TPAΓΩΔIA ME ΛAΘPOMETANAΣTEΣ
Tρεις νεκροί, 18 αγνοούμενοι και 11 διασωθέντες είναι ο απολογισμός της τραγωδίας που γράφτηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή 60 μίλλια Nοτιοδυτικά της Kεφαλονιάς, στα διεθνή ύδατα, με 32 λαθρομετανάστες.
Aμέσως ενημερώθηκε το Eνιαίο Kέντρο Συντονισμού του Λιμενικού από το αντίστοιχο Kέντρο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ιταλίας, ότι το Ιστιοφόρο πλοίο «Yasmina» εντόπισε φουσκωτή λέμβο, σε δυσχερή θέση, στην οποία επέβαιναν παράνομοι μετανάστες.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον τουρκικό φορτηγό πλοίο, κι’ ένα ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και το ιστιοφόρο, το οποίο περισυνέλεξε 11 αλλοδαπούς, καθώς και δύο σορούς.
Το ελικόπτερο παρέλαβε έναν από τους αλλοδαπούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ οι υπόλοιποι 10, καθώς και οι δύο σοροί, παρελήφθησαν ασφαλώς από το παραπλέον τουρκικό φορτηγό πλοίο «MEHMET DADAYLI1», το οποίο κατευθύνθηκε στο λιμάνι Αργοστολίου.
Το μεσημέρι του Σαββάτου το τουρκικό φορτηγό πλοίο που συνδράμει στις έρευνες, εντόπισε μία ακόμη σορό, που παρελήφθη από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στην Κεφαλονιά. Μετά την κατάθεση που έδωσε ο Τούρκος πλοίαρχος στο Λιμεναρχείο, το τουρκικό πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Αργοστολίου, ενώ συνεχίστηκαν οι ανακρίσεις.