαίοι) του «σκάβουν» επιμελώς το «λάκκο» γνωρίζοντας την αδυναμία του να δυσαρεστήσει κάποιον με αποτέλεσμα να φαίνεται, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, ένα αρχηγός περιορισμένης εμβέλειας. Η σημερινή εικόνα του Αλέξανδρου Παρίση, να δέχεται ορισμένα πολιτικά …ρεντίκολα να κάνουν τις μαϊμούδες πάνω στο γραφείο του, δεν θα μπορούσαμε να συμβεί 10 χρόνια πριν, όταν ο Παρίσης ήταν κυρίαρχος επιχειρηματίας της Αθήνας.
Είναι αλήθεια πως ο Παρίσης τις περισσότερες φορές καταφέρνει να βρει το δρόμο του και εκεί που νομίζεις ότι καταρρέει, ως δια μαγείας έχοντας πολιτικό …άστρο, να βγαίνει ξανά νικητής. Πολλά τα παραδείγματα στο παρελθόν που τον έχουν φέρει ξανά πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Έτσι έχει συμβεί και από τότε που εκλέχθηκε Δήμαρχος Κεφαλονιάς πριν τρία χρόνια. Εκεί όμως που πάει να πάρει κεφάλι και κάνει κινήσεις που του φέρνουν αποτελέσματα, εκεί είναι που τα βαρίδια που στριμώχνονται γύρω του, του τραβάνε πάλι το χαλί κάτω από τα πόδια του και τον κρατούν διαρκώς σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Πρόσφατο και χαρακτηριστικό παραδείγματα είναι το επεισόδιο που έγινε στο δημαρχείο που γελοιοποίησε τη σημερινή δημοτική αρχή. Η ακόμη περισσότερο όσους παραιτήθηκαν – ξεπαραιτήθηκαν εν μια νυκτί προκαλώντας τα επικριτικά σχόλια των τοπικών ΜΜΕ. Ακόμη και το  …σόου και η ασυνεννοησία της πλειοψηφίας στα δημοτικά συμβούλια.  Να ξεχάσει κανείς αυτούς που έφευγαν – μένοντας και όσους εν γένει δεν στάθηκαν στο πλευρό του σύμφωνα με την εντολή που τους έδωσαν οι ψηφοφόροι τους;

Η ώρα της κρίσης έφτασε!





Ο Αλέξανδρος Παρίσης ήρθε η ώρα να αποφασίσει αν θα παραμείνει δέσμιος αυτών των πολιτικών βαριδιών σε μια στάση μόνιμης αναμονής παίζοντας το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου»! Θα πρέπει να αποφασίσει αν θα δώσει το σύνθημα της ριζική ανανέωσης με φρέσκους ανθρώπους δίπλα του κάνοντας το άλμα προς τα μπρος!
Ο κόσμος της Κεφαλονιάς δεν ψάχνει μάγους και υπερφυσικούς ηγέτες. Δεν θέλει να γυρίσει σε καταστάσεις που έφεραν τη Κεφαλονιά υπερχρεωμένη με τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους στο Κόκκινο! Ο λαός της Κεφαλονιάς δεν θέλει να γυρίσει σε ηγεμονισμούς του παρελθόντος!
Οι Κεφαλλονίτες έχουν ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα τους εμπνέει, θα γνωρίζουν ότι συνεχώς είναι δίπλα τους και όχι εξαφανισμένος στη ..γυάλα του Μεγάρου, κρυμμένος πίσω από γραμματείς και συμβούλους!
Αλέξανδρε ήρθε η ώρα της ΡΗΞΗΣ και της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ!
•    Βάλε φρένο στις παλαιοκομματικές τακτικές ανθρώπων που έχεις δίπλα σου
•    Κόψε τον αέρα σε ανθρώπους που το παίζουν μελλοντικοί Δήμαρχοι και βουλευτές
•    Διέγραψε εδώ και τώρα όσους ρεζίλεψαν την εικόνα της δημοτικής αρχής αλλά και την δική σου προσωπικά.
•    Βγες ξανά στη κοινωνία και στα χωριά και αφουγκράσου τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων.
•    Ξεκίνα τη χαμένη σου επικοινωνία με τους ετεροδημότες (που πάντα ήταν στο πλευρό σου)
•    Απέκλεισε από το συνδυασμό σου όλους όσους τρία χρόνια σου σκάβουν το λάκκο, αλλά και παλαιοκομματικούς κοτσαμπασηδες.
•    Βάλε μπροστά νέους ανθρώπους, φρέσκα πρόσωπα, επαγγελματίες της αγοράς και ανθρώπους με έντονη κοινωνική και εθελοντική δράση στο ψηφοδέλτιο σου.
Δήμαρχε ήρθε η ώρα της κρίσης και το …σπάσιμο των αυγών. Ο κόσμος ρωτάει όλες αυτές τις μέρες «που τους βρήκες Δήμαρχε» και περιμένει από εσένα ραγδαίες αλλαγές.
Αν πράξεις τα παραπάνω οι εκλογές του Μαΐου για σένα θα είναι περίπατος.
Αν πάλι παραμείνεις στη τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» και του κουκουλώματος κάτω από το χαλί, είναι πολύ εύκολο να  αντιληφθεί κανείς ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν οδυνηρό αποτέλεσμα για σένα και την «Ισχυρή Κεφαλονιά»!
Στο χέρι σου είναι να δείξεις το δρόμο…. Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία!

Η συντακτική ομάδα
Του e-kefalonia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου