Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

«ΣΤΗΝ συνεδρίαση δεν παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης αν και νόμιμα κλήθηκε».
Δυστυχώς αυτή είναι η συνηθισμένη διατύπωση στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που εκθέτει ανεπανόρθωτα και επανειλημμένως τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.
Και μπορεί μετά το πρωτοσέλιδο του «Η» στις 29/4/2017 («Που είσαι; Γνήσιε ο κόσμος εσένα ψήφισε για δήμαρχο και κανέναν άλλον!» ο τίτλος) που έγινε πανελλήνιο θέμα με την ανάρτηση στην έγκυρη ιστοσελίδα περί τα αυτοδιοικητικά θέματα «aftodioikisi.gr», ο Δήμαρχος να έγινε πιο τακτικός στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., αλλά ακολουθεί άλλη τακτική …χείρου χειρότερη από το …«σκασιαρχείο».
Πηγαίνει στις συνεδριάσεις, αλλά μετά από κάποια ώρα …«την κάνει»!
Η υπόθεση των παρουσιών του Δημάρχου στα Δημοτικά Συμβούλια κινείται πλέον στα όρια του κωμικοτραγικού.
Είναι όντως κωμικοτραγική η εικόνα να παρευρίσκεται ο Δήμαρχος σε μια συνεδρίαση και να μην μιλάει, να μην λαλάει, να είναι δηλαδή …ωσεί παρών και να τον υποκαθιστά ο αναπληρωτής του κ. Λυκούδης.
Χαρακτηριστικότατη η περίπτωση της άρνησης της Δημοτικής Αρχής να συζητηθεί η πολύκροτη υπόθεση της «Σικυών Μπητς Α.Ε.» και της «Κληρονομιάς Τυπάλδου» στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου, όπου εκτυλίχθησαν σκηνές απείρου κάλους, δυστυχώς για …άλλη μία φορά.
Ο Δήμαρχος παρακολουθούσε ατάραχος και σιωπηλός τα διαδραματιζόμενα, με τον αναπληρωτή του να παίρνει επάνω του ολοκληρωτικά την άρνηση για πληροφόρηση του Σώματος και κατ’επέκταση των Κεφαλονιτών από την Δημοτική Αρχή στο σημαντικότερο αδιαμφισβήτητα θέμα της 7χρονης δημαρχιακής του θητείας.
Πέρα όμως από το …«στρίβειν αλά γαλλικά» του Δημάρχου, είναι βαριά εκτεθειμένος για δύο ηχηρές πρόσφατες απουσίες του με νόημα.
 Η πρώτη απουσία
Στις 31 Αυγούστου συνεδριάζει σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. και ήταν κάτι περισσότερο από βέβαιο, ότι θα ζητείτο από την αντιπολίτευση η συζήτηση της υπόθεσης της Κληρονομιάς Τυπάλδου.
Κι αυτό, γιατί δύο ημέρες πριν είχε ενημερώσει ο Δήμαρχος με πρωτοβουλία του τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης για την υπόθεση σε μια συνάντηση που ζητήθηκε να τηρηθεί …μυστική και η οποία φυσικά διέρρευσε στα ΜΜΕ!
Αντί λοιπόν ο δήμαρχος να παρευρεθεί στη συνεδρίαση και να πάρει την υπόθεση επάνω του …εξαφανίστηκε, δίνοντας δικαιολογημένα τροφή σε όλους να υποθέσουν ό,τι ήθελε ο καθένας.
Αυτοί που εισηγήθηκαν στον Παρίση «να την κάνει» από την πιο σημαντική συνεδρίαση της θητείας του ασφαλώς και πρόσφεραν στον Παρίση την χειρότερη υπηρεσία!
Πιο βλακώδης εισήγηση δεν μπορούσε να υπάρξει!
Γιατί με την απουσία του ο Παρίσης έδειξε ότι …ότι επιθυμεί να διαφυλάξει τα νώτα του από μια υπόθεση που …ο ίδιος δύο μέρες πριν είχε δημοσιοποιήσει!
Aλ. Παρίσης
Είχε να φοβηθεί κάτι ο Παρίσης στις 31 Αυγούστου και δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ και κυρίως τι είχαν να φοβηθούν από την παρουσία του Δημάρχου όσοι του εισηγήθηκαν την απουσία του;
Στις 5/9 σε άρθρο του Πολιτικού Αναλυτή στον «Η» με τον εύγλωττο τίτλο «Γιατί ο Γνήσιος δεν πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο;» υπήρχε το ερώτημα «τι κατάφερε ο Γνήσιος με την απουσία του».
Και η απάντηση ήταν και είναι προφανής:
«Να δείξει την ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ και να αποδείξει αυτό που έχουμε χιλιοπεί τον τελευταίο καιρό: ΓΝΗΣΙΕ, ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!»
Θέλετε τώρα το καλύτερο;
Σύμφωνα με την 252/2017 απόφαση του ΔΣ τις 31/8/2017 υπερίσχυσε κατά την ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της πλειοψηφίας όπως κατατέθηκε από τον κ. Ανουσάκη και η οποία είναι: «Να δοθεί εντολή σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο προκειμένου να υπάρξει πλήρης εικόνα όλων των νομικών θεμάτων όπως αποφάσισε η οικονομική επιτροπή. Παράλληλα και δεδομένης της δήλωσης του κ. Β. Ρουχωτά ότι γνώριζε κατά τη θητεία του για το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο να ζητηθεί από την Εισαγγελία Κεφαλλονιάς και από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έρευνα στον πρώην Δήμο Παλικής για το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο ώστε να διακριβωθεί για ποιους λόγους και με υπαιτιότητα ποιών τυχόν αξιωματούχων δεν έχει καταγραφεί πουθενά στον πρώην Δήμο Παλικής ούτε κατά την απογραφή που έγινε κατά τη μετάβαση στο νεοσυσταθέντα Δήμο Κεφαλονιάς και που είχε σαν παρενέργεια να μην ενημερωθεί ο Καλλικρατικός Δήμος Κεφαλονιάς ως διάδοχος του πρώην Δήμου Παλικής ως και να ερευνηθεί για ποιο λόγο υπήρξε αδράνεια στην νομική αντιμετώπιση του θέματος από τον πρώην Δήμο Παλικής».
Πλην όμως κατά την ψηφοφορία, όπως σημειώνεται στην απόφαση, δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη από το νόμο πλειοψηφία (ήθελε 22 ψήφους και πήρε τους 17 παριστάμενους της πλειοψηφίας), οπότε όπως σημειώνεται στην απόφαση «τα παρόντα καταγράφονται ως πρακτικά και δεν έχουν την νομική υπόσταση της απόφασης».
Με λίγα λόγια για …5 και βάλε ώρες οι δημοτικοί σύμβουλοι στις 31 Αυγούστου …πλακωνόνταν για πλάκα, σέρνανε οι της πλειοψηφίας με αρχηγό το Λυκούδη τα εξ αμάξης στο Ρουχωτά …έτσι για να περάσει η ώρα τους και στο τέλος …«αν είπαμε και καμιά κουβέντα παραπάνω δεν βαριέσαι βρε αδελφέ», …«καταγράφουμε όσα είπαμε ως πρακτικά» και όλα τα υπόλοιπα …«νερό κι αλάτι», αφού εκ των προτέρων η Δημοτική Αρχή και από το ξεκίνημα της συζήτησης γνώριζε ότι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου …ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, αφού δεν είχε παρόντες στη συνεδρίαση τον απαραίτητο αριθμό συμβούλων (χρειαζόταν 21 είχε παρόντες μόνο…17)!!!
Και αν το θέλετε επιγραμματικά: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΥΠΑΛΔΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Και ούτε επιθυμεί η Δημοτική Αρχή να υπάρξει απόφαση…
Γιατί αν επιθυμούσε, θα δεχόταν την πρόταση της αντιπολίτευσης να συζητηθεί το θέμα στις 28/9 που είχε 21 παρόντες δημοτικούς συμβούλους και θα έπαιρνε όποια απόφαση ήθελε!!!
Και φυσικά, είναι σαφές πλέον, πως ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ό,τι αναφορά για την υπόθεση κατατέθηκε (αν κατατέθηκε…) από τον Δήμο Κεφαλονιάς στον Εισαγγελέα ΔΕΝ απηχεί παρά τις προσωπικές απόψεις αυτού που την κατάθεσε (του Δημάρχου, του αναπληρωτή του, του νομικού συμβούλου κ.λπ.).
Όλα τα υπόλοιπα είναι …για να κρατάμε υψηλό το ηθικό του στρατού.
Σε κάθε περίπτωση η μη απόφαση του Δ.Σ. στις 31/8 για το θέμα της Κληρονομιάς Τυπάλδου αποτελεί την αποκάλυψη της «ακέφαλης» Δημοτικής Αρχής, η οποία παρότι έχει την απόλυτη πλειοψηφία (25 συμβούλους στους 41) του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να πάρει απόφαση για το σημαντικότερο ίσως θέμα της θητείας της.
Και σε τέτοιες περιπτώσεις βεβαίως η ευθύνη βαρύνει τον Δήμαρχο, που δείχνει πως δεν κουμαντάρει την παράταξη και κυρίως …τον εαυτό του.
Η 2η απουσία
Και πάμε στην δεύτερη ηχηρή απουσία του Δημάρχου, η οποία δεν είναι άλλη από την απουσία του Δημάρχου από την Ειδική (μάλιστα) Συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Τετάρτη 4/9 που είχε ένα και μοναδικό θέμα: «Τον Απολογισμό, τον Ισολογισμό και τα Αποτελέσματα χρήσης έτους 2016 του Δήμου Κεφαλλονιάς (199/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής)».
Βέβαια, με την έναρξη της συνεδρίασης, ο αναπληρωτής του κ. Λυκούδης είπε ότι «ο Δήμαρχος βρίσκεται στην Αθήνα για «το στομάχι του».
Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την δικαιολογία της απουσίας του Δημάρχου από τη συνεδρίαση, πολύ περισσότερο όταν έχει να κάνει με λόγους υγείας, αλλά δεν χανόταν ο κόσμος αν αναβαλλόταν η συνεδρίαση για 2-3 ημέρες ακόμη και μία βδομάδα προκειμένου να παρασταθεί ο Δήμαρχος. Ουδείς θα είχε αντίρρηση, πολύ περισσότερο όταν η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπή, βάση της οποίας γινόταν η συνεδρίαση, είχε παρθεί …δύο σχεδόν μήνες πριν στις 11 Αυγούστου!!!
Τι θα συνέβαινε λοιπόν, αν ένα θέμα όπως ο Απολογισμός του 2016, αντί να συζητηθεί στο Δ.Σ. σε 54 ημέρες απ’ όταν λήφθηκε η απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή (11/8) συζητιόταν σε …64 ημέρες;
Περισσότερο λοιπόν ακούγεται η δικαιολογία της απουσίας του Δημάρχου από μια τόσο σημαντική συνεδρίαση ως …πρόφαση, παρά ως ουσιαστικός λόγος. Πολύ περισσότερο είμαστε καχύποπτοι από το γεγονός ότι η παρουσία πλέον του Δημάρχου στις συνεδριάσεις (ιδιαίτερα στην περίοδο της δεύτερης θητείας του…) αποτελεί την είδηση και …όχι η απουσία του.
Και αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κύριος Διονύσιος Λυκούδης που κάθισε στην καρέκλα του απουσιάζοντος Δημάρχου, έδωσε άλλη μία …..θεατρική παράσταση και το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε πεδίο κοκορομαχιών και προσωπικών αντιπαραθέσεων!
Αγαπητέ Γνήσιε,
Αν σε έπεισαν κάποιοι, γιατί κάποιοι σε έπεισαν …να την «κοπανήσεις» και από αυτή την κορυφαία συνεδρίαση, επικαλούμενος αυτή τη φορά «λόγους υγείας», κι εσύ δεν είπες «ΟΧΙ ! ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΝΑ ΛΕΙΨΩ από τη συνεδρίαση που πρέπει να εκθέσω στους συμβούλους και τον κόσμο τι έκανα και τι δεν έκανα», τότε είσαι ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΟΥ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΣΟΥ ΠΡΟΚΥΨΕΙ!!!
Είναι κατάντια για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και προσωπικά για τον Αλέξανδρο Παρίση, τον Γνήσιο πολιτικό και άνθρωπο, να επικαλείται λόγους υγείας για να μην παρευρεθεί σε μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του Δ.Σ. όπου θα έλεγε στους συμβούλους και τους πολίτες τι έπραξε το 2016, τι δεν έπραξε και γιατί και πως σκοπεύει να πορευτεί από δω και πέρα διορθώνοντας τα λάθη και τις παραλείψεις του.
Αν όχι τίποτε άλλο, θα έπρεπε να σκεφτείς Γνήσιε, τους συμβούλους της παράταξης σου και πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που «τραβάνε το σταυρό του μαρτυρίου» και με σκυμμένο το κεφάλι σιωπηλοί υπομένουν το απόλυτο μαρτύριο. Να γίνονται μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου με παραληρηματικούς μονόλογους και αυτοί να παρακολουθούν σιωπηλοί.
Έχεις αναρωτηθεί, αγαπητέ Γνήσιε, γιατί ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι σου, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι ίδιοι και οι ίδιοι πάντα, παίρνουν το λόγο στις συνεδριάσεις του ΔΣ και υπερασπίζονται τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής, ή καλύτερα του αναπληρωτή σου, ο οποίος πάντα είναι αυτός που διεκδικεί την αποκλειστικότητα;
Και φυσικά ,να σκεφτείς τον κόσμο, που μια δεκαετία τώρα σε στηρίζει και σε βγάζει βουλευτή και δήμαρχο και περιμένει το αυτονόητο και αυτό που του έταζες προεκλογικά κοιτώντας τον στα μάτια: «ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΥΨΩ ΤΙΠΟΤΑ»!!!
Αυτό τον κόσμο που σε έβαλε στη συνείδησή του ως τον ΓΝΗΣΙΟ πολιτικό και άνθρωπο.
Σήμερα με την στάση σου αποδεικνύεις ότι …ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ακόμη και για το απλούστερο όλων, το πότε θα παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια και πότε όχι …ο εκλεγμένος Δήμαρχος!!!
Αν δεν μας πιστεύεις για το κλίμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, (αλλά και σε κάθε συμβούλιο), δες το βίντεο της συνεδρίασης, δες τις δημοσιευμένες φωτογραφίες των παραληρούντων και …ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΝΗΣΙΕ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, στο έχουμε πει άπειρες φορές στο ξαναλέμε και τώρα !!!!
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ «ΔΗΜΑΡΧΟΣ» ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ,
ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΕΤΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ …Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου