Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Είπαν «Όχι» στο κλείσιμο του Καφενείου της Καμπάνας - 10 μέρες παράταση στη λειτουργία του

(από inkefalonia.gr)
Όσος κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το Καφενείο της Καμπάνας έδειξε την αγάπη του προς αυτό και στα παιδιά που δουλεύουν εκεί και διατράνωσε την αντίθεσή του στην προοπτική «λουκέτου» που ετοιμάζεται να μπει.
Τουλάχιστον από την χθεσινή συγκέντρωση, αποφασίστηκε όπως τόνισε η κα Κατερίνα Γαρμπή (την ομιλία της μπορείτε να ακούσετε παρακάτω), το Καφενείο να πάρει μία διορία 10 ημερών, μήπως μπορέσει να βρεθεί «φως στο τούνελ».
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
Παράλληλα όπως δήλωσε ο Μάκης Δαναλάτος που' έκανε και την αρχική τοποθέτηση από την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Στήριξη της Καμπάνας, το θέμα θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και με δυναμική παρουσία ενδεχομένως να βρεθεί κάποια λύση.
Ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα από όσους μίλησαν στο μικρόφωνο. Χαρακτηριστική ήταν η κουβέντα της Κατερίνας Δήμα που είπε πως «ελπίζω να μην θέλουν να κλείσουν το Καφενείο της Καμπάνας για να το δώσουν το κτήριο σε κάποιο ιδιώτη».
Θ. Μιχαλάτος: «Δεύτερο χτύπημα μετά το κλείσιμο του αναψυκτηρίου στη Λειβαθώ»
«Λέμε όχι στο κλείσιμο του Καφενείου της Καμπάνας. Είναι το δεύτερο χτύπημα μετά το κλείσιμο του αναψυκτηρίου στη Λειβαθώ που έκλεισε το 2011. Τα καφενείο πρέπει να λειτουργήσει από σήμερα χωρίς χρέη» ήταν τα λόγια του επικεφαλή του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλου Μιχαλάτου (παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την δήλωσή του), ο οποίος βρέθηκε μαζί με το μέλος του επιμελητηρίου Νίκο Μενάγια, για να πει διατρανώσει την αντίθεσή του στην προοπτική κλεισίματος.
Χαιρετισμό απέστειλε η Βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενώ δυναμική και η ομιλία του πατήρ Ξενοφών. Στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ρότα Κατερίνα Γαρμπή ξεκαθάρισε πάρα πολλά σχετικά με το τι πραγματικά έχει συμβεί και φτάσαμε μέχρι εδώ.
«Τα εκπαιδεύσιμα ΑΜΕΑ είναι στα σπίτια τους»

Στην καμπάνα βρέθηκαν και πολλοί γονείς από τα παιδιά με ειδικές ικανότητες που δουλεύουν εκεί. «Τα εκπαιδεύσιμα ΑΜΕΑ είναι στα σπίτια τους. Γονείς και παιδιά είμαστε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας. Υπήρχε και το κλείσιμο το μποστάνι της Γεωργικής Σχολής το οποίο απασχολούσε τα παιδιά» τονίζουν οι Μαργέτα Μουρελάτου και Ανθή Βαγγέλλατου μητέρες παιδιών με Ειδικές Ικανότητες.Στη συγκέντρωση είδαμε επίσης και πολλούς από την Βρετανική κοινότητα που ζει στην Κεφαλονιά, η οποία έδειξε την στήριξή τους στο Καφενείο της Καμπάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου