Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τάσος Βαλλιανάτος: Ας σταματήσει ο κανιβαλισμός πια!

Νοέμβριος 1, 2014 - 07:29 
από http://kefaloniamas.gr/
Τάσος Βαλλιανάτος: Ας σταματήσει ο κανιβαλισμός πια!

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στοkefaloniamas.gr ο  Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών μιλάει για όλους και όλα

Ο Τάσος Βαλλιανάτος δίνει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που έχουν απασχολήσει τον κόσμο της Κεφαλλονιάς και την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών.

Η συνέντευξη:

κ.Πρόεδρε,
 Κατά την διάρκεια του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών παραιτήθηκαν μέλη του;
Πραγματικά αγαπητοί δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας kefaloniamas,υπήρξαν παραιτήσεις από το Δ.Σ μας!Όταν υπάρχει κάποια  παραίτηση οι λόγοι είναι υποκειμενικοί,κατά συνέπεια εκείνοι λένε ότι παραιτήθηκαν αλλά εμείς λέμε ότι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από δικές τους παραλείψεις!
Για να το πω πιο ευγενικά οδηγήθηκαν από τις καταστάσεις  σε παραίτηση και τώρα επιδιώκουν να με προσβάλλουν!Υπήρχαν όμως άτομα που διαφώνησα δημοσίως και συγκρουστήκαμε στο συμβούλιο και στα τοπικά Μ..Μ.Ε που έμειναν για να στηρίξουν την Αδελφότητα και δεν επέλεξαν την παραίτηση και αυτό είναι προς τιμήν τους και αναφέρομαι στον κ.Γερουλάνο και τον κ.Γιαννόπουλο που έμειναν σεβόμενοι το Δ.Σ  μας και δεν επέλεξαν την άτακτη φυγή και τη λάσπη!
Οι παραιτήσεις κατά τη γνώμη μου έχουν να κάνουν ότι επί ένα χρόνο δεν έχουμε απολογισμό από τον ταμίας μας. Κανένα δόλο δεν αποδίδω απλά τον καλώ  να παραδώσει απολογισμό,όπως και τον προηγούμενο ταμία για να κλείσουμε τα βιβλία μας,ως σύλλογος!
Ο λόγος της παραίτησης προκύπτει  νομίζω και από το γεγονός ότι παραιτήθηκαν μετά τη λήξη της εκκρεμότητας με τις επιταγές  και ειδικά με μία λήξη που ήταν η καλύτερη για όλους μας και απόλυτα νόμιμη,δηλαδή η κατάθεση στο ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων του σώματος των επιταγών!Παραιτήθηκαν δηλαδή όταν βρέθηκε η χρυσή τομή!
Σύμφωνα με το καταστατικό της Αδελφότητας υπάρχει νομική αμφισβήτηση λόγω μη ύπαρξης αναπληρωματικών ;
Η απάντηση είναι εύκολη νομίζω!Βάσει του καταστατικού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τις παραιτήσεις,ίσα ίσα το συμβούλιο είναι μικρότερο και πιο ευέλικτο στην πράξη με αποτέλεσμα να παίρνουμε πιο γρήγορες αποφάσεις!Φυσικά δε μας χαροποιεί η εξέλιξη αλλά δεν ήταν δικής μας απόφαση η παραίτηση!Αλίμονο αν κάθε παραίτηση οδηγούσε σε διάλυση. τότε δε θα υπήρχε από σωματείο έως κυβέρνηση!Αναπληρωματικοί δεν υπήρξαν γιατί δεν το επιθυμούσαν κάποιοι,ούτε αυτό ήταν δική μας ευθύνη!Ας σοβαρευτούμε λίγο τα μέλη,οι φίλοι και οι Κεφαλλήνες είναι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι και αντιλαμβάνονται..την ομολογία ότι στόχος της παραίτησης ήταν η αμφισβήτηση. Απολογισμός όμως πρέπει να δοθεί! Όσο για το μέλλον,αφού δεν είναι πια μέλη του Δ.Σ ας μην τους απασχολεί άλλο τι θα απογίνουμε! Αυτό είναι δική μας δουλειά!
Απειλήσατε κάποιο μέλος της Αδελφότητας όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα ;
Ο όρος Απειλή είναι νομικός και επικίνδυνος όρος να υπάρξει αγωγή γιατί προϋποθέτει απειλή στη σωματική ακεραιότητα, απειλή ζωής κ.λ.π . Εγώ κατανοώ ότι άνθρωποι που δεν έχουν σπουδάσει νομικά τον χρησιμοποιούν με την καθομιλουμένη έννοια!Εγώ δήλωσα ότι προτίθεμαι να ζητήσω έλεγχο των βιβλίων της Αδελφότητας θεσμικά..Λυπάμαι αν αυτό το ένιωσαν κάποιοι ως απειλή!Έχουμε θεσμική υποχρέωση αλλά ακόμα και με αυτό , όταν ζητώ από το Δ.Σ κάτι τέτοιο κάποιοι προσβάλλονται ή νομίζουν ότι είναι απειλή,τότε δε μπορούμε να λειτουργήσουμε και δε θέλουν πρόεδρο Δ.Σ αλλά μαριονέτα!
Έλεος κύριοι και κυρίες έχω ευθύνη στη θέση που είμαι και θέλω να ασκώ τις αρμοδιότητες μου και να ελέγχω τα πάντα!Κι αυτό κακό είναι;;
Κρίμα κάποια Μ.Μ.Ε να μιλάνε για απειλές χωρίς να τεκμηριώσουν τι έγινε και χωρίς να ρωτάνε τους ενδιαφερόμενους!Είναι αφελές και ριψοκίνδυνο!
Σας κατηγορούν ότι δεν συγκαλέσατε Διοικητικό Συμβουλίου σε διάστημα 6 μηνών, αληθεύει ;
Το συμβούλιο δεν συγκαλείται 3 μήνες διακοπών- δημοτικών εκλογών και λόγω απουσίας μελών έως τον Οκτώβριο και δικής μου στο Ιράν. Δεν είμαστε πολυεθνική για να υποχρεώσω να έρθουν, σύλλογος είμαστε πολιτιστικός!Αν ήμασταν πολυεθνική θα είχα βάλει τηλεδιάσκεψη!Αλλά και πάλι υπήρχε η δυνατότητα να το συγκαλέσουν άλλοι,γιατί δεν το έκαναν;Πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι επί δύο χρόνια έχω ανεχθεί για λόγους ηρεμίας να μην έχουμε απολογισμό από το ταμείο!Εκεί δε βλέπω όμως να με "κατηγορούν"!

Που οφείλετε η απουσία της Αδελφότητας από τις εορτές του Αγ. Γερασίμου ; Επισκεφθήκατε τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη χωρίς να ενημερώσετε το Δ.Σ.;
Αυτή είναι η πιο μεγάλη μου επιτυχία,ότι από τότε που έγινα πρόεδρος όλοι ασχολούνται τι έκανε η Αδελφότητα Αθηνών,πώς εόρτασε..μέχρι και κάτι άγνωστοι μου λογιστές ρωτούσαν χωρίς να είναι μέλη!Τόσα  χρόνια γιατί δε ρωτούσαν πως γιορτάζαμε;;Πέρυσι ανοίξαμε με πρωτοβουλία μας το εκκλησάκι της πολυκλινικής και γιορτάσαμε και στα Ιλίσια!Φέτος κάναμε το  άλμα!Με προσωπικά μου έξοδα πήγα στο Οικουμενικό πατριαρχείο για τα 150 έτη και τη γιορτή του Αγίου μας και πήρα ευλογία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη,τον οποίο κάλεσα στο νησί μας!Δεν είναι τιμή για το νησί μας και τον Άγιο μας η συνάντηση με τον Πατριάρχη μας;H μονή του Αγίου είναι σταυροπηγιακή έχει άμεση σχέση με τα Ιεροσόλυμα και το Οικουμενικό  Πατριαρχείο! Κι εκεί ενοχλήθηκαν;;
Αντίθετα αγαπητοί Δημοσιογράφοι η Αδελφότητα συγκάλεσε συντονιστική επιτροπή συλλόγων για τους σεισμούς,έστειλε 7.500 ευρώ στο Ληξούρι,έκανε συναυλία με καταξιωμένους καλλιτέχνες την οποία διαφήμισαν 15 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας!Κάποιοι πολιτικοί τοπικοί παράγοντες ενοχλούνται από αυτό ίσως δυναμιτίζουν υπόγεια το κλίμα! Ανεβήκαμε πολύ και άρχισε το αγαπημένο Ελληνικό σπορ το πετροβόλημα!Μάλιστα μου είπαν ότι συγκεκριμένο άτομο που βρίσκεται σε βουλευτικό γραφείο διακινεί  στο facebook,μόνο τα αρνητικά δημοσιεύματα εναντίον της Αδελφότητας!Κρίμα δεν είναι τρόπος αυτός και αν χρειαστεί θα επισκεφτώ το γραφείο αυτό προς ενημέρωση γιατί δεν είναι παράνομο αλλά δεν είναι ηθικό αυτό που συμβαίνει!Φυσικά είναι δικαίωμα του αλλά....όλοι κρινόμαστε!Όπως επίσης ιστοσελίδα που ανήκει στον πρώην ταμία μας,γράφει μόνο αρνητικά!Λογικό....θα μου πείτε!
Φυσικά για μια τέτοια συνάντηση δεν απαιτείται άδεια αλλά και αν έπρεπε να υπάρχει δε θα ακυρώναμε τέτοια τιμή για εμάς και μάλιστα για τέτοια αιτία!Ο πρόεδρος εκπροσωπεί παντού το Δ.Σ και την Αδελφότητα. Αρκετά με αυτές τις αστειότητες!
Τι απέγιναν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τους σεισμοπαθείς;
Θα σας πω κάτι που θα φανεί παράδοξο! Θεωρώ υγιές ότι έγινε και όλη αυτή η διαμάχη, γιατί ένα ποσό 7.500 ευρώ (δεν έχει σημασία το ύψος) δίδεται με δημοσιότητα τέτοια έστω και αρνητική ενώπιον των Μ.Μ.Ε.. Εμένα με ανησυχεί όταν υπάρχει στο χρήμα η σιωπή!Εμείς ίσως και με κάποια υπερβολή  ΔΗΜΟΣΙΑ δηλώσαμε τα πάντα και αυτό δείχνει τη σημασία που δίνουμε στη χρηστή διαχείριση όλοι μας στο Δ.Σ! Οι επιταγές είναι μέσω του ταμείου παρακαταθηκών και Δανείων στη διάθεση των δικαιούχων με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ αφού μεσολαβεί το ταμείο μεταξύ μας. Άλλωστε οι επιταγές που είχα είχαν ήδη το όνομα του Δικαιούχου και δε μπορεί να χαθεί το ποσό..αυτό το ξέρει και ο τελευταίος κάτοικος!
 Τα παραστατικά ζητήθηκαν όχι γιατί αμφισβητούμε τους 2 φορείς αλλά γιατί δεν είναι δωρεά  μας!Τα χρήματα είναι του κόσμου και υπήρχαν συμφωνίες ότι τα χρήματα πρέπει να πάνε αποκλειστικά στις ζημιές!Δε μπορούσε να διοργανωθεί π.χ μία γιορτή από τη φιλαρμονική  γιατί θα ήμασταν εμείς έκθετοι ως προς το σκοπό στους καλλιτέχνες και τα μέλη μας!Κανονικά  θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι  να πληρώσουμε και να πάρουμε τις αποδείξεις..απλά επειδή αυτό δεν ήταν δυνατό να έρθουμε τόσο καιρό κάτω , ζήτησα τις αποδείξεις!Δυστυχώς μας ταλαιπώρησαν άδικα!
Έστω τουλάχιστον ας πουν ένα ευχαριστώ οι δύο φορείς, αν τελικά εισπράξουν το ποσό!
Που οφείλεται όλη αυτή η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των μελών της Αδελφότητας; Θεωρείτε ότι κάποια μέλη του Δ.Σ.“σας έχουν κηρύξει πόλεμο” ;
Κλείνοντας απαντώ ότι το πρόβλημα πιστεύω δεν είναι τα μέλη του Δ.Σ μας αλλά από πίσω κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και θα το πω ευθέως!Κάποιο άτομο από μεγάλο κόμμα σε υπεύθυνη θέση δήλωσε ότι θα ήταν μία καλή ιδέα να είμαι υποψήφιος βουλευτής αν γίνουν εκλογές,λόγω του έργου μου με τους σεισμούς!Αυτό είχε σαν συνέπεια  χωρίς να φταίω, να γίνω στόχος νέων,γέρων Αριστερών,δεξιών της τοπικής αυτοδιοίκησης,κάποιων δημοσιογράφων! ¨φίλων-εχθρών και ενός κανιβαλισμού άνευ προηγουμένου!Δυστυχώς την πλήρωσε και η Αδελφότητα άθελα μου!
  Μη χτυπάτε κύριοι τους νέους,εγώ δεν έκρυψα ποτέ την πολιτική μου ταυτότητα αλλά ποτέ δε δήλωσα ότι ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο!Ας σταματήσει ο κανιβαλισμός πια!
 Πάντως το πήρα το μήνυμα!Στην πολιτική ο αντίπαλος κάθεται απέναντι και εχθρός δίπλα σου όπως έλεγε και ο αείμνηστος κ. Καραμανλής!Η Αδελφότητα όμως δεν είναι πολιτικό γραφείο κύριε πρώην μέλος του Δ.Σ και ο νοών νοείτε!
Διαβεβαιώ ότι συνεχίζουμε δυναμικά και η Αδελφότητα ανήκει στους Κεφαλλήνες της Αθήνας,ούτε στους 
παράγοντες,ούτε στους πολιτευτές,Αυτός είναι και ο λόγος που δεν εγγράφουμε πολιτευτές,παρά εκτός όσους ήταν ήδη γραμμένοι από παλιά!
Προχωράμε στη διεκδίκηση του Μεταξάτειου μεγάρου για τους Κεφαλλήνες,όπου εκεί θα δούμε τι θέση θα λάβουν οι τοπικοί μας παράγοντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου