Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΗΛΘΕ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μόλις ένα χρόνο μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, η πολιτική κατάσταση στα νησιά μας έχει πλήρως ανατραπεί, μετά τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Η Ν.Δ. πέτυχε την ολική επαναφορά και μάλιστα κόντρα στο πανελλαδικό ρεύμα, κερδίζοντας τόσο το Δήμο Κεφαλονιάς με τον Αλ. Παρίση, όσο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον Σπ. Σπύρου.
Έχουν περάσει λίγα 24ωρα από το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει, πλην της δημόσιας τοποθέτησης του ηττημένου των περιφερειακών εκλογών Ηλ. Μπεριάτου, στην οποία ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της ήττας και των δηλώσεων του υποψηφίου δημάρχου Μ. Κοτσιλίνη το βράδυ της Κυριακής.
Στο παρασκήνιο όμως οργιάζουν οι φήμες για βαριές αλληλοκατηγορίες μεταξύ των στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και μεταξύ των δυο ψηφοδελτίων, καθώς το ένα ψηφοδέλτιο φαίνεται να ρίχνει την ευθύνη στο άλλο για τη βαριά ήττα.
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο βουλευτής του Νομού Σπ. Μοσχόπουλος καθώς πρέπει να εξηγήσει στην Ιπποκράτους το πως η μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές με τη μεγάλη διαφορά των 8 ποσοστιαίων μονάδων εξανεμίστηκε στην κυριολεξία μέσα σε 12 μήνες.
Οι φίλοι και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους ζητούν από την Οργάνωση να πάρει επίσημα θέση για τα αίτια που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην ήττα, ενώ προχωρούν ένα βήμα παραπάνω ζητώντας τις παραιτήσεις των στελεχών που οδήγησαν το Κίνημα στο να χάσει Δήμο και Περιφέρεια.
Επιπροσθέτως θα πρέπει να τονίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε και το Δήμο Ιθάκης, καθώς ο εκεί υποψήφιος του και μέχρι σήμερα έπαρχος Ιθάκης Θ. Λιβιτσάνης, ηττήθηκε κατά κράτος από τον ανεξάρτητο και πρωτοεμφανιζόμενο Γιάννη Κασσιανό.
Στην αντίπερα όχθη, στην παράταξη της Ν.Δ. επικρατεί ευφορία ενώ και η Ρηγίλλης είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, κάτι που αποτυπώνεται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς με τον νέο δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλ. Παρίση.
Εξάλλου, η τοπική ΝΟΔΕ της Ν.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Νέας Δημοκρατίας , συγχαίρει τον κ. Αλέξανδρο Παρίση για την εκλογή του ως πρώτο Δήμαρχο Κεφαλονιάς ,καθώς και όλους ανεξαρτήτως τους υποψηφίους Συμβούλους του Κεντρικού και των τοπικών ψηφοδελτίων ,που με την συστράτευσή τους έδωσαν την νίκη στον Αλέξανδρο Παρίση .
Παράλληλα συγχαίρουμε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους και συμβούλους των υπολοίπων παρατάξεων που έλαβαν μέρος στις εκλογές ,αντίθετα στο ρεύμα της εποχής που ωθεί τους πολίτες σε αποχή από τα κοινά , για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που έδωσαν.
Σε όλους τους νεοεκλεγέντες ευχόμαστε καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν ,υποσχόμαστε ότι ως κομματική οργάνωση θα σταθούμε θερμοί συμπαραστάτες στο έργο τους , και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο νέο Δημοτικό συμβούλιο θα πρυτανεύσει πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης , με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του πολίτη και την συνολική πρόοδο της Κεφαλονιάς.
Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε τον νέο Γραμματέα της περιφέρειας Ιονίων Νήσων & κ. Σπύρο Σπύρου, ο οποίος παρά τις αντίθετες προβλέψεις ,απερίσπαστα και συγκεντρωμένα κοντά του όλα τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. στο νησί μας κέρδισε περήφανη νίκη στην περιφέρεια ,ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ , αποδεικνύοντας έτσι το δυναμισμό της οργάνωσής μας και του κόμματός της Νέας Δημοκρατίας .
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. που με την συντριπτική συμμετοχή τους στο Δημοτικό και περιφερειακό ψηφοδέλτιο και τον σκληρό ενθουσιώδη και πολιτισμένο αγώνα που έδωσαν , χάρισαν μια περήφανη νίκη στους υποψηφίους μας , στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας , και στην πολιτική του Αντώνη Σαμαρά.
Δια την Ν.Ο.Δ.Ε
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΟΥΚΕΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου