Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΣΓΚΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ FM 90,8
Ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον Ενιαίο Δήμο της Κεφαλονιάς, Νίκος Γκισγκίνης, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (27/07) ζωντανά στον ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή «Radio Secret», με τη Μέμη Ελευθεράτου και τη Γιάννα Κουλουμπή.
Ο κ. Γκισγκίνης σχολίασε την απεργία των οδηγών των βυτιοφόρων και των φορτηγών, μίλησε για τις άλλες υποψηφιότητες στο νησί μας, τον κ. Μιχαλάτο, τους υποψηφίους του συνδυασμού του, αλλά και τον «Καλλικράτη». Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του…

- Για την απεργία των οδηγών των βυτιοφόρων και των φορτηγών: «Πρέπει να βλέπουμε τα αίτια για τα οποία γίνεται μια απεργία. Αυτό που έχει προκύψει είναι μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.. Για τη συγκεκριμένα απεργία, πρέπει να πούμε ότι όλα αυτά που εμφανίζονται ως θετικά από την απελευθέρωση των συγκεκριμένων επαγγελμάτων, πρακτικά δεν ισχύει και δικαιολογημένα απεργούν».

- Για τα μέτρα του ΔΝΤ: «Όλα τα μέτρα θα γινόντουσαν έτσι κι αλλιώς. Το ΔΝΤ είναι μια καλή δικαιολογία να γίνουν ακόμη πιο γρήγορα. Η αντίδραση με σωστά αιτήματα και σωστή οργάνωση πάντα έχουν αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι χαμένος όταν δεν δίνεται».

- Για την παρουσία του στο Δήμο Λειβαθούς και τη σχέση του με τον κ. Μιχαλάτο: «Ήμασταν παρόντες σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου. Φωνάζαμε για τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί, τους απλήρωτους υπαλλήλους, την καθαριότητα, την έλλειψη έργων… Ο κ. Μιχαλάτος παρέλαβε ένα χρέος πάνω από 8 εκατ. Ευρώ και δεν το μείωσε, όπως λέει, το παρουσιάζει έτσι με διάφορα λογιστικά τερτίπια».

- Για την υποψηφιότητα του κ. Μοσχονά και γενικά το χώρο της ΝΔ:
«Δεν κρίνουμε κανέναν, σεβόμαστε τους πολιτικούς αντιπάλους μας. Κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Ακομμάτιστοι κι ανεξάρτητοι… Αυτό προσπαθούν να πλασσάρουν, αλλά δεν ισχύει. Αφού πριν από λίγους μήνες όλοι αυτοί ήταν υποψήφιοι βουλευτές, που έχουν στηρίξει όλες τις πολιτικές των κυβερνήσεών τους, που έχουν ψηφίσει τα πάντα, που είναι εκπρόσωποι μεγάλων συμφερόντων. Εμείς δε θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι από το λαό, θα είμαστε εξαρτημένοι από τα προβλήματα του λαού».

- Για τον κ. Φόρτε: «Νομίζω δεν πρέπει να αφιερώσουμε άλλο χρόνο για αυτό, τον Οκτώβρη ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί, Παρίσης, Μοσχονάς, όλοι…ποιος βγήκε και καταδίκασε τα μέτρα? Ποιος έκανε μια κινητοποίηση που δεν δίνονται χρήματα στους δήμους, στα σχολεία…ποιος είναι ανεξάρτητος; Και πιστεύουμε ότι ο κόσμος το καταλαβαίνει και θα αντιδράσει…προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα αντιπυρικής προστασίας, περιβάλλοντος, υγείας με εθελοντική εργασία. Αυτό δεν είναι ιδέα του εθελοντισμού, είναι κάλυψη της έλλειψης του κράτους. Τα χρήματα δίνονται αλλού».

- Για τους υποψηφίους του συνδυασμού του:
«Ως επί το πλείστον είναι νέοι άνθρωποι. Δεν παίζει βέβαια ρόλο η ηλικία, αλλά οι ιδέες που έχεις. Τα μέτρα που πήραν για τους μαθητευόμενους νέους που εργάζονται και θα παίρνουν 500 ευρώ, είναι τραγικά, τα σχολεία δεν παίρνουν επιδοτήσεις, το 2ο λύκειο ήταν να ξεκινήσει να κατασκευάζεται και σταμάτησε, το νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς θέλει να μειώσει το κόστος του κράτους για την παιδεία και να το δώσει στους δήμους, μέσω του Καλλικράτη… Διαχωρίζει έτσι τους μαθητές σε καλούς και κακούς… Απαξιώνεται το σχολείο και ο εκπαιδευτικός, αυτό είναι το σχολείο που θέλουν».

- Για τον ένα Δήμο στο νησί μας: «Αν λυνόντουσαν κάποια προβλήματα του λαού, θα ήμασταν θετικοί, το θέμα δεν είναι αν είναι μεγάλος ή μικρός ο δήμος, αλλά ποια πολιτική θα ακολουθηθεί. Το αρνητικό είναι ότι θα γίνει συγκέντρωση των δημοσίων έργων από μεγάλες επιχειρήσεις. Με τον Καλλικράτη δε θα υπάρχει αυτοδιοίκηση, εμείς χρησιμοποιούμε το όρο Τοπική Κρατική Διοίκηση. Αν δεν πάρει έγκριση για κονδύλια από πάνω δε μπορεί να γίνει τίποτα…Η επικοινωνία με το Δήμαρχο είχε ήδη χαθεί σε μεγάλο βαθμό, αυτό τώρα θα γίνει οριστικό».

- Επίσης, ο κ. Γκισγκίνης έκανε ένα κάλεσμα προς τους ακροατές: «Σήμερα πρέπει να συσπειρωθούμε απέναντι στα προβλήματα της ζωή μας και να κρίνουμε όλους του υποψηφίους από την ιστορία και την πολιτική πρακτική του καθενός. Δεν υπάρχουν ανεξάρτητες πολιτικές, υπάρχουν ενταγμένες πολιτικές σε ένα πλαίσιο. Εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μας να εκφράσουμε όλες τις αγωνίες του φτωχού κόσμου…θα είμαστε το μάτι και το αυτί του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».

Επιμέλεια: Γιάννα Κουλουμπή – Μέμη Ελευθεράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου