Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012


Δεν υπάρχουν μόνο άσχημοι άνθρωποι αλλά και άσχημες βίλες που αλλοιώνουν το τοπίο του όμορφου νησιού μας

(από το Βήμα του Πολίτη)
Με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση του κ.Π.Παπαδάτου,σε συνδυασμό με την πτώση του τουρισμού στο νησί μας,την ανεργία και τη φυγή των νέων μας,έγινα δέκτης πιέσεων και παροτρύνσεων κυρίως από νέους του νησιού μας,να απαντήσω στον κ.Παπαδάτο και κατ επέκταση σε μέρος του τοπικού πολιτικού κόσμου!
Αιτία αυτών των παροτρύνσεων ήταν η ενασχόληση μου κατά το παρελθόν στην τοπική Ο.Ν.ΝΕ.Δ και
η ενεργός συμμετοχή μου σε πολιτιστικά σωματεία της Κεφαλλονιάς.Η απορία όλων των νέων που μίλησα

ήταν πώς είναι δυνατόν σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το νησί μας,η τοπική Νέα Δημοκρατία αντί να προτείνει δράσεις και λύσεις, αναλώνετε στις προσωπικές διαμάχες και την εσωστρέφεια!
Έτσι αν και δεν εκπροσωπώ ούτε την τοπική Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε κάποιον άλλο πολιτικό σχηματισμό ,δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να απαντήσω πρώτα στον κύριο Παπαδάτο συμβολικά και κατά προέκταση σε αντίστοιχους τοπικούς παράγοντες με αυτό το κείμενο¨
"Κύριε Παπαδάτε σας απευθύνω έκκληση και παράκληση σαν ένας πολιτικοποιημένος νέος του νησιού μας,να σταματήσετε σε μία περίοδο τόσο δύσκολη για τον τόπο να αναμοχλεύετε το παρελθόν!
Καταλαβαίνω ότι μπορεί τα προβλήματα της καθημερινότητας να μη σας αγγίζουν, όπως αγγίζουν το μέσο Έλληνα κι έτσι από την πολυτέλεια της πισίνας σας να αρθρογραφείτε κρίνοντας τους πάντες και τα πάντα...
θα ήθελα όμως να σας υπενθυμίσω πως επειδή και "οι κρίνοντες...κρίνονται"!θα ήταν καλύτερο να αφήσετε την τοπική πολιτική σκηνή ήσυχη και απερίσπαστη να επιλύσει τα προβλήματα του τόπου μας!
Εσείς ως γνώστης της πολιτικής,όπως λέτε ότι είστε,λόγω της εργασίας σας ως επικοινωνιολόγου,θα γνωρίζετε καλύτερα ότι η καλύτερη συνταγή για την επανάληψη ενός κακού εκλογικόύ αποτελέσματος έιναι η έλλειψη αυστηρής αυτοκριτικής!
Ας μη θίγουμε λοιπόν πρόσωπα και καταστάσεις,ας μη θίγουμε συνυποψήφιους μας που έδωσαν τον αγώνα δίπλα μας και κυρίως να μην απαξιώνουμε τον Κεφαλονίτικο λαό που είναι και ο τελικός κριτής!
Για όσους ήταν δίπλα σας αλλά και για όσους διαφωνήσαμε μαζί σας έιναι σίγουρο ότι η μόνη ελπίδα είναι να κοιτάμε μπροστά,ώστε οι νέοι να μη φεύγουν στα ξένα και να φέρουμε επιτέλους την πολυπόθητη υγιή ανάπτυξη!
Έλεος λοιπόν κ.Παπαδάτε λυπηθείτε μας και σταματήστε την "αυστηρή" κριτική σας !Πιστέψτε με ότι οι νέοι και όλος ο λαός έχουν τόσα προβλήματα ώστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια να ασχολούνται με τις όποιες πικρίες,του όποιου πρώην πολιτευτή,του οποιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού!
Θεωρώ βέβαιο ότι κίνητρο της όλης κριτικής είναι η προσωπική πικρία γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση όλες αυτές οι ενστάσεις για τη λειτουργία του δήμου θα είχαν διατυπωθεί πολύ νωρίτερα και ανύποπτο πολιτικά χρόνο!
Επίσης κανένας Κεφαλονίτης δε θα δεχόταν να συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο που υπάρχουν ,όπως πιστεύει ο ίδιος "μαριονέτες",και μάλιστα όταν αυτό το ψηφοδέλτιο διαμορφώθηκε έτσι ακριβώς για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η υποψηφιότητα σας,η οποία δε θα έιχε καμία τύχη αν δε συμμετείχαν οι
άλλοι δύο συνυποψήφιοι σας!
Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα στην απορία αν θα είχε γίνει λόγος για όλα αυτά σε περίπτωση που είχατε εκλεγεί στις 6 Μαίου.
Επειδή καλώς ή κακώς το κόμμα σας τίμησε με το να σας τοποθετήσει υποψήφιο του,αν και δεν είχατε την απαραίτητη "προϋπηρεσία στις τάξεις του" και επίσης επειδή καλώς ή κακώς στις 6 Μαίου εκλέχτηκε η κ Α.θεοπεφτάτου οδηγώντας έτσι παρά την αύξηση των ψήφων και το επόμενο νέο ψηφοδέλτιο σε έναν αγώνα που ήταν από πριν χαμένος,ας τα ξεχάσουμε όλα και ας κοιτάξουμε το αύριο!
Η μάχη δόθηκε και τώρα την επόμενη μέρα,οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά για το καλό του τόπου και ας μην κάνουμε περισπούδαστες αναλύσεις,την ώρα που ο κόσμος καίγεται,πάνω στα αποκαΐδια αλλά αντίθετα να κάνουμε προτάσεις για το αύριο"!

Σημείωση]Δεν υπάρχουν μόνο άσχημοι άνθρωποι αλλά και άσχημες βίλες που αλλοιώνουν το τοπίο του όμορφου νησιού μας!

Με εκτίμηση
Αναστάσιος Βαλλιανάτος τ.Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς κ ΙΘΆΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου