Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η Κεφαλονιά εκτός χάρτη!




Του Τάσου Βαλλιανάτου*


Όλοι αναμέναμε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς για το νησί μας,όμως τα τελευταία γεγονότα έρχονται δυστυχώς όχι μόνο να μας επιβεβαιώσουν αλλά να αποδείξουν ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη έχουν εξαφανιστεί κυριολεκτικά από το χάρτη της χώρας!
Γιατί οδηγούμαστε σε αυτή τη θλιβερή διαπίστωση; Μα από που να ξεκινήσει κανείς;
Δε μας φτάνει που δε βρίσκουμε φοιτητές ούτε με το τουφέκι, αφού οι συνέπειες του λουκέτου στο Τ.Ε.Ι Δημοσίων σχέσεων τώρα φαίνονται…
Δε μας φτάνει που το ΕΣΠΑ αποδείχτηκε μία φούσκα, μιας και ο κ. Χατζηδάκης δε μας έδωσε ούτε ψίχουλα την ίδια στιγμή που σε άλλους Ο.Τ.Α δόθηκε η μερίδα του λέοντος..
Δε φτάνει που κανείς κυβερνητικός παράγοντας, μηδενός εξαιρουμένου, δεν ασχολείται με την ταλαίπωρη Κεφαλονιά..
Ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα και ο διορισμός Πατρινού “κομματάρχη” στη διοίκηση του νοσοκομείου μας!
Αλήθεια που είναι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι που στήριξαν τη δικομματική κυβέρνηση;
Δηλαδή τι μας λένε με αυτό; Ότι δεν υπάρχει Κεφαλλονίτης άξιος να «καλύψει» τη συγκεκριμένη θέση ή ότι κανείς δεν τους υπολογίζει στα κεντρικά;
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η περιφέρεια δε βρήκε το χρόνο να συζητήσει ένα κορυφαίο θέμα που αφορά τους Κεφαλλονίτες φοιτητές στην Αθήνα όπως αυτό του Μεταξάτειου!
Είναι θλιβερό να βλέπουμε ένα νησί που έβγαλε τόσες προσωπικότητες να βρίσκεται κυριολεκτικά στην αφάνεια!
Έτσι επαληθεύονται δυστυχώς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων σε διάφορα ηλεκτρονικά τοπικά Μ.Μ.Ε στα οποία έρχεται ως πρώτη τοπική πολιτική προσωπικότητα ο … «κανένας»!
Αυτό καταδεικνύει την απογοήτευση του κόσμου από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νησιά μας, η Κεφαλονιά και Ιθάκη μας, όχι μόνο από την κατάσταση αλλά και από την ανυπαρξία πολιτικών προσωπικοτήτων!

*Ο Τάσος Βαλλιανάτος είναι δικηγόρος – Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου