Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017


 kefaloniapress.gr

Μια χρυσή παραλία, δυο αργυρές καντίνες και ο “καταλύτης” υιός Τζωρτζάτος, τίναξαν την μπάκα του Δήμου στον αέρα!

Χθες σας ενημερώσαμε για τα αποτελέσματα των δημοπρασιών για τις 47 παραλίες του Δήμου σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. (Διαβάστε εδω κλικ)
Διαπιστώσατε ότι μια παραλία 150 τμ και δυο καντίνες των 15 τμ ,  τίναξαν τη μπάκα του Δήμου στον αέρα με πρωτοφανεί ποσά!! Για αυτές θα σας μιλήσουμε σήμερα.
ΠΑΛΙΟΣΤΑΦΙΔΑ – ΛΑΣΗ (παραλία)
Για 45.100 ευρώ έκλεισε η μικροσκοπική παραλία της Παλιοσταφίδας στη Λάση έναντι των 5.050 ευρώ  το 2016!!
 
ΠΑΛΙΟΣΤΑΦΙΔΑ, ΛΑΣΗ  (καντίνα)
Η καντίνα των 15 τμ , της ίδιας παραλίας ,<κτυπήθηκε> στα 35.000 ευρώ (έναντι των 5.050 ευρώ του 2016!!)

Ιδού και η χρυσή παραλία των 80.100 ευρώ!!
ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟΣ – ΜΗΝΙΕΣ (καντίνα)
Η καντίνα των 15τμ της Μεγάλης Αμμου (πρ. Τζωρτζάτου) εκτινάχτηκε στο ..διάστημα με το ποσό των 39.000 ευρώ (πέρυσι μόλις 5.550).
Να υπενθυμίσουμε ότι η παραλία Μεγάλη Αμμος έχει βγει στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών και έκλεισε στα 99.000 ευρώ!! Η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ακόμη και δεν ξέρουμε τον πλειοδότη.
Και ο χορός των χιλιάδων ευρώ στην άμμο δεν σταματάει εδω. Τις επόμενες ημέρες θα βγει σε διαγωνισμό απο την ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ μια θέση καντίνας δίπλα στην άλλη χρυσή παραλία των 100.000 ευρώ στα ΣΚΑΛΑΚΙΑ και διπλα στην ήδη οργανωμένη πλάζ Costa Costa.

ΣΚΑΛΑΚΙΑ

Στη συνέχεια θα σας αποκαλύψουμε πως, και τι, και γιατί, όλα αυτά , απλά και μόνο δημοσιεύοντας τις τοποθετήσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που επικύρωσε τους διαγωνισμούς.
Αλλά πρώτα ας ..κάνουμε  ταμείο!
Αν  υπογραφούν όλες οι μισθώσεις των 26 παραλιών που τελικά κατοχυρώθηκαν  το συνολικό ποσόν που θα εισπραχθεί εφέτος είναι 236.355 € . (Το 2016 ήταν 198.500 €) . Σημειώστε ότι από  236.355 €  το 70% θα μείνει στο ταμείο του Δήμου, δηλαδή συνολικά 165.448,50 € και το υπόλοιπο 30% δηλαδή 70.906,50 € θα πάει στο κράτος.
Κοινό στοιχείο και των τριών δημοπρασιών είναι ότι τελικά έδωσαν προσφορά  ΜΟΝΟ δύο άτομα ο ένας πολύ χαμηλά και άλλος πολύ ψηλά  και αποκλείστηκε  τρίτο άτομο που έδωσε ενδιάμεση προσφορά.
 Πέτρα του «σκανδάλου» και καταλύτης όλων όσων διαδραματίστηκαν στην διάρκεια των πλειστηριασμών του Δήμου είναι ο γιος του Ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Τζωρτζάτου, Παναγιώτης! Υπομονή για τη συνέχεια..
 Η μέθοδος…
 Δεν θα αναφέρουμε τα λόγια τση πιάτσας , αλλά τα λόγια του δημοτικού συμβούλου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Νίκου Γκισγκίνη στη σχετική συζήτηση στην οικονομική επιτροπή που έγκρινε το « Πρακτικό Επιτροπής του φανερού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης αιγιαλών του Δήμου Κεφαλλονιάς» (αρ. απ. 162/2017 και ΑΔΑ: ΩΨΧ9ΩΕ5-ΤΧΜ)
«Η Επιτροπή που αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής χωρίς κανέναν  της αντιπολίτευσης ούτε άλλον τρίτο, αποφάσισε ο τρόπος υποβολής προσφορών να γίνει με βάση την σειρά κατάθεσης των δικαιολογητικών με συνέπεια διαγωνιζόμενοι που δώσανε προσφορά τρίτοι και τέταρτοι να αποκλειστούν επειδή δεν ήταν αυξητικοί της τελευταίας προσφοράς. Δηλαδή ο πρώτος έδωσε πέντε χιλιάδες εκατό, ο δεύτερος σαράντα πέντε χιλιάδες, ο τρίτος δίνει δέκα χιλιάδες και δεν γίνεται δεκτή η προσφορά του γιατί πρέπει να δώσει σαράντα έξι χιλιάδες κ.λ.π.».
 Και συνεχίζει ο Νίκος Γκισγκίνης:
«Δεν είναι ότι εξυπηρετείτε επιχειρηματικά συμφέροντα, κομμάτι αυτών των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι μες στον Δήμο και μάλιστα σε προκλητικό τρόπο. Αυτό έγινε στις συγκεκριμένες δημοπρασίες και θα αποδειχθεί στην πράξη. Είναι πρωτοφανές όχι για την Κεφαλονιά, αλλά για όλη την Ελλάδα. Εδώ πέρα λοιπόν έγινε προφανώς μια επιλογή παραλιών από κάποιους συγκεκριμένους που έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά βλέπουμε ότι οι συγκεκριμένοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την Δημοτική Αρχή».
«Ήταν λοιπόν καθορισμένη (η δημοπρασία) κατά παράβαση των όρων της διακήρυξης. Αφού έχετε επιλέξει να βγάλετε τις παραλίες και λέτε ότι προασπίζετε τα συμφέροντα του Δήμου, εδώ πέρα τον βλάπτετε από αυτήν την απόφαση και στην πράξη θα το δούμε αύριο –μεθαύριο αν παραιτηθούν οι πλειοδότες των τριών παραλιών (εννοεί τις τρεις «χρυσές» παραλίες). Εμείς ελπίζουμε ότι δεν θα παραιτηθούν και ο Δήμος θα εισπράξει τα εκατόν σαράντα χιλιάρικα από τις τρεις παραλίες και όχι δεκαπέντε χιλιάδες. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο έχετε πολιτικές ευθύνες και ιδιαίτερα η Επιτροπή που πήρε αυτήν την απόφαση.  Μπορεί να μας πείτε ότι θα επαναλάβετε την διακήρυξη, τότε συμφωνούμε ξανακάντε το και πάλι όμως τα συμφέροντα του Δήμου θα έχουν τρωθεί γιατί πέρασε ο Ιούλιος».
Και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος προήδρευε μάλιστα της Οικονομικής Επιτροπής λόγω απουσίας της Αντιδημάρχου /προέδρου Σοφίας Γαρμπή,  ήταν πέρα για πέρα αποκαλυπτικός:
«Εάν η διαδικασία αυτή η οποία έγινε είχε ως σκοπό για να φύγει το τίμημα των πενήντα χιλιάδων και να δοθεί στον Δήμο το τίμημα των πέντε χιλιάδων για τις παραλίες , είναι ένα θέμα γιατί το τίμημα δεν ανέβηκε για να κερδίσει ο Δήμος αλλά τελικά θα χάσει και θα πάρει μόνο το ποσό εκκίνησης.
Αυτοί οι οποίοι έχουν δώσει πολλά χρήματα σχετίζονται με τον Δήμο και αυτό είναι ένα θέμα, δεν ξέρω αν είναι νομικό και δεν με ενδιαφέρει , εγώ θεωρώ ότι θα έχουμε γίνει θεατές σε μία διαδικασία η οποία είναι εις βάρος των οικονομικών του Δήμου. Είναι ένα ηθικό πρόβλημα. Εύχομαι λοιπόν τις επόμενες μέρες να μην δούμε παραιτήσεις κάποιων , να μην πάρουν τα πόστα και να αρνηθούν εταιρίες ή πρόσωπα τα οποία έχουν πλειοδοτήσει να πάρουν τις παραλίες».
Ο καταλύτης Τζωρτζάτος δια του υιού..
Όπως όμως σας έχουμε πει ήδη, ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή στη δημοπρασία του  Παναγιώτη Τζωρτζάτου γιού του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Τζωρτζάτου (φωτο) ο οποίος δραστηριοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια με την εκμίσθωση παραλιών (Μεγάλη Άμμος στις Μηνιές). Μια πλαζ και καντίνα με τεράστια επιτυχία που συγκέντρωνε πολύ κόσμο και πρόσφερε άριστες υπηρεσίες. Ακρως ανταγωνιστική για κάθε άλλη της περιοχής. Εφέτος αυτή η παραλία βγήκε στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών και πλειοδότησε στις 99.000 ευρώ!! από άγνωστο επενδυτή. Η “χρυσή” σύμβαση εκμίσθωσης δεν έχει υπογραφεί ακόμη.
Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος λοιπόν είναι αυτός που αποκλείστηκε “με τα τεχνάσματα” και τις “μεθόδους” που αποκάλυψαν στην οικονομική επιτροπή  οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχαλάτος και Γκισγκίνης,  και αυτός που μπήκε σφήνα στις τρεις «χρυσές» δημοπρασίες με ενδιάμεσες προσφορές.
Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος μετά την οργή του για τον απαράδεκτο αποκλεισμό, δεν έμεινε στις καταγγελίες, κατάθεσε επιτόπου χειρόγραφη ένσταση στην αρμόδια επιτροπή της δημοπρασίας η οποία και περιέχεται στη σχετική απόφαση.
Η ένσταση   απορρίφθηκε από την τριμελή επιτροπή των διαγωνισμών με το σκεπτικό :   « Η Επιτροπή αφού εξέτασε την ένσταση αποφάσισε την απόρριψή της καθώς η υποβολή ένστασης δεν προβλέπεται από την παρούσα διαδικασία» !!!
 Μετά την απόρριψη της ένστασής o Παναγιώτης Τζωρτζάτος πήγε «καρφί» στην Εισαγγελία για δικαστική προσφυγή και θα προσφύγει και σε κάθε άλλη αρμόδια αρχή, όπως ο ίδιος δήλωσε, προκειμένου να ακυρώσει τους τρεις διαγωνισμούς που αποκλείστηκε με αυτή την παράδοξη διαδικασία.
Το συμπέρασμα;
«Ο Θεός να βάλει το χέρι του» αλλά με εκείνα και με τα άλλα παιγνίδια της Δημοτικής Αρχής, είτε για να «εκδικηθεί» τον Γιώργο Τζωρτζάτο επειδή  έφυγε από τη παράταξη του Δήμαρχου, είτε για να εξυπηρετηθούν «επιχειρηματικά συμφέροντα που είναι μες στον Δήμο» όπως είναι ο Νίκος Γκισγκίνης  και σε κάθε περίπτωση αυτοί «οι οποίοι έχουν δώσει πολλά χρήματα σχετίζονται με τον Δήμο» , όπως είπε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος,  οι τρεις παραλίες /καντίνες  της Κεφαλονιάς κινδυνεύουν φέτος να μείνουν αναξιοποίητες και να γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών στο Πανελλήνιο , ενώ Δήμος και Κράτος θα χάσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει την ημέρα που θα κληθούν οι πλειοδότες να υπογράψουν με το Δήμο την μίσθωση των παραλιών. Τότε, ή θα «σκάσουν» τα 45.100 – 35.000-39.000 ευρώ ή θα παραιτηθούν για τον δεύτερο πλειοδότη των 5.000 ευρώ και κάτι ψιλά.
Ομως, όλα παίζονται σήμερα Τετάρτη καθώς αναμένεται η υπογραφή των “χρυσών” μισθώσεων του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του Υπουργείου Οικονομικών .
Το ερώτημα είναι θα εμφανιστεί ο “αγνωστος” επενδυτής των 190.000 ευρώ για τα ΣΚΑΛΑΚΙΑ (διαβάστε εδω κλικ) και την ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟ, (διαβάστε εδω κλικ) ή θα παραιτηθεί υπέρ του δεύτερου? Και το πιο σημαντικό! Θα δεχτεί το Υπουργείο την παραίτηση και θα υπογράψει με τον δεύτερο πλειοδότη ή θα προκηρύξει νέους διαγωνισμούς?? Αντιλαμβάνεστε από αυτή την απόφαση εξαρτάται και η έκβαση των “χρυσών” διαγωνισμού του Δήμου Κεφαλονιάς..
Εν τω μεταξύ ο μήνας είναι Ιούλιος, η ημερομηνία έχει 12 και όλες οι παραλίες του Δήμου είναι ακόμα χύμα στο κύμα..
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου