Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011


ΓΙΑ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ” ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο Σ. ΣΠΑΘΗΣ,

ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ “ΠΡΑΣΙΝΑ”ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ “ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ”...


ΜΕ... ΒΑΘΥ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΠΑΘΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Πολύ βαθύ πράσινο χρώμα έχει τελικά το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΡΑΝΗΣ Σταύρο Σπαθή, που δόθηκε στην δημοσιότητα και θα δώσει την μάχη στις εκλογές του Επιμελητηρίου, το προσεχές φθινόπωρο.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σπαθής κάνει λόγο για “ δράση ικανών και καταξιωμένων στελεχών του νησιού μας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης”, όμως μία ενδελεχή μελέτη του ψηφοδελτίου βγάζει το συμπέρασμα ότι αυτό “κατακλύζεται” από στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και μάλιστα “πρώτης γραμμής” όπως:
Ο φοροτεχνικός Δ. Κορσιάνος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές του ΕΒΕΚΙ, ο Πρόεδρος των Ηλεκτρολόγων Δ. Κωσταντάτος, ο Γ. Λασκαράτος, ο Π. Μεταξάτος, ο Γ. Καβαλλιεράτος, ο Ε. Μοσχόπουλος, ο Χ. Καμπανός, ο Δ. Πολλάτος κ.α.
Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι σε πρώτη φάση το “Ρεγγίνα” έχει αποφασίσει να στηρίξει “υπογείως” το ψηφοδέλτιο του Σ. Σπαθή, ενώ στο μέλλον δεν αποκλείεται και επίσημη ανακοίνωση στήριξης.
Για το θέμα αυτό ο Σ. Σπαθής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Αργοστόλι 10/08/2011
Το επιμελητήριο ως σύμβουλος της πολιτείας και των μελών του, αποτελεί έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο θεσμό που σκοπό έχει να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας.
Για την επιτυχή λειτουργία του επιμελητηριακού θεσμού επιβάλλεται σήμερα η ενεργώς δράση ικανών και καταξιωμένων στελεχών του νησιού μας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης , οι οποίοι με γνώση και πραγματική συνέπεια να εργαστούν και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το σκοπό ώστε να επιτύχουν το στόχο του επιμελητηρίου μας.
Ειδικότερα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας ιδιαίτερα , η μικρή και μεσαία επιχείρηση βρίσκεται σε συνεχή δοκιμασία και έχει ανάγκη την αμέριστη συμπαράσταση του επιμελητηρίου του οποίου η παρουσία πρέπει να είναι επίκαιρη, καθοριστική και καταλυτική.
Συνάδελφοι επαγγελματίες σας καλούμε όλους στην κοινή προσπάθεια για να αποκτήσει το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις του εμπορικού κόσμου . Οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό εμφορούμενοι από τις ποιο πάνω αρχές και προϋποθέσεις τάσσονται στο πλευρό του σημερινού προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου ΣΠΑΘΗ ΣΤΑΥΡΟ για να διεκδικήσουν την εκλογή του συνδυασμού του στο Επιμελητήριο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ στις προσεχείς εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο.
1- ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
2- ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
3- ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
4- ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΦΩΤΗΣ
5- ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗΣ ΑΚΗΣ
6- ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
7- ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΣΑΜΗ)
8- ΚΟΥΝΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
9- ΧΑΛΙΩΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
10- ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
11- ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΣ
12- ΣΠΑΘΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (Σκάλα)
13- ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Σκάλα)
14- ΚΑΠΠΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
15- ΚΩΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (πρ. ηλεκτρολόγων)
16- ΜΠΑΖΑΡΟΓΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
17- ΑΝΝΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΚΟΝΤΕΣ ΣΑΜΗ)
18- ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΣΑΜΗ)
19- ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
20- ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΙΘΑΚΗ)
21- ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
22- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ Α.Μ.Ε
23- ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΣΑΜΗ)
24- ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
25- ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΘΕΜΗΣ (ΦΙΣΚΑΡΔΟ)
26- ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΦΙΣΚΑΡΔΟ)
27- ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
28- ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
29- ΚΟΚΚΟΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΑΣΣΟΣ)
30- ΣΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
31- ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
32- ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
33- ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
34- ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
35- ΣΙΜΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
36- ΛΙΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
37- ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΓΙΩΡΓΙΑ
38- ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
39- ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
40- ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
41- ΜΕΣΣΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
42- ΠΑΠΠΑΔΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
43- ΤΖΙΒΡΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
44- ΚΕΚΚΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΛΟΓΙΣΤΗΣ)
45- ΚΕΚΚΑΤΟΣ ΜΑΚΗΣ
46- ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
47- ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΛΟΓΙΣΤΗΣ)
48- ΛΙΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΛΟΓΙΣΤΗΣ)
49- ΓΡΟΥΖΗΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ (ΣΚΑΛΑ)
50- ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ (ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ)
51- ΜΕΡΙΑΝΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΣΚΑΛΑ)
52- ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ (ΣΚΑΛΑ)
53- ΠΑΠΑΣΠΥΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΑΣΣΟΣ)
54- ΡΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ (ΣΑΜΗ)
55- ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
56- ΑΤΣΑΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
57- ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (πρ. Συν/κης Αχαϊκής Τράπεζας )
58- ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
59- ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ (ΦΙΣΚΑΡΔΟ)
60- ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
61- ΑΦΟΙ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ (ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ)
62- ΚΩΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
63- ΚΑΛΟΥΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
64- ΦΩΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
65- ΑΓΑΘΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
66- ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
67- ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΠΟΡΟΣ)
68- ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
69- ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
70- ΒΑΒΑΣΗ ΒΑΣΩ (ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ)
71- ΤΟΤΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
72- ΤΟΤΟΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
73- ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
74- ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ ΜΑΚΗΣ (ΛΟΓΙΣΤΗΣ)
75- ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
76- ΧΑΡΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
77- ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς Β. Κεκάτος ενημερώνει για την πορεία των έργων στην περιοχή

Στα πλαίσια της ανά 6μηνο τακτικής συνάντησης του Αντιδημάρχου Λειβαθούς κυρίου Ευάγγελου Κεκάτου με όλους τους Προέδρους και τα Μέλη των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 η « 2η Σύσκεψη » στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων του Ιδρύματος Γ.& Μ.Βεργωτή.
Σκοπός της Σύσκεψης ήταν η ενημέρωση, των Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Λειβαθούς, για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδος 2007 – 2013 και την αναφορά της πορείας των διαφόρων θεμάτων που αφορούν την κάθε ξεχωριστή Τοπική Κοινότητα αλλά και τη Δημοτική Ενότητα συνολικά.
Πιο αναλυτικά, έγινε ενημέρωση ως προς τον τρόπο καταμερισμού των εργασιών των συνεργείων ο οποίος γίνεται βάσει των παρουσιαζόμενων αναγκών και πάντοτε με την συνεργασία των Προέδρων οι οποίοι συχνά και εποπτεύουν τις εκτελούμενες εργασίες.
Επισημάνθηκε η άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κύριο Σπύρο Ματιάτο , με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες αλλά και οι δυσκολίες που προκαλεί ο μεγάλος φόρτος εργασίας που επιβαρύνει τους πέντε (5) μόνο εργάτες καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας, οι οποίοι βέβαια εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους.
Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τα έργα που έχουν εκτελεστεί από την ΔΕΥΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ για το 1ο εξάμηνο του 2011 τα οποία είναι:
Επέκταση δικτύου ύδρευσης 700 μ με Φ90 ΡΕ στην θέση ΄΄ Μαύρη΄΄ της Τ.Κ. Σβορωνάτων .
Επέκταση δικτύου ύδρευσης 200 μ με Φ63 ΡΕ στην θέση ΄΄ Άη Χέλης΄΄ της Τ.Κ. Σβορωνάτων .
Επέκταση δικτύου ύδρευσης 100 μ με Φ63 ΡΕ στην θέση ΄΄ Δοριζάτα΄΄ της Τ.Κ. Πεσσάδας .
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης 700 μ από Σιμωτάτα έως διασταύρωση Σισσίων .
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης 400 μ από Αγία Μαρίνα έως Νεκροταφείο της Τ.Κ. Βλαχάτων .
Επέκταση δικτύου ύδρευσης 200 μ στη περιοχή ΄΄ Αμμούσα ΄΄της Τ.Κ. Πεσσάδας.
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης 100 μ με Φ110 ΡΕ στην θέση ΄΄ Μίνι Μάρκετ Πεπόνιας΄΄ της Τ.Κ. Σβορωνάτων .
Επίσης έγινε ειδική αναφορά στην οριοθέτηση των Πυρόπληκτων Περιοχών, που στο Διαμέρισμα της Λειβαθούς αφορά τις Τοπικές Κοινότητες : Καραβάδου, Πεσσάδας και Σπαρτιών.
Επίσης έγινε ενημέρωση για τον καθαρισμό , την φροντίδα των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου των : ΚΑΠΗ, Σχολείων, Ιατρείων, Κοιμητηριών, Δημοτικών Κτηρίων και Χώρων Αθλητισμού.
Ειδική μέριμνα υπήρξε στην συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Φορείς της περιοχής για την υποστήριξη, με τις υπάρχουσες υποδομές της Δημοτικής Ενότητας , όλων των Εκδηλώσεων.
Επίσης έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των έργων συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας, του επαρχιακού δικτύου και την φροντίδα των παραλιών, λιμένων και ακτών της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς.
Επιπλέον έγινε ενημέρωση στους Προέδρους για την δυνατότητα ένταξης μικρών δημοσίων έργων στην 2η πρόσκληση των Μέτρων 313, 321, 322, 323 του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013.
Την Σύσκεψη τίμησε με την παρουσία του, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Ευάγγελος Διβάρης , τον οποίον ευχαριστούμε ιδιαίτερα, ο οποίος ανεφέρθη στις δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα ως προς την ένταξη Δράσεων που αφορούν την βελτίωση της ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και στην διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας.
Συμμετοχή στις Εργασίες της Συνάντησης είχαν : ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Μάρκος Κοτσιλίνης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Νίκος Σκλάβος, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κος Νίκος Γκισγκίνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σταύρος Γρηγορόπουλος, οι Πρόεδροι: κος Π. Πούλος, κος Ε. Μοσχόπουλος, κος Ι. Κωνσταντάτος, κος. Λ. Γελάρδος, κος Μ. Μαφρέδας, κος. Ι. Μαρτσέλος, κος. Π. Μπελίτσης, κος .Ε. Βαγγελάτος, κος. Ν. Γεωργόπουλος, κος. Απ. Χαραλαμπάτος καθώς και Στελέχη των Τοπικών Συμβουλίων.
Υπηρεσιακοί Παράγοντες οι οποίοι διευκρίνιζαν τα διάφορα θέματα που προέκυπταν κατά την διάρκεια της συζήτησις ήταν : o κος . Αν. Μινέτος (Προϊστάμενος), ο κος .Αγγ. Παπαγγελόπουλος (Γεωπόνος), η κα. Δ. Ζηρίνη (Πολιτικός Μηχανικός), η κα. Αθ. Λάλλη (Υπάλληλος) εκ μέρους της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς και η κα. Κρ. Μιχαλάτου (Γραμματεία Δημαρχείου) εκ μέρους των Κεντρικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Τον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο ολοκλήρωσε η Δεξίωση που παρετέθη προς τιμήν των καλεσμένων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

1ο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, το Πρώτο Συμβούλιο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλλονιάς.
Υπο την Προεδρία του Αρμόδιου Αντιδήμαρχου κ. Ε. Κεκάτου και την συμμετοχή των κ.κ. Μελών της Επιτροπής ετέθησαν, μέσα από εικοδομητικές Εισηγήσεις και Προτάσεις, τα θεμέλια της νέας Τουριστικής Πολιτικής, που κύριο άξονα έχει την διεύρυνση της Τουριστικής Οικογένειας, τόσο ως προς τους Λειτουργούς όσο και προς τους Αποδέκτες.
Μέσα από τις χρήσιμες επισημάνσεις , τις παρατηρήσεις και τα εύστοχα σχόλια των κ.κ.Μελών, αποφασίστηκε μεταξύ των άλλων:
- η άμεση δημιουργία υπο-Επιτροπών Εργασίας, ανά ξεχωριστή θεματολογία,
- η οργάνωση Συνεδρίου Τουρισμού τον Σεπτέμβρη ,
- η διαρκής συνεργασία με τους ανάλογους Θεσμικούς Φορείς με στόχο την βελτίωση των Τουριστικών Υπηρεσιών και
- η αξιοποίηση νέων μορφών διαδικτυακής προβολής του Δήμου.
Επιπλέον επισημάνθηκε η ανάπτυξη του Νησιού, ως διεθνής προορισμός Κρουαζιέρας, ως αποτέλεσμα στοχευμένων κινήσεων, διεθνών επαφών και ειδικού προγραμματισμού και ανακοινώθηκε η συνεργασία με την Easy Jet.
Με κεντρικό στόχο, την διαμόρφωση της Επιτροπής σε ένα ουσιαστικό, ευέλικτο και λειτουργικό, μη γραφειοκρατικό, εργαλείο στήριξης του Τουρισμού και αναγνωρίζοντας την προτεραιότητα του Θέματος, προετοιμάζεται το επόμενο, πάντοτε ανοικτό στους ενδιαφερόμενους, Συμβούλιο της Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011, στις 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΔΕΥΑ.Κ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Από την ΔΕΥΑ Κεφ/νίας ανακοινώθηκαν τα εξής:
Σήμερα 11 Αυγούστου 2011 και κατά τις πρωινές ώρες, προκλήθηκε σημαντική βλάβη στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται έναντι του Λιμεναρχείου Αργοστολίου. Το συνεργείο μας αμέσως μετέβη εκεί και διαπίστωσε ότι η επισκευή της ζημιάς πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο με αποτέλεσμα την υπερχείλιση λυμάτων τόσο στο δρόμο όσο και στη θάλασσα και έντονη δυσοσμία στην περιοχή. Επιπλέον θα κινδυνέψουν σπίτια μεγάλου τμήματος της πόλης αφού θα βγει εκτός λειτουργίας το συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου αποχέτευσης.
Θα θέλαμε εκ των προτέρων να ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας. Σε περιόδους όμως οριακής λειτουργίας των αντλιών συμβαίνουν βλάβες που πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, για να αποφεύγονται τα χειρότερα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστολή αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ προς τον παλαιστινιακό λαό

Από το ΠΑΜΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Προς : ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
10 Αυγούστου 2011
Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή δείχνουν ότι έχει ενταθεί η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ) και στη Παλαιστίνη για να πνίξουν το κίνημα αντίστασης κατά της κατοχής.
Σοσιαλδημοκρατικά, φιλελεύθερα κόμματα και οι δυνάμεις του οπορτουνισμού της Ευρώπης καθώς και οι «συνδικαλιστικές» οργανώσεις ITUC και ΕΤUC, ασκούν πιέσεις για ένα πλήρη συμβιβασμό που θα είναι σε αντίθεση με τη θέληση, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.
Το ΠΑΜΕ που βασίζεται στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, από την ίδρυσή του έχει αναπτύξει μια πολύμορφη δράση αλληλεγγύης στη πάλη του λαού της Παλαιστίνης
Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στηρίζουν την καμπάνια αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Απαιτούν :
-Από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ και να στηρίξει άμεσα τις ενέργειες αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.
-Την άμεση απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων, του στρατού του Ισραήλ.
- Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές και την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων.
-Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
-Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού.
-Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και στο λαό της Παλαιστίνης στον αγώνα για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Οι Ομοσπονδίες:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ &ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ)
Τα εργατικά κέντρα :
ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΡΤΑΣ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΛΑΡΙΣΑΣ
ΛΑΥΡΙΟΥ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ
ΣΑΜΟΥ
---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Από την Κ.Ο. Ιθάκης του ΚΚΕ, ανακοινώθηκαν τα εξής:
Η Κ.Ο. Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλει στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στο λαό του νησιού, την προβοκατόρικη επίθεση που έγινε σήμερα, ξημερώματα Τετάρτης, με μολότωφ και αφού έσπασαν την τζαμαρία στα γραφεία του ΚΚΕ στο νησί, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.
Καλούμε όλο τον λαό βγάλει συμπεράσματα από τέτοιες επιθέσεις που μοναδικό στόχο έχουν το ΚΚΕ και τη δράση των κομμουνιστών, αλλά και το οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κυβέρνηση – Ε.Ε. - πλουτοκρατία κάνουν όλο και πιο μαύρη κόλαση τη ζωή του λαού μας με τα βάρβαρα άγρια μέτρα που σαρώνουν όποια εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα έχουν απομείνει, με το μνημόνιο, με την τρόικα, με τις απολύσεις, αλλά και με νέα μέτρα που παίρνονται.
Εκείνο που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ.
Τέτοιου είδους ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φοβίσουν τους κομμουνιστές.
Η ΚΟ Ιθάκης καλεί την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας που θα νιώσει ο λαός μας και νέα καταιγίδα μέτρων. Πρέπει να γίνει μήνας σύσσωμης παρεμπόδισης των μέτρων αυτών.
Ο αγώνας αυτός θα έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εάν επιτευχθεί η ενότητα δράσης και η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και η συμπόρευση με το ΚΚΕ με πάλη για λαϊκή εξουσία.
ΚΟ Ιθάκης του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου